وی اظهار داشت: برپایی نمایشگاه های توانمندی ها و آثار دستی دانش آموزان کم توان ذهنی، برگزاری جشنواره های خیریه غذاهای سنتی با هدف جلب کمک های مادی و مالی داوطلبانه در جهت حمایت از تحصیل، اشتغال و خودکفایی این گروه از شهروندان از جمله برنامه های خیریه نورامید کاشان است.
وی گفت: تاکنون یکصد دانش آموز معلول کم توان ذهنی در منطقه کاشان شناسایی شده اند که 30نفر آنها دختر و 70 نفر آنها با جنسیت پسر هستند که به نظر می رسد که فقط یک سوم از معلولان ذهنی آموزش پذیر این منطقه باشد و هر سال متاسفانه در اثر ناآگاهی مردم به این آمار افزوده می شود.
هاشمی موحد افزود: مشکل بزرگ این گروه از معلولان حتی بعد از فراغت از تحصیل، اشتغال آنها است که آنها را در معرض انزوا و حتی سودجویی بزهکاران جامعه قرار می دهد.
وی گفت: آموزش و پرورش کاشان با اختصاص مدارس معارفی و فهمیده به امر آموزش معلولان کم توان ذهنی ، خانواده زنده یاد ثابت با اختصاص منزل شخصی خود به عنوان محل فعالیت انجمن، شهرداری و سازمان رفاهی ورزشی کاشان با اختصاص سالن اشتغال و کارآفرینی فرهنگسرای مهر و آموزشگاه شهید هاشمی در زمینه آموزش مهارتهای حرفه ای به صورت رایگان و مجمع خیرین مدرسه ساز با تامین صبحانه دانش آموزان با این انجمن همکاری داشته اند که تلاشی قابل تحسین است.
کارشناس مشاوره گفت: معلولان کم توان ذهنی به دلیل محدودیت شناختی در زمینه ادراک ، حافظه و توجه، نمی توانند متناسب با سن خود عمل کنند و در یاد گیری مفاهیم نظری و پیچیده دچار مشکل می شوند .
مهدی جعفری در همایش آغاز به کار خیریه نور امید در کانون دانش آموزی الزهرا کاشان افزود: کم توان ذهنی حالتی است که در آن کارکرد عمومی هوش فرد به میزان چشمگیری کمتر از متوسط است و با کاهش همزمان رفتارهای سازگارانه در حیطه های مختلف زندگی همراه است.
وی تصریح کرد: تجربه های موفقیت آمیز معلولان در خانه و مدرسه، معاشرت با دوستان، واکنش های تشویق آمیز اطرافیان ، تایید و تکریم مستمر شخصیت ایشان توسط بزرگسالانی همانند اولیا و مربیان موجب تقویت اعتماد به نفس آنها می شود و ناکامی های مکرر در این موقعیت و تنبیه های احتمالی عامل باز دارندۀ جرأت ابتکار عمل در آنها می شود .
جعفری اظهار داشت: فقدان نگرش مثبت جامعه به معلولان کم
توان ذهنی از یک سو و نداشتن تعامل بین فردی ، نبودن مشارکت های گروهی و نداشتن اعتماد به نفس از سوی
دیگر مهمترین موانع شکوفایی احساس خود ارزشمندی و حرمت نفس در این گروه از معلولان
می شود .
انتهای پیام/ب