سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تبریز؛

دانشگاهیان باید پای ثابت تصمیم‌گیری‌های مهم باشند

استاندار آذربایجان شرقی گفت: همواره بر این اصل پای‌بندیم که صاحب‌نظران، اندیشمندان و اساتید دانشگاه‌ها همواره باید پای ثابت تصمیم‌گیری‌های مهم باشند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ جبارزاده در مراسم افتتاح طرح‌های عمرانی و آموزشی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، خاطرنشان کرد: دولت یازدهم خود را بی‌نیاز از هم‌فکری و مشاوره دانشگاهیان نمی‌داند و تاکید رییس جمهور بر این است که از جامعه دانشگاهیان و صاحب‌نظران به معنی واقعی کلمه در تصمیم‌گیری‌های بزرگ استفاده شود.

وی افزود: متاسفانه در برخی از مقاطع، مسوولان اجرایی کشور خود را عقل کل می‌دانستند و تصمیمات را بدون مشورت و کار علمی می‌گرفتند که هزینه‌های این تصمیمات بر مردم تحمیل می‌شد.

جبارزاده با بیان این که در دولت یازدهم همه اقدامات باید پیوست علمی داشته باشد، افزود: ما از بدو ورود به استان در عمل ثابت کردیم که اداره صحیح استان بدون همکاری دانشگاهیان و اساتید و صاحب‌نظران امکان‌پذیر نیست و بر این اساس مشاورانی از اساتید دانشگاه‌ها انتخاب شده‌اند.

وی با بیان این که در حال حاضر قریب به 200 نفر از اساتید، مدیریت استان را در اداره علمی استان کمک می‌کنند، گفت: همواره بر این اصل پای‌بندیم که صاحب‌نظران، اندیشمندان و اساتید دانشگاه‌ها همواره باید پای ثابت تصمیم‌گیری‌های مهم باشند.

استاندار آذربایجان شرقی با قدردانی از همکاری و همفکری دانشگاه‌های استان در امور اجرایی، خاطرنشان کرد: یکی از این دانشگاه‌ها، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان است که به دلیل ویژگی‌های خاص خود نقش بسزایی در جهت توسعه استان داشته است.

انعطاف در برابر ساختارهای جدید، جوان بودن نیروی انسانی و هیات علمی، استقرار در بهترین نقطه ممکن و همجواری با منطقه صنعتی شهید سلیمی از جمله ویژگی‌هایی بود که دکتر جبارزاده برای دانشگاه شهید مدنی آذربایجان برشمرد و از ظرفیت‌های بالای این دانشگاه در توسعه پایدار استان سخن گفت.

استاندار آذربایجان شرقی وجود 500 واحد صنعتی و تولیدی در جوار این دانشگاه را فرصت بسیار مناسبی برای اتصال علم و صنعت ذکر کرد و با بیان این که تعداد کمی از این واحدها دارای واحد تحقیق و توسعه (R&D) هستند، گفت: برای تحقق اقتصاد دانش‌بنیان همه صنایع باید واحد R&D داشته باشند و ما انتظار داریم دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در این زمینه با بخش صنعت همکاری کند.

وی در ادامه از تصویب دانشگاه شهید مدنی آذربایجان به عنوان یکی از پهنه‌های منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی در شورای عالی عتف خبر داد و گفت: این دانشگاه 260 نفر عضو هیات علمی دارد که 60 نفر از آنها دارای درجه دانشیار و استاد هستند و این تعداد باید در مدت زمان کوتاهی به یکصد نفر برسد.

جبارزاده خاطرنشان کرد: آذربایجان شرقی در بحث برنامه‌ریزی علمی از سایر استان‌ها جلوتر است و ما برنامه‌ای را بر اساس آخرین روش‌های برنامه‌ریزی تهیه کرده‌ایم که مبنای توسعه کلان استان و همه شهرستان‌هاست.

وی با تاکید بر این که دانشگاه‌ها باید به سمت کارآفرینی پیش بروند، افزود: برای تحقق این امر حاضریم تا هر اندازه که دانشگاه‌های استان توانایی داشته باشند پروژه‌های توسعه‌ای را به آنها بسپاریم.

جبارزاده با اشاره به سیاست دولت در کاهش وابستگی بودجه کشور به درآمدهای نفتی و با بیان این که تنها 25 درصد از بودجه سال آینده وابسته به نفت است، افزود: دانشگاه‌ها باید به سمت درآمدزایی و تعریف منابع درآمدی بروند، ما با تولید ثروت از طریق فروش ایده‌ها، تحقیقات و پروژه‌های علمی یا ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان نه تنها مشکلی نداریم، بلکه تشویق هم می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: معتقدیم که مشکلات استان محدود است و اگر هر یک از اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها برای یکی از مشکلات استان راهکار ارایه کند همه مشکلات استان قابل حل خواهد بود.

استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر این که فارغ التحصیلان دانشگاه شهید مدنی باید متفاوت از سایر دانشگاه‌ها باشند، افزود: باید شرایطی در این دانشگاه فراهم شود که دانشجویان بلافاصله بعد از فارغ‌التحصیلی بتوانند جذب بازار کار شوند.

وی با تاکید بر این که هیچ محدودیتی برای مشارکت دانشگاه شهید مدنی در توسعه پایدار استان وجود ندارد، گفت: آماده هر نوع تعامل و همکاری در این زمینه هستیم.

جبارزاده در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که به استقلال دانشگاه معتقدم و دولت هم به این موضوع توجه دارد، افزود: فراتر از قوانین و مقررات هیچ خواسته‌ای از دانشگاه‌ها نداریم.

وی در واکنش به حضور افراد و شخصیت‌های سیاسی در دانشگاه‌ها و ملاحظات امنیتی در این خصوص، اظهار داشت: آذربایجان شرقی از امن‌ترین استان‌های کشور است و برای این امنیت زحمات زیادی کشیده شده است، ما نمی‌خواهیم امنیت و آرامش استان با یک بی‌احتیاطی زیر سوال برود و حساسیت ما تداوم امنیت پایدار در استان است، لذا در عین حال که به استقلال دانشگاه در تامین امنیت داخلی دانشگاه معتقدیم، بر رعایت قوانین و مقررات و مصوبات شورای امنیت کشور نیز تاکید داریم.

جبارزاده با بیان این که مردم در سال 92 گفتمان اعتدال را انتخاب کردند، افزود: اعتدال یعنی همه جناح‌ها و گروه‌ها برای حل مشکلات کشور دست به دست هم دهند، ما فرصتی برای اختلاف نداریم و اختلاف سم مهلک انقلاب است.

وی به انتخابات هفتم اسفند هم اشاره کرد و گفت: مجلس آینده باید مجلس وحدت و همدلی باشد نه مجلس اختلاف، مردم به دنبال آرامش هستند و هیچ کس جز دشمنان انقلاب از اختلاف سود نمی‌برد.

جبارزاده تصریح کرد: مجلس باید ریل‌گذار حرکت دولت باشد و همه قوا باید زیر نظر رهبری انقلاب در خدمت مردم و توسعه کشور هماهنگ و همدل باشند.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان این که اساتید دانشگاه‌ها جزو گروه‌های مرجع و محل مشورت مردم هستند، از دانشگاهیان خواست مردم را در انتخاب آگاهانه و حضور پرشور در پای صندوق‌های رای راهنمایی کنند.

وی همچنین بر حضور فعال دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی در ایجاد شور انتخاباتی تاکید کرد و گفت: رسالت دانشجو، کمک به مردم در جهت انتخاب اصلح است.

دکتر جبارزاده برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانشجویان و توسعه فضاهای فرهنگی و ورزشی در این راستا را نیز مورد تاکید قرار داد.


انتهای پیام/ش

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.