سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان

ظریف: تصمیم نهایی پیرامون محدودیت ویزا با هیات نظارت بر برجام خواهد بود / کاری به کنگره نداریم

وزیر امورخارجه کشورمان گفت: ما با دولت آمریکا به عنوان نماینده کل آمریکا بحث می‌کنیم و کاری به کنگره نداریم.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، وزرای خارجه ایران و مغولستان کنفرانس مطبوعاتی مشترکی را برگزار کردند.

*ما با دولت آمریکا به عنوان نماینده کل آمریکا بحث می‌کنیم و کاری به کنگره نداریم

محمد جواد ظریف در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران مبنی بر اینکه روز گذشته چند تن از نمایندگان کمیسیون امنیت ملی نامه‌ای به شورای عالی امنیت ملی نوشتند و با توجه به تصمیم اخیر کنگره آمریکا درخواست کرده‌اند که روند اجرای برجام متوقف شود، سر انجام این موضوع چه خواهد شد و نامه جان کری نیز تا حد تعهد اور است؟ گفت: من نیز این موضوع را در اخبار ملاحظه کردم که گویی گروهی از دوستان به شورای عالی امنیت ملی نامه نوشتند. ما با دولت آمریکا به عنوان نماینده کل آمریکا بحث می‌کنیم و کاری به کنگره نداریم.

وی تاکید کرد: دولت آمریکا وظایف مشخصی را در حوزه بین‌المللی به عهده دارد و خودش باید مشکلات داخلی خود را به روش‌هایی که می‌داند، حل کند. زیرا با تصمیمات داخلی نمی‌توان از تعهداتی که دولت‌ها در مجامع بین‌المللی بر عهده می‌گیرند، شانه خالی کرد.

رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان افزود: وزیر خارجه آمریکا رسما اعلام کرده اجازه نمی‌دهد قانون جدید مانع از اجرای صحیح برجام شود و از امکانات ذکر شده در خود قانون من جمله تصمیم بر عدم اجرای آن سخن گفته است،  نحوه اجرای قانون تعیین کننده خواهد بود که آیا نقض برجام انجام می‌گیرد و قانون عینا دنبال می‌شود یا نه و باید دید در عمل چه خواهند کرد.

وزیرامورخارجه کشورمان با اشاره به تشکیل هیأت نظارت بر روند اجرای برجام در شورای عالی امنیت ملی بر اساس نامه مقام معظم رهبری گفت: این هیأت تشکیل شده و وزارت خارجه نیز یک عضو آن است و اگر این نامه خطاب به این هیأت نوشته شده باشد در اولین جلسه این هیأت، نامه بررسی می‌شود و در مورد آن تصمیم‌گیری می‌شود.

ظریف با اشاره به رایزنی های مستمر با وزیرخارجه امریکا گفت: در طول 10 روز گذشته علاوه بر دیدار با کری ده‌ها ایمیل و تماس تلفنی با وی و همکاران در اتحادیه اروپا داشته ایم و امیدواریم که این روش‌ها مانع خلل جدی در اجرای برجام شود که این فعالیت‌ها را به هیأت نظارت بر برجام ارائه می‌دهیم، تصمیم نهایی پیرامون محدودیت ویزا با هیات نظارت بر برجام خواهد بود .

* ترغیب سفارتخانه‌ها به توسعه صادرات کالاهای غیرنفتی

وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به سؤالی در خصوص برنامه‌های وزارت خارجه در منطقه نیز گفت: وزارت خارجه از ابتدای دولت تدبیر و امید، دیپلماسی اقتصادی را به عنوان یکی از اهداف مهم خود برگزید. با توجه به شرایط ویژه کشور بعد از انقلاب اسلامی نظیر جنگ تحمیلی، گرایش سیاسی و امنیت به وجود آمد که باید به گرایش توسعه‌ای تغییر کند و سیاست خارجی در خدمت توسعه باشد. امیدواریم با حرکت اول و اجرای برجام و برداشتن تحریم‌ها اولین قدم در این مسیر برداشته شود.

ظریف با اشاره به اینکه سفارتخانه‌ها در راستای پیشبرد اهداف اقتصادی و توسعه صادرات کالاهای غیرنفتی و فنی‌مهندسی ترغیب شده‌اند، گفت: زمینه همکاری با کشورهای به ویژه در حال توسعه نیز فراهم است که با توجه به مزیت‌های نسبی جمهوری اسلامی و پیشرفت‌های قابل توجه آن، زمینه حضور جدی ما فراهم است.

وی سفارتخانه‌های ایران را تسهیل‌کننده امور خوانده و افزود: هدف و رسالت سیاست خارجی در راستای توسعه کشور است. البته کار ما محدود به امور اقتصادی نیست و اولویت ما همسایگان و تقویت ثبات در منطقه است و برنامه‌های جدی برای آن داریم که دنبال شده و ادامه خواهد داشت.

*گسترش روابط با در زمینه‌های مختلف با کشور مغولستان

رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان پیرامون گفتگوهای امروزش با وزیرخارجه مغولستان گفت: 3 سال قبل رئیس جمهور مغولستان برای شرکت در اجلاس سران عدم تعهد به ایران آمد که آن زمان آقای وزیر به عنوان مشاور امنیت ملی و سیاست خارجی رئیس‌جمهور به ایران آمده بود.

وی با اشاره به گفت‌وگوهای خوبی که طی چند سال گذشته برای گسترش روابط در حوزه‌های علمی، تاریخی، فرهنگی و میراث مشترک بین دو کشور وجود داشته، افزود: بحث بررسی زمینه‌های همکاری‌های سیاسی، اقتصادی، کشاورزی، انرژی و معدن انجام گرفت.

وزیر خارجه کشورمان افزود: امروز این موارد مورد بررسی قرار گرفت و آقای وزیر در طول اقامت خود با مسئولان متعددی گفت‌وگو می‌کند و همچنین در حوزه تبادلات فرهنگی در دفتر مطالعات بحث‌هایی دارد و همچنین در زمینه کشاورزی، نفت و صنعت گفت‌وگوهایی خواهد داشت.

ظریف ابراز امیدواری  کرد که با توجه به مشترکات فراوان امکانات گسترش روابط در همه زمینه‌ها فراهم باشد و به صلح و ثبات در منطقه کمک کند.


در ادامه این نشست لوندگسوروسورن  وزیر خارجه مغولستان با ابراز خوشحالی از دومین حضورش در ایران گفت: سه سال پیش رئیس‌جمهور مغولستان سفری به ایران داشت و هم اکنون چندین سال از روابط سیاسی ما می‌گذرد. تاریخ روابط دو کشور به 45 سال اخیر محدود نمی‌شود و ما دارای روابط تاریخی و فرهنگی هستیم.

وی با اشاره به پروژه‌های مختلفی که طی دو سال اخیر آغاز شده که زمینه‌های شناخت بهتر را فراهم می‌کند، درباره همکاری‌های تاریخی، فرهنگی و اقتصادی نیز زمینه‌های فرهنگی را فراهم دانست.

سورن افزود:‌ مغولستان علاقمند به گسترش روابط در حوزه اقتصادی، صنایع حفاری و تبادل تجربیات ایران است. مغولستان امکان دسترسی به بازارهای منطقه‌ای را به ایران می‌دهد.

وزیر خارجه مغولستان به برگزاری یکسری نمایشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: ما می‌توانیم در سه حوزه فعالیت داشته باشیم. در حوزه اول ما روزانه یک میلیون بشکه نفت خام تولید و صادر می‌کنیم که می‌توانیم از سرمایه‌گذاران و شرکت‌های ایرانی حفر و استخراج چاه استفاده کنیم چرا که ایران در این زمینه پیشرو می‌باشد.

وی ادامه داد: در مغولستان زمین‌های زیادی وجود دارد که 70 میلیون راس دام در آنها هستند که صادرات مواد غذایی به ایران را برای ما فراهم می‌کنند.

سورن در حوزه سوم همکاری‌ها نیز گفت: مغولستان در زمینه تنوع‌سازی اقتصاد خود پیش می‌رود و در این خصوص ایران می‌تواند سرمایه‌گذاری داشته باشد.

انتهای پیام/

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۵۶ ۰۳ دی ۱۳۹۴
خنده هایت را دوست دارم--------- وقتی دیشب تصویر دکتر ظریف رو در کلیپ بهترین خنده های سال 2015 دیدم به داشتن وزیری خوش برخورد و خوش چهره برای ایران عزیز احساس پیروز مندانه ای داشتم**********
ناشناس
۰۷:۳۰ ۰۳ دی ۱۳۹۴
آقای دکتر محمد جواد ظریف از خداوند سلامتی برایتان آرزو میکنم وقتی تصویر شما را میبینم حس میکنم به صورت امیر کبیر نگاه میکنم دوستت دارم .
ناشناس
۰۷:۱۶ ۰۳ دی ۱۳۹۴
دولت مسبب توافق هسته ای بود ولی هیات نظارت بر برجام باید تصمیم نهایی بگیرد!!!!!!!!!!! آقای امیرکبیر چرا خودت نظر نهایی نمیدی?
ناشناس
۲۳:۰۶ ۰۲ دی ۱۳۹۴
هر فریادی که دارید بر سر آمریکا بزنید
امام خمینی
ناشناس
۲۲:۰۴ ۰۲ دی ۱۳۹۴
هیهات من الذله
ناشناس
۲۰:۴۸ ۰۲ دی ۱۳۹۴
آمریکا دشمن خونی ماست.
ای کاش من رئیس جمهور بودم. همین الآن سانتریفیوژهای جمع آوری شده رو به سر جاش برمیگردوندم
تا آمریکا بفهمه ایرانی ازش نمیترسه...
ناشناس
۱۵:۴۷ ۰۲ دی ۱۳۹۴
خدا از این قوم قطعه امید کرده مسوولین ما هنوز بهشون امید دارن یه یا علی بگید لهشون کنیم ملت صبرشون سر اومده همش ظلم ودبه دروغ قتل کشتار . وای بر سر مسوولین خوشحال و خندان
ناشناس
۱۵:۳۲ ۰۲ دی ۱۳۹۴
بهترین وزیر دنیاااااا یه‌دونه‌ای
ناشناس
۱۵:۰۵ ۰۲ دی ۱۳۹۴
آمریکا و.......میدانند جمهوری اسلامی ایران مقتدر است و مدیریت بر جام یک اصل است ابلاغیه سیاستهای اقتصاد مقاومتی راه‌گشا است
ناشناس
۱۴:۴۰ ۰۲ دی ۱۳۹۴
تشکر از شما جناب آقای دکتر ظریف و همکاران محترمتان.درود خدا بر شما .
ناشناس
۱۴:۳۵ ۰۲ دی ۱۳۹۴
مرد بزرگی است این دکتر ظریف
ناشناس
۱۴:۲۱ ۰۲ دی ۱۳۹۴
یعنی نامه جان کری در دولت بعدی امریکا که یکسال دیگر روی کار میاد نسبت به مصوبه کنگره و تایید ریاست جمهوری آمریکا از ضمانت بالاتری برخوردار است؟؟
هر کسی میداند نهایت عمر نامه جان کری به عمر همین دولت امریکا قد خواهد داد و سئوال ما اینه با این نامه قرار است قلب کارخانه اراک خارج بشه و بتن ریزی بشه؟؟
ناشناس
۱۴:۲۰ ۰۲ دی ۱۳۹۴
حرف ملت برجام متوقف شود
ناشناس
۱۴:۲۰ ۰۲ دی ۱۳۹۴
حرف ملت برجام متوقف شود