سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تولید تراشه‌ای با مواد اولیه کاغذ، مورد استفاده در تلفن همراه

محققان تراشه ای را به کمک سلولز توسعه داده اند که در تولید ادوات الکترونیکی موجب کاهش هزینه می شود.

به گزارش خبرنگار  حوزه فناوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ محققان آزمایشگاه ادوات نانو مهندسی دانشگاه ویسکونسین در امریکا با همکاری همتایان چینی خود موفق به ساخت تراشه کامپیوتری زیست‌تخریب‌پذیر با استفاده از چوب شدند. این تراشه نسبت به تراشه‌های رایج دارای عملکرد بالایی است.        

این تراشه از جنس چوب بوده و بسیار ارزان‌تر از مواد نیمه‌هادی فعلی مورد استفاده در ساخت تراشه‌ها، است. ژنکیانگ ما از محققان این پروژه می‌گوید: اگر ما بتوانیم این تراشه‌های چوبی را تجاری‌سازی کنیم، در هزینه مواد اولیه صرفه‌جویی کرده‌ایم. ما واقعا به دنبال کاهش هزینه مواد مصرفی نیمه‌هادی تا 99.9 درصد هستیم. 

برای ایجاد لایه نیمه‌هادی فعال در این تراشه، محققان از مواد سلولزی استفاده کردند. سلولز ترکیب رایجی است که معمولا از آن در ساخت کاغذ استفاده می‌شود.

با استخراج نانوالیاف سلولز، این گروه تحقیقاتی موفق به ساخت مواد شفاف، انعطاف‌پذیر و مستحکم شدند که خواص الکتریکی مناسبی دارد. این ویژگی‌ها برای تولید تراشه کامپیوتری مناسب است.

در حال حاضر، تراشه های موجود در بازار از مواد فعال لایه‌ای بهره‌مند هستند اما در این تراشه چوبی، تنها مواد فعال لایه‌ای از جنس نیمه‌هادی هستند. برای ممانعت از انبساط تراشه در طول کار، محققان روی سطح آن را یک لایه از اپوکسی پوشاندند. برای اطمینان از انطباق این تراشه با تلفن‌های همراه و تبلت‌ها، محققان از روشی مشابه به روش تولید ادوات ماکرویو استفاده کردند.

آرسنید گالیم یک ماده شیمیایی خطرناک است که به دلیل رهاسازی آرستیک در لیست مواد خطرناک دسته بندی می‌شود. این ماده بسیار گرانقیت بوده و باید در مصرف آن محدودیت اعمال کرد. در این تراشه از مواد خطرناک استفاده نشده و سلولز ماده اصلی تشکیل دهنده آن است.



انتهای پیام/
برچسب ها: تراشه ، تلفن همراه ، سلولز
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.