سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اجرای برنامه کنترل سرطان زنان و سلامت عمومی

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس از اجرای برنامه کنترل سرطان زنان و سلامت عمومی و همچنین تدوین سند سلامت مردان خبر داد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وبدا، دکتر محمداسماعیل مطلق گفت: پس از ابلاغ طرح تحول بهداشت برنامه ها و بسته های خدمات سلامت میانسالان تدوین، اصلاح و بازنگری شد.

وی افزود: بوکلت سلامت زنان در دوران یائسگی مشتمل بر بهبود شیوه زندگی، ارتقای سلامت اوروژینال، کنترل سرطان های زنان و سلامت عمومی به ویژه عوارض یائسگی از جمله استئوپروز و  تدوین برنامه سلامت بانوان ایران (سبا) بخشی از برنامه هایی بود که برای سلامت زنان میانسال تدوین شد.

وی از تدوین سند سلامت مردان و پایلوت آن در 5 شهرستان خبر داد و بیان داشت: این پایلوت در 5 دانشگاه علوم پزشکی انجام و گزارش نهایی آن تدوین شده است تا برای گسترش ارائه خدمات تصمیم گیری شود. همچنین مراقبت های ادغام یافته سلامت میانسالان برای شاغلین در دستگاه های دولتی در 5 دانشگاه علوم پزشکی اجرا شد.

 تدوین، اصلاح و بازنگری بسته های خدمات سلامت میانسالان
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس با اشاره به تدوین، اصلاح و بازنگری بسته های خدمات سلامت میانسالان پس از طرح تحول بهداشت، گفت: استانداردهای طرح تحول، سیاست های ابلاغی سلامت، سیاست های ابلاغی جمعیت، برنامه Ira PEN و تعهدات بین المللی و ملی برای کاهش مرگ زودهنگام، تقویت بخش سلامت روان مراقبت های ادغام یافته سلامت میانسالان، بررسی عوامل خطر اجتماعی در سلامت میانسالان بخشی از برنامه ها دراین خصوص بوده است.

دکتر مطلق بیان کرد: در کنار پایلوت برنامه سلامت مردان در 5 شهرستان کردکوی، قم، سبزوار، سلماس و باغملک برنامه سلامت زنان در دوران یائسگی نیز در 5 شهرستان اسدآباد، سمنان، چالوس، خرمدره و قزوین پایلوت شده است.

ارائه خدمات فعال به میانسالان روستاها و حاشیه شهرها
وی از برگزاری کارگاه هایی  برای تغذیه میانسالان و ترک دخانیات برای دانشگاه های مجری برنامه و برگزاری کارگاه های یائسگی برای دانشگاه های مجری خبر داد و اظهار داشت: ارائه خدمات فعال سلامت به 25 درصد زنان 30 تا 59 سال در تمام نقاط روستایی و حاشیه نشین و شهرهای 20 تا 50 هزار نفر مجری طرح تحول در سال 93 و 37 درصد در نیمه اول سال 94، با توجه به این که مراقبت های دوره ای برای عموم میانسالان سه سال یک بار تعریف شده است، انجام شد.

وی افزود: هم اکنون درصد پوشش مراقبت در 20 دانشگاه کشور بیش از رقم کشوری و در 22 دانشگاه کمتر از رقم کشوری است. همچنین تاکنون 170 هزار و 385 مورد پاپ اسمیر و 63 هزار و 602 مورد ماموگرافی در جهت غربالگری سرطان های زنان انجام شده است.

وی با اشاره به این که از سال 92 تاکنون بیش از 35 مورد پایش گروهی و انفرادی از اجرای برنامه در دوره تحول انجام شده است، گفت: تدوین مدل ملی خودمراقبتی در برنامه های سلامت خانواده، تدوین توصیه های مبتنی بر شواهد برای خودمراقبتی در میانسالان، برگزاری کارگاه های آموزشی برای مدیران و کارشناسان در ستاد دانشگاه ها، تهیه ابزارهای خودارزیابی سلامت در میانسالان و ایجاد کمپین هفته ملی سلامت مردان و زنان با شعار خود مراقبتی نیز انجام شده است.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.