سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فایننشال تایمز: ظهور مجدد ایران در بازارهای جهانی تهدیدی برای حاکمیت عربستان

وبسایت "فایننشال تایمز" در گزارشی به بررسی واکنش عربستان سعودی به ورود ایران به بازارهای جهانی پرداخت.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ فایننشال تایمز در گزارشی نوشت: استقبال گرم مقامات سیاسی و تجاری ایتالیا و فرانسه از "حسن روحانی،" رئیس جمهور ایران قابل تحسین است. خاورمیانه در حال حاضر با آشوب های فرقه ای دست و پنجه نرم می کند؛ اما با حضور ایران و عربستان در جنگ نیابتی سوریه، این آشوب شدیدتر شده است. با توافق هسته ای و لغو تحریم های اقتصادی ایران، این کشور بار دیگر برای ورود به بازارهای جهانی گام برداشته است و در واقع ظهور مجدد ایران به این حیطه، می تواند جرقه ای در آغاز رقابتهای اقتصادی تهران و ریاض باشد.

به نوشته فایننشال تایمز، آقای روحانی و هیئت ایرانیِ همراه وی مقدمات قراردادی به ارزش 17 میلیارد دلار را با ایتالیا تنظیم کرده اند. این قرارداد از خطوط لوله نفت تا خطوط راه آهن را شامل می شود. ایران همچنین قرار است 114 فروند هواپیمای ایرباس از فرانسه خریداری کند.

در ادامه این گزارش آمده است: انعقاد این قراردادها با دو کشور اروپایی -- که پیش از اعمال تحریم ها با ایران همکاری می کردند -- تنها بخشی از اثرات مثبت توافق هسته ای است. بنابر تخمین اقتصاددانان منطقه ای، نیازهای سرمایه گذاری برآورد نشده ایران در 5 سال آینده حدود 150 میلیارد دلار خواهد بود. گزارش صندوق بین المللی پول نیز حاکی از آن است که واردات ایران از 75 میلیارد دلار در سال جاری میلادی به 115 میلیارد دلار در سال 2020 افزایش خواهد یافت. در مقابل، واکنش عربستان سعودی چه خواهد کرد؟

رژیم آل سعود اصلاحاتی را برای بهبود وضع اقتصاد این کشور آغاز کرده است. انجام این اصلاحات مشابه در گذشته نیز مورد بحث قرار گرفته بود؛ اما به دلایلی این اصلاحات اعمال نشد. "محمد بن سلمان آل سعود،" جانشین ولیعهد و وزیر دفاع عربستان سعودی ایده واگذاری بخشی از سهام شرکت ملی نفت "آرامکو" عربستان را مطرح کرده است. سقوط بهای نفت، چالش ایران و نیاز مالی جمعیت جوان این کشور – که ممکن است در آینده به گروه تروریستی داعش بپیوندند -- باعث شد ریاض تکانی به خود بدهد. 

به نوشته فایننشال تایمز، کشورهای همسایه نیز در انتظار آغاز تجارت با ایران هستند. بنادر امارات متحده عربی می توانند مراکز انتقال محموله های دریایی ایران باشند. قطر می تواند در بهره برداری از ذخایر گازی به ایران کمک کند. بانکهای بین المللی نیز می توانند با آغاز سرمایه گذاری در ایران از این فرصت طلایی استفاده کنند.

این وبسایت در پایان این گزارش نوشت: عربستان سعودی در عرصه های اقتصادی بهتر از عرصه های دیپلماتیک یا نظامی می تواند علیه ایران عمل کند. پس از آنکه ریاض روابط دیپلماتیک با تهران را قطع کرد، تنها بحرین، سومالی و جیبوتی از این کشور تبعیت کردند. این گونه مسائل است که حاکمان ریاض را بر آن داشته است در نقاط قوت خود تجدید نظر کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.