سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زبان فارسی گنجینه میراث فرهنگی جهان

پژوهشگر هندی زبان و ادبیات فارسی گفت:زبان فارسی یکی از گنجینه های بزرگ میراث فرهنگی جهانی است که باید برای حفظ و ترویج آن تلاش شود.

به گزارش  گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «تقی عابدی» افزود:زبان فارسی با قدمت چند هزار ساله از جایگاه بالایی در بین زبان های دنیا برخوردار است و تقریبا در تمامی دانشگاههای مهم دنیا تدریس می شود.
وی ادامه داد:ترویج و توسعه زبان فارسی در واقع تلاشی برای حفظ میراث فرهنگی و تاریخی کشورهای مختلف جهان بخصوص هند است.
این محقق هندی مقیم کانادا گفت که زبان فارسی حدود 800 سال به عنوان زبان رسمی و علمی شبه قاره بوده است .
وی خاطرنشان کرد هم اکنون چندین میلیون نسخه خطی به زبان فارسی در کتابخانه های هند نگهداری می شود.
این محقق هندی گفت که این کتاب ها بخشی از تاریخ این کشور را در خود دارند که بدون آنها بخشی از تاریخ شبه قاره از بین می رود.
وی خاطرنشان کرد:غافل شدن از حفظ و توسعه زبان فارسی در جهان و بخصوص در هند به این معنی است که کسی به میراث غنی فرهنگی و تمدنی خود توجهی نمی کند.
این محقق هندی مقیم کانادا که برای شرکت در همایش علمی مولانا «الطاف حسین حالی »از شاعران فارسی زبان به هند سفر کرده است گفت:این شاعر اشعاری به زبان اردو و فارسی سروده است ولی متاسفانه تاکنون در باره این شاعر تحقیقی صورت نگرفته است .
وی افزود:اگرچه تعداد شعرهای فارسی «مولانا حالی» زیاد نیست ولی همین تعداد کم از نظر محتوایی از غنای زیادی برخوردار است .
عابدی گفت که شعرهای مولانا حالی شامل رباعیات، غزلیات و مرثیه است، اما متاسفانه تاکنون در مورد شعر فارسی وی کار تحقیقی انجام نشده است .
همایش مولانا حالی روز گذشته از سوی بخش فارسی دانشگاه ملی اسلامی در دهلی نو، برگزار شد.
مولانا الطاف حسین متخلص به «حالی» یکی از شاعران نامدار هند در سال 1837 میلادی در شهر «پانی پت» در ایالت «هاریانا » نزدیک دهلی به دنیا آمد و سال 1914 در همان شهر درگذشت.
«حالی» یکی از معروفترین شاگردان مرزا اسدالله خان غالب شاعر برجسته هندی بوده و با نوشتن زندگینامه غالب شهرت زیادی بدست آورد. یکی از معروفترین شعرهای حالی بعنوان «مسدس حالی» است که برای بیداری مسلمانان سروده است .
منبع:ایرنا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.