سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فرآورده‌های تراریخته بخوریم یا نخوریم!

مدیر کل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه وزارت بهداشت تکلیف فرآورده‌های تراریخته روشن کرده است، گفت: وقتی این نوع محصولات در کشورهای اروپایی و آمریکا مصرف می‌شود و اگر ما در آن تشکیک کنیم نتیجه خوبی به دست نمی‌آید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین رستگار مدیر کل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل  سازمان غذا و دارو  با حضور در یک برنامه تلویزیونی که با موضوع  چالش استفاده از محصولات  تراریخته بود، با بیان اینکه عدم ارائه اطلاعات کامل و صحیح در خصوص محصولات تراریخته ممکن است موجبات سر درگمی مردم شود، اظهار داشت: در این  خصوص تاثیر تغییر ژنتیک محصولات بر روی سلامت انسان، بحث‌های متناقضی وجود دارد که تا به امروز کسی به صورت کامل نتوانسته آسیب مستقیم آن بر انسان را اثبات کند به همین دلیل نیز کشورهای اروپایی ضمن صدور مجوز برای این نوع فرآورده‌ها  برای آنها قانون Liebling (برچسب گذاری) در نظر گرفته‌اند تا مردم با آگاهی  از ماهیت محصولات تصمیم به استفاده یا عدم مصرف  از محصولات  تراریخته  اتخاذ کنند.
 
رستگار اضافه کرد: ما در وزرارت بهداشت ضوابط و مشخصاتی را برای این قبیل فراورده‌ها در نظر گرفته و تکلیف این محصولات را روشن کرده ایم به این معنا که در آزمایشگاه ایونت، میزان تراریختگی و سایر موارد بررسی و در صورتیکه  event (تغییر ژنتیک) محصولی در چارچوب ضوابط باشد به آن مجوز می‌دهیم.
 
وی همچنین تصریح کرد: در بیان مسائل باید به‌گونه ای تدبیر کرد که مردم دچار سردر گمی نشوند و باید از ایجاد گره‌های کور اجتناب کرد، وقتی مردم  مشاهده می‌کنند که این نوع محصولات در کشورهای اروپایی و آمریکا مصرف می‌شود در حالیکه ما در آن تشکیک می‌کنیم نتیجه خوبی بدست نمی‌آید.
 
نماینده وزارت بهداشت در این برنامه با اشاره به اینکه اگر مردم را به سمت محصولات مجوز دار سوق ندهیم  انواع تقلبی و قاچاق آن را اکتساب می‌کنند تصریح کرد: در محصولات قاچاق و تقلبی هم مسلماً هیچ اطلاعات قابل اعتنایی به مصرف کننده  ارائه نمی‌شود لذا مشکل اساسی از همین‌جا آغاز می‌شود نه از محصولات ضابطه مند و مجوز دار.
 
رستگار در ادامه عنوان کرد: امروزه حدود 92 درصد از مجموع سویاهای تولیدی دنیا، به‌صورت تراریخته  است کما اینکه همه فراورده‌های نوترکیب دارویی نیز به‌صورت تغییر ژنتیک سلولی تولید می‌شوند اما نکته حائز اهمیت این است که در کشور ما به شرطی اجازه ورود به فراورده‌ای داده می‌شود که قبلاً در خود کشور مبدا مورد استفاده قرار گرفته باشد.
 
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه ما در وزرارت بهداشت ضوابط و مشخصاتی را در خصوص محصولات ترا ریخته در نظر گرفته و تکلیف این محصولات را روشن کرده ایم، به وزارت جهاد و کشاورزی پیشنهاد کرد برای محصولات کشاورزی تراریخته خود معیار و خط کش بگذارد و بر اساس آنها تصمیمات خود را عملیاتی کند.
 
مدیر کل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل سازمان غذا و دارو  بیان کرد: بسیاری از کشورهای توسعه یافته به تولید این محصولات تراریخته روی آورده اند و بیش از میلیون‌ها هکتار  از این محصولات در دنیا تولید می‌شود و در سطح وسیعی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد ضمن آنکه اگر بخواهیم فعالیت‌های خود را بر اساس چشم انداز، چالش، ضعف و قوت‌های آینده جهان را در نظر بگیریم مباحث کم آبی، آلودگی، خشکسالی، گرسنگی و ده‌ها مورد دیگر قابل بیان هستند که همه اینها ما را مجاب می‌کنند که بپذیریم تولید این محصولات یکی از روش‌های مقابله با بحران‌های احتمالی در سطح جهان است؛در کشور ما هم این موضوع به صورت جدی پیگیری شده و قانون ایمنی زیستی آن مصوب شده است.
 
رستگار در پایان با تاکید  دوباره بر اینکه در بیان مسائل باید بگونه ای تدبیر کرد که مردم دچار سردر گمی نشوند، ابراز امیدواریی کرد: با مطالعاتی که انجام می‌شود حد و حدود استفاده از محصولات ترا ریخته برای مردم مشخص شود که اگر این گره باز نشود؛ بحث‌ها در این خصوص به نتیجه نرسیده و مردم به اطلاعات مشخصی دست نیابند مشکل که حل نمی‌شود هیچ بلکه جامعه دچار تشویش هم می‌شود.
 
 
منبع:تسنیم
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.