سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نان در عربستان آب می‌رود

با توجه به افزایش هزینه‌ها در عربستان، کمیته ملی نان این کشور قصد دارد که وزن نان در عربستان را از ۵۱۰ گرم به ۳۰۰ گرم کاهش دهد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  عربستان درصدد ارائه پیشنهادی برای کاهش وزن نان از 510 گرم به 300 گرم است.
 
این منابع اعلام کردند که این پیشنهاد دو روز پیش به کمیته ملی نان ارائه شده است تا درباره آن تصمیم گیری شود.
 
بر اساس این گزارش، این پیشنهاد با هدف حمایت از نانوایان به دلیل افزایش هزینه‌ها در پی افزایش قیمت سوخت، آب و برق بوده این در حالی است که قیمت نان با وجود این افزایش هزینه‌ها تغییری نکرده است.
 
روزنامه الشرق الاوسط نوشت که انتظار می‌رود به زودی نشستی میان کمیته ملی نان و وزیر بازرگانی و صنایع درباره امکان اجرای این پیشنهاد برگزار خواهد شد.
 
عربستان چندی پیش بودجه عمومی دولت برای سال 2016 را اعلام کرد که بر این اساس بودجه سال آینده، عربستان با 326.2 میلیارد ریال (واحد پول عربستان) معادل 87 میلیارد دلار کسری مواجه است.
 
تایم آمریکا در گزارشی کاهش قیمت نفت را یکی از چالش‌های بزرگ عربستان در سال 2016 توصیف کرده بود.
 
در این گزارش آمده است: بازگشت ایران به بازار جهانی نفت ممکن است بزرگترین تهدید برای نفوذ عربستان به شمار آید. انتظار می‌رود که تهران با بازگشت به بازار نفت تا پایان سال 2016 یک و نیم میلیون بشکه نفت بیشتر به بازارها تزریق کند. جهان پیش از این نیز با اضافه عرضه نفت مواجه بوده است چون عربستان که یک سوم از نفت جهانی را در اختیار دارد همچنان سقف تولید خود را حفظ کرده تا با کاهش قیمت‌ها برخی از رقبا به خصوص نفت شل شمال آمریکا از عرصه خارج شود. این بزرگترین دلیل آن است که نفت از 111 دلار در هر بشکه در ژوئن سال 2014 به زیر 40 دلار  رسیده است و به نظر می‌رسد که این حربه کارساز بوده است چون نیمی از دکل های حفاری شل آمریکا از سال گذشته تعطیل شده‌اند.
 
اما حفظ سهم بازار توسط عربستان، هزینه‌های زیادی برای عربستان چه از لحاظ سیاسی و چه اقتصادی به همراه داشته است. درآمدهای نفتی 80 درصد از بودجه دولت عربستان را تامین می‌کند و 90 درصد از درآمدهای صادراتی این کشور و 45 درصد از مجموع تولید ناخالض این کشور را شامل می‌شود. عربستان با 640 میلیارد دلار ذخیره ارزی می تواند تا مدت زمان زیادی به بازی ادامه دهد اما دیگر اعضای اوپک نظیر ونزوئلا و الجزایر شرایط مشابهی ندارند. آژانس بین المللی انرژی برآورد کرده که سقوط قیمت نفت تا کنون بیش از 500 میلیارد دلار برای کشورهای عضو اوپک هزینه داشته است. اعضای بیشتری در اوپک به سقوط قیمت نفت اعتراض دارند و انتظار می‌رود که با کاهش بیشتر قیمت‌ها، تنش‌ها نیز افزایش یابد.
 
منبع:تسنیم
انتهای پیام/.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.