سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با وجود مخالفت دامداران؛

صدور مجوز افزایش 6 درصدی فرآورده های لبنی پر مصرف

به منظور حمایت از صنعت دامداری کشور و بهبود شرایط این صنعت مقرر شد از تاریخ اول دیماه سال جاری ، کارخانجات لبنی هر کیلو شیرخام را با نرخ 1000 ریال از دامداران افزایش خریداری نمایند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس این تصمیم که با هماهنگی با کارخانجات لبنی و فعالان صنعت دامداری گرفته شده است ،  کارخانجات لبنی می توانند قیمت فرآورده های لبنی پرمصرف از جمله شیر ، ماست و پنیر  تولیدی خود را به نسبت قیمتهای  مصوب سال 1393 حدود 6 درصد افزایش  دهند. 
‌ 
این گزارش حاکیست ؛ قیمت سایر محصولات لبنی براساس مفاد بند (د) مصوبات هجدهمین جلسه ستاد هدفمندسازی یارانه ها تابع شرایط عرضه و تقاضا بوده و با رعایت ضوابط  قیمتگذاری هیات تعیین و تثبیت قیمتها و درصدهای سود مصوب راسا از سوی واحدهای تولیدی ، توزیعی و خدماتی انجام می شود. 

به گزارش شاتا براساس این طرح ؛ افزایش قیمت بیش از مفاد ابلاغیه مذکور از هیچ واحد تولیدی پذیرفته شده نیست و رسیدگی به شکایات دریافتی مبنی بر افزایش غیرمتعارف  قیمتها از سوی واحدهای لبنی در دستور کار بازرسان ویژه این سازمان قرار دارد. 

گفتنی است ؛ با توجه به ابلاغیه ستاد هدفمندسازی یارانه ها از تاریخ 16 تیرماه سال جاری ، تنها 3 قلم کالای پرمصرف فرآورده های لبنی مشمول سیاستهای کنترلی  قیمت می باشد. 

بر اساس این گزارش طی دو هفته گذشته که بحث افزایش قیمت لبنیات مطرح شده ،نماینده دامداران و صنایع لبنی به دلیل نبود کشش قیمتی در بازار، مخالفت خود را با این امر اعلام کرده اند.

بر این اساس محمدرضا اسماعیلی مدیر عامل اتحادیه فرآورده‌های لبنی کشور در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درخصوص افزایش قیمت محصولات لبنی اظهار داشت: درواقع همیشه پیشگیری مهم‌تر از درمان بوده است و به همین خاطر بایستی مصرف لبنیات را در کشور نهادینه کنیم و همان‌طور که در برنامه پنجم توسعه پیش بینی شده بود که افزایش مصرف سلامتی را به مردم هدیه می‌دهند اکنون لازم است که برای افزایش مصرف لبنیات از محل بودجه‌هایی پیشگیری منابعی برای سلامت مردم در نظر گرفته شود.

وی افزود: با توجه به مشکلات حاد جغرافیایی و آلایندگی محیط زیست عدم مصرف لبنیات فاجعه آمیز است و نباید فراموش کنیم که خوردن یکی لیوان شیر می‌تواند همچون گاردی افراد را در برابر خطرات آلودگی های زیست محیطی محافظت کند پس بایستی این محصول استراتژیک از سوی بودجه‌های مختلف دولت حمایت شود.

اسماعیلی با اشاره به ما به التفاوت نوشیدنی‌های مضر و اختصاص آن به لبنیات گفت: دولت بایستی نوشیدنی مضر همچون نوشابه را با قیمت‌های بالاتری ارائه دهد و ما به التفاوت آن و ارزش افزوده آب و برق و گاز را به منابع لبنی اختصاص دهد.

مدیرعامل اتحادیه فرآورده‌های لبنی کشور با هشدار به مسئولین یادآور شد: با توجه به هزینه‌های سر سام آور تولید اگر قرار باشد دولت این صنعت استراتژیک را رها کند جامعه دچار آسیب های جدی خواهد شد.

در همین راستا رضا باکری دبیر انجمن اتحادیه لبنی گفت: مردم قدرت خرید محصولات لبنی را ندارند و تنها با افزایش قیمت، مصرف کاهش می یابد.

وی افزود: اگر قدرت خرید مصرف کننده در صورت افزایش قیمت ها حفظ شود صنایع لبنی در محصولاتشان افزایش قیمت ها را اعمال می کنند اما اگر مردم چنین توانایی نداشته باشند صنایع نمی توانند قیمت ها را افزایش دهند.

گفتنی است که میان مسئولین اتحادیه لبنی کشور و دامداران اختلاف نظراتی وجود دارد چرا که آنها معتقدند با توجه به کاهش تقاضا ورکود صنایع لبنی افزایش قیمت ها دردی را دوا نمی کند و به همین خاطر باید دولت راهکاری غیر از افزایش قیمت ها برای حمایت از تولید شیرخام و محصولات لبنی تعریف کند.

این در حالیست که علیرضا عزیز اللهی مدیر عامل اتحادیه مرکزی دامداران اظهار داشت: در واقع اتحادیه دامداران این امر را که صنایع لبنی به بهانه عدم کشش بازار حاضر به افزایش شش درصدی قیمت‌ها نیستند قبول ندارد چرا که در سه ماه اخیر صنایع 6 الی 7 درصد قیمت‌ها را افزایش دادند و حال به خاطر اینکه از دامداران شیر خام را به نرخ هزار و 350 تومان خریداری نکنند بهانه عدم تقاضا در بازار از سوی مصرف‌کننده را عنوان می‌کنند.

وی افزود: در واقع این گونه نیست که با افزایش شش درصدی قیمت‌ها در بازار مصرف‌کننده پس بزند و حاضر به خرید محصولات لبنی نباشد و از طرفی هم مشکل خاصی برای افزایش خرید شیر خام از سوی کارخانه‌ها وجود ندارد اما صنایع از یک سال و نیم گذشته تن به اجرای مصوبه افزایش نرخ شیر خام از دامداران نمی‌دهند.

بر اساس این گزارش به گفته وزارت صنعت افزایش قیمت لبنیات باید اجرایی شود اما باید منتظر ماند و دید که دامداران همانند دفعه قبل با این امر مخالفت می کنند یا خیر.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۳۸ ۱۳ دی ۱۳۹۴
گرون کردن شیر یعنی نابود کردن دامدار