به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ شهریار مستوفی در نشستی که با شرکت مدیران شرکت های تولید و مسئولین فنی مواد غذایی به مناسبت بسیج ملی کاهش قند و نمک و چربی در سالن اجتماعات معاونت غذا ودارو و برگزار شد به ایراد سخن پرداخت و در این رابطه گفت: با توجه به این که برای توسعة پایدار جوامع نیازمند داشتن یک جامعه سالم هست نیازهای ضروری و اساسی برای داشتن یک جامعة سالم برخورداری از تغذیه سالم است.
مستوفی خاطر نشان کرد: برای سلامت غذا از مزرعه تا سفره نیازمند مراقبت و نظارت جدی هستیم که همة ما و مردم باید در بستر نظارت سهیم باشیم، تا غذای سالم و عاری از هرگونه آلودگی در دسترس مردم قرار گیرد.
وی به شیوع بیماری غیرواگیر در جامعه اشاره کرد و گفت: 75% بار بیماریها در جامعة امروزی مربوط به بیماریهای غیرواگیر است و بیماریهای قلبی و عروقی و سرطانها ازعلل مهم در ایجاد مرگ و میر در جامعه به شمار می آیند.
مدیر نظارت بر مواد غذای دانشگاه همچنن به نقش مهم تغذیه ناسالم در ایجاد این بیماریها اشاره کرد و گفت مصرف بی رویه نمک- چربی و شکر از عواملی هستند که در ایجاد این بیماریها نقش بسزایی دارند.
مستوفی به چهار عامل فشارخون- چربی خون- دیابت و سیگار به عنوان عوامل مهم در ایجاد سکته های قلبی اشاره کرد و خواهان توجه به بیماری دیابت با توجه به شیوع 10% این بیماری در کشور شد.
وی همچنین به بالا بودن سرانه مصرف نمک در کشور اشاره کرد و گفت: مصرف سرانه نمک در کشور 12 گرم در روز است که با توجه به میانگین جهان که 5 گرم می باشد نیاز به توجه بالایی دارد. وی میانگین میزان مصرف شکر در کشور را 66 گرم دانست که از میانگین جهان بالاتر است و خواهان توجه جدی به این مساله شد.
انتهای پیام/ی