سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از شایعه تا واقعیت

سرمای 45 درجه زیر صفردر کشور!

این روزها شایعه‌ای در تلگرام دست به دست می شود که در آن گفته شده اثرات پدیده ال نینیو در 30 آذر به خاورمیانه می‌رسد و موجی از سرما دمای هوا را در کشور حتی به 45 درجه زیر صفر می‌رساند. اما آیا این حرفها واقعیت دارد؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ؛  این روزها شایعه‌ای در تلگرام دست به دست می شود که در آن گفته شده اثرات پدیده ال نینیو در 30 آذر به خاورمیانه می‌رسد و موجی از سرما دمای هوا را در کشور حتی به 45 درجه زیر صفر می‌رساند. اما آیا این حرفها واقعیت دارد؟
 
اين روزها حرف و حديث درباره ال‌نينيو بسيار زياد است. اما اگر كسي از ماهيت اين پديده با خبر باشد خيلي راحت مي‌تواند متوجه شود كه اكثر پيام هاي تلگرامي دروغ هستند و خبري از نياز به جمع كردن و آذوقه و باقي قضايا نيست. ما هیچ سرمای غیر معمولی در آذر، دی یا بهمن نخواهیم داشت. پیش بینی ها می گویند اتفاقا احتمال اینکه زمستان امسال حدود یک درجه گرمتر از حد معمول باشد هم وجود دارد. در يك كلام بايد گفت اين شايعه‌اي كه اين روزها دست به دست مي‌شود كذب محض است.

اصولا ال نینیو یک وضعیت جوی است، نه یک رخداد گذرای اقلیمی. به طور مثال ال نینیو پدیده ای مثل خشکسالی است که وقوع آن مدت طولانی به طول انجامیده و روندی سینوسی دارد، یعنی به تدریج شدت گرفته و به تدریج هم فرومیکاهد. مثل توفان های حاره ای نیست که ناگهان در یک تاریخ قابل تشخیص به یک منطقه هجوم بیاورد. ال نینیوی امسال (که شدیدترین ال نینیو تاریخ است) هر تاثیری بخواهد بر ایران بگذارد از هفته های پیش قاعدتا باید آغاز شده باشد.
 
 سالهاست که از نیمه آذر و (بعضا حتی زودتر، از نیمه آبان) تا نیمه بهار در تهران برف می بارد. دیر و زود و کم و زیاد دارد اما اينكه چند برابر ميانگين بارش برف باريده شود در سالهای طولانی  يا حداقل  از زمانی که ال نینیو رصد می شود مشاهده نشده است.
 
به طور ساده باید گفت که "ال نینیو یک جور وضعیت اقلیمی است مربوط به جنوب اقیانوس آرام. اینکه حرکت طبیعی جریان آب سرد از لایه های پایین اقیانوس به سمت بالا و از غرب به سمت شرق (یعنی از سواحل شیلی و پرو در غرب آمریکای جنوبی به سمت آب های شرق استرالیا و اندونزی در اقیانوسیه و آسیا) در برخی سالها تغییر کرده و متعاقب آن آشوب های اقلیمی مناطقی از جهان را در بر می گیرد". اگر می خواهید بدانید که اساسا چرا ال نینیو شکل می گیرد نیز باید به این فراز توجه کنید: "تب و تاب اقلیم جهان به واقع تابعی است از دم و بازدم انرژی دریافتی از خورشید. اقیانوس ها بسیار بیشتر از خشکی ها می توانند انرژی خورشیدی در خود ذخیره کنند. اما انرژی ذخیره شده بالاخره در جایی باید رها شود. ال نینیو فرآیندی است که در آن بزرگترین پهناب اقیانوسی جهان انرژی ذخیره شده خود را رها می کند. رهاسازی این انرژی همه دیگر مولفه های اقلیمی جهان را تحت تاثیر قرار می دهد. طبیعی است که مناطقی مثل سواحل غربی آمریکای جنوبی و مرکزی و حتی ساحل کالیفرنیا در آمریکا یا سواحل شرقی استرالیا و به طور کلی آسیای جنوب شرقی بیشتر تحت تاثیر ال نینیو باشند و مناطقی مثل آفریقا و غرب آسیا کمتر."



منبع:شفاف
برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اينجا را کليک کنيد.
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.