سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فرمان سلامت از دست مردان خارج شده / بیماری خطرناک که مرموزانه به سرطان مبتلایتان می کند

آگاهی و توجه به علائم یک بیماری می تواند به درمان راحت آن کمک کند اما وای به روزی که از این علائم غافل شویم و آنها هم به راحتی پیشرفت کرده و ما را مبتلا به سرطان کند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در غوغای زندگی امروزی و دوندگی های روزمره خیلی از ما شنیدن یک سری زمزمه ها را به روی خودمان نمی آوریم و به قول معروف در بی خیالی سیر می کنیم، به خصوص، مردان جامعه که شرایط زندگی امروزی، مجالی برای فکرکردن به حفظ سلامتی شان را به آنها نمی دهد و آنقدر که به دنبال تامین رفاه خود و خانواده هستند دیگر کمتر به خود می رسند.

بارها دیده ایم پدرانی را که برای حفظ سلامتی و آرامش همسر و فرزاندشان تا پای جان کار کرده و جز آنها حتی به خود هم فکر نمی کنند. برای کوچکترین درد و بیماری فرزندانشان زمین و زمان را بهم می دوزند و دکتر می یابند که در سریعترین زمان ممکن درد فرزند درمان شود اما درد خودشان را جدی نمی گیرند و حتی برای بیماری های بزرگشان هم دکتر رفتن را به تعویق می اندازند. اما این از خودگذشتگی و یا بی توجهی مورد پسند هیچکس نیست و هیچ خانواده ای به راضی نمی شود هرچند که دیگر ، مردان این سرزمین به این مسائل عادت کردند اما لازم است تلنگری شود تا آنها هم به خود برسند و سلامتشان حفظ شود.

سیر تا پیاز سرطان پروستات 
دکتر سید جلال حسینی فوق تخصص اورولوژی گفت: پروستات غده ای در سیستم تناسلی مردان است که منی را تولید می کند. این غده به اندازه حدود یک گردو، در زیر مثانه و اطراف مجرای خروجی مثانه (لوله ای که ادرار را از مثانه خارج می کند) قرار دارد. سرطان پروستات یکی از بیماری های شایع مردان است، با این حال در سنین کم تر از 50 سال نادر بوده و بیشتر در مردان مسن رخ می دهد.

وی افزود: سرطان پروستات معمولا به آرامی پیشرفت کرده و در ابتدا محدود به غده پروستات است و در سایر قسمت های بدن پخش نمی شود، درحالیکه بعضی از انواع سرطان پروستات به کندی پیشرفت کرده و نیاز به درمان خاصی ندارد، سایر انواع سرطان پروستات شدید بوده و سریعا در بدن پخش می شود. سرطان پروستاتی که در مراحل اولیه (یعنی زمانیکه در حد غده پروستات است و پخش نشده) شناسایی گردد، دارای شانس بیشتری برای درمان موفق است.

آمارها را دریابید
وی عنوان کرد: آمار سرطان پروستات در ایران حدودا 10 نفر از 100هزار نفر است اما به دلیل اینکه این بیماری در مراحل اول که به خوبی قابل درمان است و می تواند طول عمر طولانی برای بیمار ایجاد کند رسیدگی نمی شود، جزو سومین سرطان مرگ آفرین کشور و به دنبال آن سرطان مثانه در رده چهارم این سرطان ها است.بنابراین اعلام می کنیم که آقایان باید هر ازچندگاهی برای معاینه به پزشک مراجعه کنند و مراقب سلامتی خود باشند. 

به موقع به فریاد دردهایتان برسید
دکتر حسینی بیان کرد: برخی از بیماری ها با درد خود را نشان می دهند و فرد مجبود می شود به پزشک مراجعه کند (مانند بیماری سنگ کلیه که دردی شبیه به درد زایمان دارد) اما برخی دیگر از بیماری ها مانند سرطان پروستات و مثانه علائم اولیه بدون درد دارند که اگر به آنها توجه نشود بیمار را به بیماریی پیشرفته مبتلا می کنند. به طور مثال بی توجهی به تغییر رنگ ادرار که می تواند ناشی از سرطان مثانه باشد درنهایت این بیماری را به یک سرطان پیشرفته مثانه تبدیل می کند که حتی اگر مورد جراحی و درمان هم قرار گیرد ظرف مدت یک یا دوسال متاسفانه مرگ نصیب بیمار می شود. بنابراین توجه به تغییر رنگ ادرار و ورود خون به آن از جمله موارد بسیار مهم است که فرد باید مراقب باشد.

وی ادامه داد: توصیه ما این است که آقایان و حتی خانم‌ها هرنوع تغییر رنگ در ادرار را متوجه باشند و به پزشک مراجعه کنند چرا که اگر در این مرحله بیماری شناخته شود، بیمار با درمانی ساده می تواند طول عمری مشابه طول عمر یک بیماری غیر سرطانی داشته باشد که با حالت پیشرفته بیماری بسیار متفاوت است.

خنثی سازی بمب‌ ساعتی خطرناک که در کمین مردان است
این فوق تخصص اورولوژی دلیل برگزاری هفته ملی سلامت مردان ایران (سما)  را این گونه عنوان کرد: علت راه اندازی روز سلامت مردان از طریق انجمن اورولوژی و طراحی هفته سلامت مردان از سوی وزارت بهداشت این است که آقایان به دلیل مشغله و گرفتاری های روزمره کمتر به خودشان اهمیت می دهند. در بخش انجمن اورولوژی متاسفانه برخی از بیماری‌ها مخاطرات زیادی را برای مردان ایجاد می کند از این رو با طرح این روز و هفته سلامت، به دنبال اطلاع رسانی به آقایان برای توجه به سلامتیشان هستیم. 

وی اظهار داشت: هرچند سلامت مردان ابعاد مختلفی دارد و انجمن های علمی متعددی در حوزه سلامت مردان باید وارد شوند اما از لحاظ اورولوژی متاسفانه سرطان پروستات و سرطان مثانه جزو بیشترین بیماری‌هایی است که باعث مرگ و میر آقایان می شود و از طرفی هم عدم معاینه کامل نوزادانی پسری که به دنیا می آیند ممکن است در بزرگسالی آنها را با مشکلاتی از قبیل بچه دار نشدن مواجه سازد، بنابراین این مسائل به اطلاع رسانی کامل احتیاج دارد.

ترموستات یا پروستات؟
این فوق تخصص اورولوژی گفت:‌ در دوره های ابتدایی شروع هفته سلامت، گاهی بیماران مراجعه می کردند و حتی درگفتن کلمه پروستات هم مشکل داشتند. مثلا به خاطر دارم که روزی بیماری آمد و گفت آقای دکتر برای کنترل ترموستاتم آمده ام. این نشان می دهد که مردان نه تنها نسبت به آناتومی و محل پروستات ناآگاه بودند بلکه تلفظ درست آن را هم نمی دانستند اما امروزه خوشبختانه می بینیم که حتی بحث آزمایش های سرطان پروستات(PSA) برای اکثر خانواده‌ها کلمه آشنایی است که این مسئله پیشرفت اطلاع رسانی را نشان می دهد. 

وی با اشاره به دستاوردهای 10 سال برگزاری روز و هفته سلامت تصریح کرد: با مشاهده آمارها به این نتیجه رسیدیم که آگاهی و توجه مردان به سلامت و بیمارهایشان بیشتر شده و هرچند که هنوز به موفقیت کامل نرسیده ایم اما همین اندک تغییر در آمارها موفقیت نسبی خوبی است. دولت نیز باید متوجه باشد که انجمن های علمی بعنوان یک نهاد غیر دولتی می توانند به ابعاد اجرایی مملکت کمک کنند و همه باهم دست در دست هم با حفظ سلامتی مردان و زنان برای توسعه کشور گام بردارند. 

با یک تست خیال خود را راحت کنید
دکتر حسینی بیان کرد: درست است که همه آقایان پروستات دارند و پروستات از سن 40 سالگی شروع به بزرگ شدن می کند و در سن 70 و 90 سالگی بسیاری از آنها نیاز به جراحی دارند و تنها درصدی ازآنها تبدیل به سرطان می شود اما چون در رابطه با پروستات، آقایان تغییر رنگ ادرار را فکر می کنند که مسئله ساده بزرگی پروستات است برای معاینه به پزشک مراجعه نمی کنند، این مسئله دردسرساز می شود.

وی ادامه داد: در ابتدا این گونه گفته شد که همه آقایان در هر سال، تست PSA بدهند اما دیده شد که اگر کمی عدد این تست بالا بود کل خانواده به دردسر و نگرانی می افتادند از این رو با بررسی ها در دنیا به این نتیجه رسیدند که آقایانی که سابقه بیماری سرطان پروستات را دارند ازسن 40 سالگی و آقایانی که این سابقه را ندارند در سن 45 سالگی یک بار این تست را با تشخیص و معاینه پزشک بدهند و تا 4 یا 5 سال دیگر هم ضرورتی به تکرار آن نیست، البته بازهم باید گفته شود که بنا به صلاحدید پزشک این تست ممکن است برای سن بالا یا پایین تر از سن های گفته شده داده شود.

گزارش از محیامعصومی

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۳۷ ۰۷ آبان ۱۳۹۶
خدا خیرتون بده
خدای شفا دهنده،بالطف خودت همه بیماران روشفا بده
به حق کرم خودت
به حق حسین ت
ناشناس
۱۳:۴۳ ۰۷ اسفند ۱۳۹۴
باسلام،، لطفادرمورد دیگرسرطانها هم اطلاع رسانی کنید،،متاسفانه پسردائی سرطان کبدداشت چون دیرفهمیدن فوت کرد
ناشناس
۱۳:۴۳ ۰۷ اسفند ۱۳۹۴
باسلام،، لطفادرمورد دیگرسرطانها هم اطلاع رسانی کنید،،متاسفانه پسردائی سرطان کبدداشت چون دیرفهمیدن فوت کرد
ناشناس
۱۳:۴۳ ۰۷ اسفند ۱۳۹۴
باسلام،، لطفادرمورد دیگرسرطانها هم اطلاع رسانی کنید،،متاسفانه پسردائی سرطان کبدداشت چون دیرفهمیدن فوت کرد
ناشناس
۱۳:۴۳ ۰۷ اسفند ۱۳۹۴
باسلام،، لطفادرمورد دیگرسرطانها هم اطلاع رسانی کنید،،متاسفانه پسردائی سرطان کبدداشت چون دیرفهمیدن فوت کرد
ناشناس
۰۶:۲۱ ۰۷ اسفند ۱۳۹۴
سلام خیلی روشنگرانه بود ممنون خدااجرتان بدهد.