با بیان اینکه کد آی آر، حداقل ضوابط، شرایط و استانداردهای سازمان دامپزشکی برای فرآوردههای خام دامی است که الزامات بهداشتی و خصوصیات تعیینشده سلامت محصولات را شامل میشود افزود: البته هر محصول، کد مخصوص به خود را دارد که باید مورد توجه روزافزون تولیدکنندگان قرار بگیرد.
این مسئول ادامه داد: در واقع، رعایت الزامات ساختاری و تجهیزات، همچنین مواردی مانند نوع برچسب، بستهبندی و چگونگی حمل برای محصولات صادراتی از اهمیت ویژهای برخودار بوده و قابل چشمپوشی نیست؛ چراکه میزان کیفیت برای صادرات حرف اول را میزند و هیچ تولیدکنندهای نمیتواند بدون توجه به این مقوله، خود را در جایگاه صادرکنندگان برتر و موفق قرار دهد.
وی افزود: خوشبختانه در طول ده ماهه امسال، استان زنجان 882 هزار قطعه جوجه یکروزه به ارمنستان، دو میلیون و 330 هزار تخممرغ نطفهدار به عمان، کویت و تاجیکستان، 81 هزار تن پنجه و پای مرغ فرآوریشده به ویتنام و هنکگنگ و 501 هزار تن نیز تخممرغ خوراکی به عراق صادر کرده است.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان تصریح کرد: صادرات همه اقلام تولیدی استان با نظارت کامل ادارهکل کنترل همهجانبه ضوابط بهداشتی انجام گرفته و امید آن میرود تا طی سالهای آینده، زمینه بیشتری برای صادرات فرآوردههای دامی استان فراهم شود.
کرمی خاطر نشان کرد : صادرات فرآوردههای دامی به خودی خود میتواند مشوقی برای ارتقای کیفیت و کمیت این محصولات و اشتغالزایی برای علاقمندان درخصوص فعالیت در این حوزه باشد.