به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از خبرگزاری فرانسه، "سباستین کروز،" وزیر خارجه اتریش، که کشورش امسال میزبانی37 هزار و500 پناهجو را به عهده گرفته است، روز شنبه گفت: ظاهرا اتحادیه اروپا هنوز کاملا به وخامت اوضاع پناهجویان پی نبرده است، بنابراین چنانچه نتوانیم این موضوع را مدیریت کنیم چارهای جز پناه آوردن به اسلوونی، کرواسی، صربستان و مقدونیه که از اعضای اتحادیه نیستند، نخواهیم داشت.
وی امروز پس از نشست وزیران کشورهای این اتحادیه در آمستردام به همراه پیتر سزیجارتو، همتای لهستانی خود، اعلام کرد اتحادیه اروپا از ناحیه جنوب بی دفاع مانده است چنانچه یونان نتواند از آن ناحیه موضوع را مدیریت کند، اتحادیه اروپا خود باید وارد عمل شود.
وزیران کشور فرانسه و آلمان روز گذشته اعلام کردند هجوم گسترده مهاجران در اروپا باید به کمک ترکیه و با بررسی بهتر تقاضای پناهجویان تازه وارد به این قاره کاهش یابد.
آنها بار دیگر درباره خطر واقعی نابودی منطقه شنگن هشدار داده و محافظت بهتر از مرزهای خارجی این منطقه بویژه با کمک بهتر ترکیه برای کنترل مهاجران و افزایش توان یونان برای جدا کردن مهاجران واقعی از مهاجران اقتصادی را خواستار شدند.
یونان، سال گذشته میلادی میزبان بیش از یک میلیون پناهجو و آواره جنگی بود که در نتیجه جنگ یا فقر از کشورهای خاورمیانه و آفریقا وارد این کشور شدند.
بیشتر این افراد، مهاجران و پناهجویانی هستند که از ترکیه وارد یونان می شوند. اتحادیه اروپا، آنکارا را متهم کرده که اقدام چندانی برای کنترل هجوم خانوادههای مهاجرانی که با استفاده از قایق راهی یونان می شوند، به کار نبسته است. این قایقها اغلب بیش از ظرفیت خود مسافر سوار می کنند و گاه در مسیر عبور از دریا غرق می شوند، مساله ای که از زمان وخامت بحران مهاجرت در سال گذشته، به قیمت از دست رفتن جان صدها تن تمام شده است.
چهارشنبه گذشته، اتحادیه اروپا به توافقی درباره چگونگی تامین مالی 3 میلیارد یورو کمک مالی به ترکیه برای کنترل سیل مهاجران دست یافت.
ترکیه وعده داده است تعداد مهاجران و پناهجویان را کاهش دهد، اما هنوز هم روزانه بین 2 تا 3 هزار نفر از ترکیه وارد یونان میشوند.
انتهای پیام/