سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش مجله فوربز: نباید ایران را در فهرست کشورهای " پر‌خطر" قرار داد

مجله فوربز در گزارشی از قرار دادن نام ایران در فهرست کشورهای "پر‌خطر" انتقاد کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ فوربز در نسخه اینترنتی خود به تحلیل قانون جدید کنگره آمریکا مبنی بر اعمال برخی محدودیت‌ها برای اتباع ایرانی و حتی آن دسته افرادیکه در سالهای اخیر به این کشور سفر کرده‌اند، پرداخت.

در گزارش فوربز آمده است: در پی حملات تروریستی پاریس، کنگره آمریکا 8 دسامبر (17 آذر) اصلاحاتی در قوانین مهاجرت و اعطای روادید به اتباع خارجی وضع کرد. این کار با هدف حفاظت از امنیت ملی آمریکا صورت گرفت. "کاندیس میلر،" نماینده جمهوری‌خواه کنگره آمریکا، پیشنهاد وضع قوانینی جدید در راستای حفظ امنیت آمریکا را مطرح کرد. طرح وی فقط به سختگیری درباره کسانیکه سابقه سفر به ایران، سوریه، عراق و سودان را داشته‌اند، محدود نمی‌شود. این نماینده جمهوری‌خواه از مقامات امنیتی آمریکا خواست از کشورهایی که تفاهمنامه مهاجرتی را با واشینگتن امضا کرده‌اند و سفر اتباع آنها نیازی به اخذ روادید ندارد، در این زمینه کمک بگیرد. به این شکل که کشورهای دوست واشینگتن، اطلاعات و سابقه سفرهای اتباع خود را در اختیار نهادهای امنیتی آمریکا قرار دهند.

فوربز در ادامه این گزارش نوشت: زمانیکه "باراک اوباما،" رئیس جمهور آمریکا، طرح مقابله با تروریسم را امضا کرد، راه برای وضع قوانین سختگیرانه در این زمینه هموار شد؛ اما سوال اصلی اینجاست که چرا ایران به عنوان یک کشور "پر‌خطر" معرفی شده است؟ نمایندگان کنگره آمریکا عراق و سوریه را کشورهای خطرناکی می‌دانند که با توجه به فعالیت داعش و دیگر گروه‌های تروریستی در این دو کشور، امری دور از ذهن نیست. سودان نیز با فعالیت گروه‌های افراطی و مسلح بسیاری مواجه است و هنوز سایه جنگ داخلی در این کشور وجود دارد؛ اما ایران درگیر هیچکدام از این مشکلات نیست. "پر‌خطر" نامیدن ایران درست پس از تصویب برنامه جامع اقدام مشترک –برجام- اقدامی مغرضانه قلمداد می‌شود. جامعه جهانی تصویب قانون جدید مهاجرت در آمریکا را بهانه‌ای برای ضربه زدن به توافق هسته‌ای ایران که ژوئیه 2015 (تیر94) میان این کشور و کشورهای گروه 1+5 امضا شد می‌دانند. در پاراگراف 29 این توافقنامه به صراحت آمده است: آمریکا باید از هر سیاستی که به طور مستقیم و منفی بر عادی سازی روابط تجاری و اقتصادی با ایران تاثیر می‌گذارد، اجتناب کند؛ حتی اگر این اقدامات به طور مستقیم بر عادی سازی تجاری در ایران تاثیر نگذارد و فقط به شکل غیرمستقیم مانع از بهبود اقتصاد ایران در دوران پساتحریم شود. به این ترتیب قانون جدید کنگره آمریکا، نقض‌کننده یکی از مهمترین بخش‌های توافق هسته‌ای ایران است. شاید این قانون موجب بر هم خوردن برجام نشود؛ اما بدون شک بر روی آن تاثیر منفی خواهد گذاشت.

"کریس مورفی،" سناتور دموکرات، نیز در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنا به این موضوع اشاره کرد و قانون مهاجرتی جدید را مانع از پیشبرد توافق هسته‌ای ایران دانست.
"استفان مول،" نماینده آمریکا بر روند اجرای توافق هسته‌ای، نیز از قانون مهاجرتی جدید به شدت انتقاد کرد و گفت: بدون شک این قانون تاثیر بسیار منفی بر توافق هسته‌ای ایران خواهد گذاشت. این قانون، کشورهای اروپایی و آسیایی را از تبادلات تجاری و همکاری‌های اقتصادی با ایران بازمی‌دارد و در عمل تهران هیچ سودی از توافق هسته‌ای نخواهد برد.

در ادامه گزارش فربز آمده است: نمایندگان جمهوری‌خواه و دموکرات کنگره آمریکا پس از بحث و جدل‌های فراوان درمورد امضای توافق هسته‌ای ایران، حالا مجادله جدیدی درباره قرار دادن ایران در فهرست کشورهای پرخطر آغاز کرده‌اند. پر‌خطر نامیدن ایران دست‌کم در شرایط کنونی نمی‌تواند تصمیمی منطقی و قابل قبول باشد زیرا این کشور در حال کاهش سطح اورانیوم غنی شده خود و جنگ با تروریست‌های داعش است. این کشور دارای سطح امنیت اجتماعی و مدنی بالایی است و شرایط آن با سوریه، عراق و سودان فاصله زیادی دارد. ادامه کارشکنی نمایندگان آمریکایی می‌تواند ایران را به برهم زدن توافق هسته‌ای مجاب کند.

انتهای پیام/

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۰۸ ۱۲ دی ۱۳۹۴
در تحریر نظر دوم:
وَيَدْعُ الْإِنسَانُ بِالشَّرِّ دُعَاءَهُ بِالْخَيْرِ ۖ وَكَانَ الْإِنسَانُ عَجُولًا.
البته؛ انه کان ظلوما جهولا...
آسمان بار امانت نتوانست کشید...
ناشناس
۱۳:۰۸ ۱۲ دی ۱۳۹۴
در تحریر نظر دوم:
وَيَدْعُ الْإِنسَانُ بِالشَّرِّ دُعَاءَهُ بِالْخَيْرِ ۖ وَكَانَ الْإِنسَانُ عَجُولًا.
البته؛ انه کان ظلوما جهولا...
آسمان بار امانت نتوانست کشید...
ناشناس
۰۹:۵۱ ۱۲ دی ۱۳۹۴
ايران بگفته اين نماينده سودي از اين توافق نميبرد پس چرا بر اجراي آن اصرار دارد حالا كه امريكا اين برجام را نقض كرده ما همبايد آنرا ادامه ندهيم لااقل تاسيسات اراك را توي آن سيمان نريزيم تا اين بند از بودجه امريكا حذف شود اين يك مبارزه است نمي شود ما اجرا كنيم و امريكا خراب كند و ما نظارگر باشيم و بگويد شما اجرا كنيد چيزي پيش نمي آيد آنها ميدانند دارند چكار مي كنند آنها حتا نقشه اينكه اگر ايران برجام را متوقف كرد چه بايد بكنند نقشه دارند اين همه سازمان و اداره طويل براي نقشه هاي استراتژيك روابط خارجي دارند ما هم بايد بدرستي فكر كنيم و تمام ضرر و زيان اين فرجام را در ترازو گذاشت و تصميم گرفت
ناشناس
۰۹:۴۶ ۱۲ دی ۱۳۹۴
با بررسی بطن تحریر بالا، اگر چنانچه درست باشد، کشور ایران باید نسبت به هر گونه اقدامی و حتی هر گفته ای که از دهان خارج میشود، دقت لازم را داشته باشد و بنا به مضمون اظهار آقا حفاظت گفتار در همه ابعاد، تا قبل از اینکه از رسانه پحش شود، از یاد نرود:
چون تیر سخن راست کن آنگاه بگویش/ ناگفته سخن به بود از گفته رسوا