محمدرمضانی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتوگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به روشهای درمانی بیماریهایی نظیر سرطان گفت: شیمی درمانی و ژندرمانی از روشهای درمان سرطان محسوب میشود که عوارض جانبی بسیاری به همراه دارد.در این روشها بافتهای سالم نیز هدف قرار میگیرند. با وجود این که در بحث دارورسانی و ژنرسانی از حاملهایی با بازدهی بالا استفاده میشود، امااین حاملها از سمیت بالای برخوردارند و مشکلاتی اساسی به وجود میآورند.
وی در خصوص پروژهی اخیر این گونه توضیح داد: ما حامل ژنی را به وسیله فناوری نانو توسعه دادیم. با تلفیق دوپلیمر نانو حاملی سنتز کردیم تا به کمک یک مولکول هدفمند، نانو حامل به سلولهای سرطانی وارد شده و عملکرد را بررسی کند. در این پروژه ژن رسانی، هدفمند و با سمیت سلولی کم صورت میگیرد، نمونههای سنتز شده با درصد جایگزینی 10 درصد، از انتقال ژنی بهتر نسبت به نمونههای قبلی برخوردار است.
رمضانی افزود: ژنهای سرکوب کنندهی تومور، ژنهای خودکشی، ژنهای تعدیل کنندهی سیستم امینی و ژنهای مهار کنندهی آپوو توزیس از جمله ژنهای مورد هدف ژن درمانی است. افزایش بیان ژنهای مذکور به نوعی در سرطانی شدن سلولها نقش داشته و در سلولهای مبتلا به تومور سرطانی ریه مشاهده شده است.
انتهای پیام/