به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت؛ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان به مناسبت اجرای طرح بسیج ملی همگانی تغذیه با شعار سلامتی کاهش مصرف نمک، قند و چربی در نشست خبری در جمع اصحاب رسانه گفت: بر اساس توصیه بهداشت جهانی متوسط مصرف نمک روزانه باید 2تا 6 گرم باشد که این آمار در گیلان بیشتر از10و 8دهم درصد است .
محمد رضا نقی پورافزود : همچنین گیلانیان در مصرف چربی که متوسط روزانه آن باید 35 گرم در روز باشد بیشتر از 50 گرم مصرف می کنند و قند مصرفی روزانه مردم گیلان نیز بیشتر از 70 گرم است که این آمارها در افزایش بیماری ها در استان بسیار نگران کننده است .
وی با اشاره به اینکه 55 درصد مردم گیلان بر روی سفره غذای خود از نمک استفاده می کنند افزود: ذائقه غذایی مردم گیلان به انواع شوری ها بویژه ترشیجات و اشپل ماهی موجب افزایش بیماری های قلبی- عروقی و سرطان ها در استان شده است.
وی گفت: خطر فشار خون بالا، سکته های مغزی، قلبی،پوکی استخوان، نارسایی کلیه، دیابت و سرطان معده،پستان و پروستات از مهمترین بیماریهای ناشی از مصرف قند، نمک و چربی است .
نقی پور از اجرای طرح ملی نشانگرهای رنگی تغذیه ای بر روی محصولات تولیدی از سال 95 در کشور خبر داد و افزود: از این پس بر روی محصولات تولیدی میزان استفاده از چربی، نمک و قند در محصول بر حسب رنگ مشخص می شود.در پایان این نشست هریک از پزشکان و کارشناسان تغذیه؛ غدد و قلب و عروق یافته های علمی و پژوهشی درباره چگونگی پیشگیری از بیماری ها با اصلاح الگوی غذایی، تغییر ذائقه و سبک زندگی و رعایت حفظ تعادل و تنوع در مصرف غذایی در کاهش بیماری ها و راز سلامتی بیان و پرهیز از غذای آماده و فست فودها ،کاهش مصرف گوشت قرمز، پرهیز از نوشیدنی های گاز دار و آبمیوه های صنعتی را از مهمترین راهکارهای ساده در پیشگیری از بیماری هااعلام کردند.
طرح بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه با شعار کاهش مصرف نمک، چربی و قند از 29 آذر ماه آغاز و 30 دی ماه به پایان می رسد.
انتهای پیام/ف