سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اگر عربستان و قطر تحریم شوند، واکنش ها چه خواهد بود؟

ترس کشورهای مرتجع عربی از ایران بوی حسادت می دهد و سوال مهمی در این رابطه می توان مطرح کرد که اگر عربستان و قطر تحریم شوند، واکنش ها چه خواهد بود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،متحدان آمريكا در جهان اســلام نمى خواهند تهران در كنارآنها قرار بگيرد. اين اصلى ترين موضوع درباره روابط ايران و آمريكا و مسير طولانى دو كشور براى اعتمادسازى است.


 اعلام خبر غيرقابل پيشبينى تبادل زندانيان ميان ايران و آمريــكا حتى بر اخبار اجراى توافق هسته اى ايران نيز سايه انداخت. اما براى بسيارى از رهبران جهان اسلام، حركت آمريكا به سمت روابط نزديك تر با ايران به شدت غيرقابل قبول می باشد. ولی حتى اگر اين كشورها ازجمله كشورهاى قدرتمند حاشيه خليج فارس عقيده خود را دراين موضوع تغيير دهند، آمريكا نميتواند به ايران به چشــم يك متحد استراتژيك نگاه كند.

رهبران كشــورهاى عرب  شامل عربســتان سعودى،امارات متحده عربى، بحرين، اردن و ديگر كشورهاى منطقه كه نزديك ترين متحدان آمريكا در خاورميانه هســتند سالهاست كه عنوان مى كنند باراك اوباما، رئيس جمهورى آمريكا بيش ازاندازه مشتاق همكارى با مقامات ايران است. واقعیت ان است که،پس از انقلاب مردم ایران در سال 57 عربستان سعودی بشدت از قدرت مادی و معنوی ایران واهمه دارد . چندی پیش  ايران چهار شــهروند ايرانى-آمريكايى بازداشــت را كه به اتهامات مرتبط با امنيت ملى ايران در زندان بودند، آزاد كرد.

در مقابل آمريكا نيز هفت ايرانى بازداشــتى در اين كشــور در ارتباط با نقض تحريمهاى ايران را آزاد كرد. در اين بين اما برخی كشــورهاى عربى خاورميانه اين اقدام آمريكا را ادامه تلاشــهاى واشــنگتن براى جلب رضايت و خشنودى ايران تفسير كردند. در همين حال پايگاه خبرى اوتاوا ســيتيزن می گوید: استفان ديون،وزير امور خارجه كانادا از آغاز اجراى برنامه جامع اقدام مشترك (برجام) اســتقبال كرد و گفت: ما نيز از جامعه جهانى براى لغو تحريمهاى خود عليه ايران پيروى خواهيــم كرد.

او تاكيد كرد: حفظ تحريمها در شرايطى كه ديگر كشــورها تحريم هايشان رابرمى دارند سبب مى شــود تا شــركتهاى كانادايى ضرر كنند. سپس ما در شرايطى قرار خواهيم گرفت كه شركتهاى كانادايى تنها خواهند ماند و به آن بازار دسترسى نخواهند داشت. با افزايش تنش ها بين ايران و عربســتان كشورهاى مختلف دنيا براى ميانجيگرى بين دو طرف اظهــار آمادگى كردند.

در راستای تنش زدایی وزير خارجه عراق اعلام كرد كه همتاى عربستانى اش با طرح ابتكارى بغداد براى پايان دادن به تنش ايجاد شده ميان رياض و تهران، موافقت كرده است. «ابراهيــم الجعفــرى» وزير خارجــه عراق، اعــلام كرد كه «عادل الجبير» وزير خارجه عربستان طى يك گفتگوى تلفنى با طرح ابتكارى عراق براى آرام ســازى فضــاى حاكم بر روابط رياض با تهــران، موافقت كرده اســت. وى در گفتگو با شــبكه«عراقيه» گفــت: وزير خارجــه عربســتان در گفتگويى تلفنى به من گفت كه اگــر ايران يــك گام بردارد، كشــورش 10 گام برخواهد داشت.

به نوشــته «عراق پرس» وزير خارجه عراق افزود: با آغاز اين بحران در روابط عربســتان و ايران، عناصر آرام ســازى تنش به وجود آمده وجــود دارد اما بايد يك نفر ايــن عناصر را به تحرك وا مى داشــت.الجعفرى تاكيد كرد: الجبير با ســعه صدر با طرح عراق براى پايان دادن به تنش ايجاد شــده ميان رياض و تهران، موافقت كرد. زمانــى كه من به ايران ســفر كردم و با «حســن روحانى» رئيس جمهور ايران ديدار كردم متوجه شــدم كه وى نيز اين طرح را مثبت ارزيابى مى كند و به هيچ وجه نمى خواسته كه روابط تهــران و ريــاض به اين درجــه از تنش برســد. هيچ دولت عاقلــى در جهان نمى خواهــد كه شــعله هاى آتش فتنه را برافروزد.

و اما در پس هراس ریاض از تهران چه چیزی نهفته است؟


-بر اساس اطلاعات تامسون رویترز ایران از لحاظ تولید علم رتبه هفدهم را از ابتدای سال 2013 تا کنون داشته و توانسته است 2925 مقاله تخصصی علمی تولید کند.

-ایران مرکز نخست جهان در نرخ رشد تولید مقالات علمی منتشر شده را دارد که هر 3 سال این تولید دو برابر می شود.از سال 1996 تا 2008 ایران تولید علمی خود را 18 برابر کرده است.

-مقاله های علمی تخصصی قبل از انقلاب 400 مقاله بود در حالی که الآن بیش از 20 هزار مقاله است.شمار دانشجویان قبل از انقلاب تنها 167 هزار نفر بود در حالی که این رقم اکنون نزدیک به 4 میلیون نفر است.

-شمار افراد درس خوانده مدرسه رفته در قبل از انقلاب 50 درصد بود در حالی که این رقم اکنون 86 درصد است. ایران همچنین توانسته است تقریبا بی سوادی را به طور کامل از بین ببرد. 60 درصد از قبول شدگان دانشگاه ها از میان دختران هستند.

ایران 6.3 میلیارد در سال 2011 هزینه پژوهش های علمی کرد.در سال 2012 ایران بیش از 38 هزار عنوان کتاب منتشر کرد، بیش از 250 میلیون نسخه کتاب چاپ کرد و جایگاه نخست انتشار کتاب در خاورمیانه و دهم در جهان را دارد.

ایران دوازدهمین تولیدکننده خودرو در جهان و اول در خاورمیانه است. بیش از یک میلیون خودرو در سال تولید می کند.دو ماهواره تا کنون با دانشمندان داخلی ساخته و میمون به فضا فرستاده و زنده برگردانده است.

-مقاله ای در 18 آوریل 2008 در نیوزویک با این عنوان منتشر شد: "دانشگاه هاروارد اعلام کرده است که بارزترین فارغ التحصیل ها در جهان از ایران هستند."مسئولان دانشگاه مشهور استنفورد در سال 2003 شوکه شدند وقتی که دیدند بارزترین دانشجویان رشته الکترونیک که توانسته اند مدرک دکترا از این دانشگاه دریافت کنند همگی از دانشگاه علوم و تکنولوژی شریف ایران آمده است.


در  جایی که اعراب منطقه در هیچ یک از حوزهای فوق به غایت در برابر ایران با موضعی از ضعف قرار دارند، بعلاوه فرهنگ اقتصاد مصرف گرا و بکارگیری صنایع مونتاژ صرف بر قاطبع اعراب منطقه چیره گشته است.

حال تصور کنیم روزگاری، عربستان-قطر -امارات و... تحریم شوند؟؟!


ایران از کشورهای خودکفا گندم وارد می کرد در حالی که اکنون به خودکفایی در تولید گندم رسیده در حالی که در تحریم به سر می برد.
ایران همواره به آفت وابستگی به نفت محکوم می شد در حالی که اکنون وابستگی بودجه اش به نفت را به زیر 30 درصد رسانده است.
صادرات ایران در گذشته کمتر از 5 میلیارد دلار بود در حالی که اکنون به بیش از 60 میلیارد دلار رسیده است.
همه اینها در حالی به دست آمده که ایران محاصره شده و در تنگنا قرار گرفته است، در این صورت اگر 120 میلیارد دلار دارایی بلوکه شده اش را مجددا به دست آورد، چه خواهد کرد؟



گزارش از محمدرضا شجاعیان

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.