سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سقوط بهای نفت برنت به پایین‌ترین سطح خود از یازده و نیم سال گذشته تاکنون

بهای نفت پایه اروپا، برنت، در معاملات روز دوشنبه به پایین‌ترین سطح خود از یازده و نیم سال پیش تاکنون کاهش یافت.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری فرانسه؛ بهای نفت پایه اروپا، برنت، در معاملات روز دوشنبه کاهش یافت. وجود عوامل فشار زا کاهشی از جمله فراوانی عرضه نفت به بازار جهانی و نزدیک شدن به روزهای آخر سال و در نتیجه بی تب و تاب شدن بازار باعث شد بهای نفت شاخص اروپا، برنت، در معاملات امروز به پایین ترین سطح خود از یازده و نیم سال پیش تاکنون برسد. 

 بهای هر بشکه نفت خام سبک برنت دریای شمال که از آن به عنوان مهمترین مرجع قیمت گذاری حدود دو سوم نفت داد و ستد ‌شده در بازارهای بین‌المللی و مرجع و پایه ای برای قیمت گذاری دیگر انواع نفت در بازار اروپا استفاده می شود، برای تحویل در ماه فوریه با 50 سنت کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به 36 دلار و 38 سنت رسید. قیمت این شاخص نفتی در ساعات اولیه معاملات امروز لندن حتی به هر بشکه 36 دلار و پنج سنت نیز رسیده بود که پایین ترین قیمت از ماه مه سال 2004 بوده است.

افزایش ارزش دلار برابر دیگر ارزهای معتبر جهان در پی تصمیم بانک مرکزی آمریکا در تاریخ 16 دسامبر امسال ممکن شد. به طور طبیعی، هنگامی که ارزش دلار برابر دیگر ارزهای معتبر جهان افزایش می یابد، سرمایه گذارانی را که ارزهای دیگری به جز دلار در اختیار دارند، با توجه به آنکه در این حالت، خرید نفت و دیگر مواد اولیه ای که با دلار تعیین قیمت و خرید و فروش می شوند، گران تر تمام می‌شود، برای خرید دلسرد می کند و این امر باعث کاهش قیمت این نوع مواد اولیه خواهد شد.از سال 2006 تا تاریخ 16 دسامبر امسال، نرخ بهره بانکی در آمریکا در حد صفر درصد باقی مانده بود.

از نظر عوامل بنیادی تاثیر گذار در بازار نیز ناهمترازی بین عرضه و تقاضا همچنان پابرجاست. همچنانکه هفته گذشته اعلام شد ذخایر راهبردی نفت خام آمریکا به طور قابل توجهی افزایش یافته است و  از سوی دیگر، آمار و ارقام هفتگی که شرکت خدمات نفتی بیکر هیوزBaker Hughes، درباره شمار دکل های حفر چاه در آمریکا منتشر کرده است،از افزایش شمار دکل های حفر چاه در میادین نفتی این کشور در هفته ای که گذشت، خبر می دهد. براساس این گزارش، شمار این دکل ها تا هفته گذشته، 17 دستگاه افزایش یافته است. افزایش دکل های حفر چاه در آمریکا، پیش درآمدی برای کاهش افزایش نفت در این کشور است که بزرگترین مصرف کننده نفت در جهان است.

 عرضه نفت به بازار جهان اکنون به حد بی سابقه ای رسیده است و علت اصلی آن سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) است که در نشست ماه دسامبر خود تصمیم گرفت میزان تولید کنونی خود را ادامه دهد.اوضاع از این نظر آنچنان نگران کننده است که پیش بینی ها حاکی از آن است فراوانی عرضه نفت تا سال 2016 ادامه خواهد داشت. «لوکمان اوتونوگا»،کارشناس ارز در شرکت خدمات ارزی و مالی «اف ایکس تی ام» در همین باره می گوید روشن است تصمیم اوپک برای کاهش ندادن تولید خود با هدف حفظ بازارهایش در جهان بوده است. هدف این بوده است که رقبایش به ویژه تولید کنندگان نفت و گاز رسی در آمریکا را از بازار خارج کند. کارشناسان و تحلیلگران شرکت کارگزاری نفتی«پی وی ام اویل فیوچرز»، هم می گویند عوامل فشار زا کاهشی بر قیمت نفت در ماههای آینده ادامه خواهد یافت.


انتهای پیام/

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.