سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باغ موزه‌ای که تنها یک نام را یدک می‌کشد

وقتی تنها استفاده یک مکان تاریخی، کافه و نمایشخانه‌های آن می‌شود، یک اسم تنها حق قانونی آن مکان است که در خود می‌تواند حفظ کند و از آن نگیرند.

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ باغ فردوس محله‌ای قدیمی در شمیران تهران است که اهالی قدیمی خاطرات زیادی با آن دارند و اکثر مردم اسم این مکان را شنیده‌اند.
 
این بنا در دوره قاجاریه ساخته شده که البته نیمه تمام ماند. این قصر نیمه کاره بعد از کشمکش‌هایی، بالاخره در سال 1316 از سوی وزارت آموزش و پرورش وقت خریده شد و پس از مرمت دبیرستان شاپور در آنجا شکل گرفت و خیلی‌ها در آنجا به تحصیل پرداختند. 

 
این بنا سال 1350 به یک مرکز فرهنگی و هنری و نمایشگاهی تبدیل شده، اما با انقلاب سال 57 تغییرات دیگری در این قصر رخ داد که از مهمترین‌های آن تبدیل این مکان به یک مرکز آموزش فیلمسازی است و در 28 شهریور سال 1381 موزه سینما به این مکان زیبا و جذاب انتقال پیدا کرد و از این تاریخ  به بعد به «باغ فردوس موزه سینما» معروف شد.

موزه یا کافه، کدام جذاب‌ترند؟
 
هر خانواده‌ای برای بازدید یک مکان دیدنی روز تعطیل خود را انتخاب می‌کنند، مثل جمعه. بعد از انتخاب روز به دیدن باغ می‌روند  و در ابتدای ورود نمای اصلی ساختمان نظر آن‌ها را به خود جلب می‌کندا حیاط بزرگ و وجود درختان زیبا خود عاملی است که بازدید کنندگان بیشتر از انتخاب خود راضی باشند. 

 
اما این اتفاق تنها زمانی رخ می‌دهد که واقعا این گونه باشد، نه اینکه درخت‌های بریده شده و برگ‌های جمع نشده حیاط توی ذوق مخاطب بزند.
 
در اطراف ساختمان خانه‌های کوچک چوبی زیبایی وجود دارد که شلوغ ترین این خانه‌ها، خانه کافه است که نظر جوانان زیادی را به خود  جلب کرده است.
 

حتی در اینجا شاهد بی اطلاعی این جوانان از محلی که آمدند هستیم.
 
نمای بیرونی ساختمان از روبرو  خیلی تمیز و زیباست؛ اما این نوعی گول زدن بازدیدکنندگان است؛ چرا که تمام ترک‌ها، خرابی‌ها، شکستگی‌های پنجره‌ها، و پوشاندن آن و حتی تغییرات فاحش و غیر قابل درک بازدیدکنندگان در پشت ساختمان دیده می‌شود.
 
از دیگر شاهکارهای مسئولان در مورد این مکان تاریخی می‌توان گفت، اجازه بازدید از ساعت 14 الی 17 در روزهای تعطیل است و بازدید کنندگان باید بدانند صبح‌ها زمان بازدید یک مکان تاریخی نیست.

پس می توان گفت اگر کافه‌ای نباشد، خود قصر در اصل هیچ است و کسی به عشق دیدن آن نمی‌آید.





برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.


انتهای پیام/


 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.