سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

الگوی غذایی نامناسب مهمترین علت شیوع بیماری‌های غیر واگیر

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: تغذیه سالم نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌ها دارد و هم اکنون مهم ترین علت بیماری‌های غیر واگیر در کشورمان، الگوی غذایی نامناسب است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا عبداللهی مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در خصوص علت نامگذاری هفته بسیج ملی تغذیه گفت: تغذیه سالم نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌ها دارد و هم اکنون مهم‌ترین علت بیماری‌های غیر واگیر الگوی غذایی نامناسب است؛ به همین علت باید برای ایجاد فرهنگی صحیح بسیج شد؛ اما این فرهنگ سازی کار آسانی نیست و به زمانی طولانی نیاز دارد، باید سعی شود با آموزش صحیح کودکان ذائقه آن‌ها را به مواد غذایی حاوی چربی و نمک کم عادت داد.

وی در برنامه نبض شبکه خبر گفت: البته باید دانست اطلاع رسانی به تنهایی کافی نیست بلکه تولید، عرضه و توزیع مواد غذایی سالم نیز بسیار مهم است، اینکه بتوانیم با ارائه محصولاتی سالم با قیمت مناسب سلامت تمامی افراد جامعه را تأمین کنیم.

عبداللهی گفت: توصیه ما به کاهش مصرف قند، چربی و نمک است و اینکه مصرف میوه و سبزی‌ها در سبد غذایی خانواده‌ها افزایش یابد. در حالیکه مصرف توصیه شده نمک کمتر از 5 گرم است اکنون مصرف نمک حدود 12 گرم است و شیر و سبزی هم بسیار کمتر استفاده می شود، و این باید یکی از الویت ها اصلاح نظام غذایی باشد.

وی ادامه داد: باید آموزش را به مهدهای کودک و مدرسه ها ببریم. رسانه ها نیز نقش مهمی در اصلاح الگوی غذایی دارند تا مصرف بی رویه فست فود ها و مصرف بی رویه نوشابه ها و غذاهای چرب در میان مردم کاهش یابد.

غلامرضا قاسمی مشاور رئیس سازمان استاندار  نیز در ادامه این برنامه گفت: در کشور ما حدود پانزده سال پیش چربی‌های ترانس به بالای 45 درصد به مردم می‌رسید که هم‌اکنون این میزان زیر 5 درصد است و سازمان ملی استاندارد نقش بسیار مهمی در این زمینه داشته است.

قاسمی ادامه داد: بسیار از نمک های مضر و چربی ها از چرخه تولید مواد غذایی حذف شده است. این سازمان متجاوز از 200 کالا استاندار را برای اصلاح مواد غذایی تعیین و اجرا کرده و با کمک تکنولوژی و دانش فنی توانسته‌ایم مصرف نمک را در سطح جامعه به میزان قابل توجهی کاهش دهیم.

وی افزود: ما در استاندارد سازی مشکلی نداریم، مشکل اینجاست این روغن و نمکی که در مرحله تولید از ماده غذایی کم شده دوباره به‌خاطر بی‌اطلاعی خانواده از مضرات زیاد آن، در سر سفره اضافه می‌شود پس همان‌طور که مشخص است دوباره بحث فرهنگ سازی و اهمیت رسانه و نقشی که در آگاه سازی و تبلیغات بر عهده دارد پیش می‌آید.

در ادامه کاوه زرگران دبیر کل کانون انجمن‌های صنایع غذایی گفت: بخش قابل توجهی از مواد غذایی مورد مصرف مردم در حوزه اصناف تولید می شود و به طور مستقیم به بازار عرضه می شود، این در حالی است که در بخش صنایع غذایی مواد مصرفی به طور دقیق توسط بازرسان وزارت بهداشت کنترل می شود که در حوزه های اصناف مثل اغذیه فروشی‌ها یا شیرینی فروشی‌ها اینگونه نیست و بعضا فاقد استانداردهای لازم است.

وی افزود: علاوه بر این نظارت دقیقی بر عملکرد اصناف وجود ندارد، حتی گاهی سازمان‌های نظارت‌گر به صورت متضاد عمل می‌کنند، پیشنهاد ما این است که نظارت بر اصناف توسط یک سازمان جدید انجام گیرد.

 برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.