سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ترس استادان از بیکار شدن و بی‌خیالی مسئولان

نظام‌ آموزش عالی در همه جوامع از یک طرف با تربیت تخصصی افراد، مدیران و رهبران جامعه را در همه‌بخش‌ها آماده می‌سازد و از طرف دیگر با رشد توانایی‌ها، نبوغ و پتانسیل فکری انسان سبب توسعه مرزهای دانش بشری می‌گردد.

به گزارش خبرنگار  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، چند وقتی است که بحث اخراج اساتید برخی از دانشگاه های بزرگ کشور مانند دانشگاه علم و صنعت و امیر کبیر مطرح شده است.

اما مساله ای که امروزه با آن مواجه هستیم، این است که افرادی که به مرتبه استادی نائل می شوند با هزار امید و آرزو و به امید اینکه بتوانند باری از دوش علمی کشور بردارند و کمکی برای اعتلای فرهنگ علم اندوزی داشته باشند، اقدام به درس خواندن و سپس درس دادن می کنند که بسیار مورد احترام و قابل تحسین است اما اخیرا ما با خبر شدیم که تعدادی از این اساتید در شرف اخراج هستند و نمیدانند که آینده آنها به کجا ختم میشود.

مسئله ای دیگر که در این مورد وجود دارد، این است که چرا اکثر اساتیدی که مورد اخراج واقع شده اند از دانشگاه های اسم و رسم دار است و از اخراج اساتید علمی کاربردی خبری نیست؟
البته این مورد قابل ذکر است که تعدادی از اساتید اخراجی از دانشگاه پیام نور هستند اما با توجه به نسبت اعضای هیئت علمی دانشگاه های بزرگ کشور چندان زیاد نیستند.

بلاتکلیفی استادان دانشگاه ها در هاله از از ابهام
در ابتدا ما به سراغ دکتر برخورداری، رئیس دانشگاه علم و صنعت تهران رفتیم و علت را از وی جویا شدیم، وی در خصوص مدت زمان قرار داد اساتید گفت: قرار داد اساتید، به صورت پیمانی ثبت شده است و هر سال تمدید می شود، اما ما امسال به جای قرار دادهای یکساله، قرار داد هایی 6 ماهه بستیم و تمامی این اساتید شامل 45 نفر می‌باشند. 

برخورداری در همین خصوص ادامه می‌دهد: این اساتید شامل 3 دسته هستند، دسته اول اساتیدی هستند که باید 5 سال به صورت پیمانی کار کنند و سپس پس از تائید علمی اقدام به تدریس کنند و اگر حائز امتیاز علمی نشدند، قرار داد آن‌ها لغو می‌شود، اما دسته دوم که شامل 10 تا 11 نفر می‌شوند، کسانی هستند که باید طبق فراخوان جذب شوند ولی با فراخوان اقدام به ثبت نام نکرده‌اند ولی استخدام شده‌اند که این کار کاملا غیر قانونی بوده است و بنده با مسئولیت خودم، قرار داد آن‌ها را 6 ماه تمدید کردم تا کارهای اداری آن‌ها انجام شود و دچار مشکلی در آینده نشوند، اما دسته سوم، شامل 8 نفر بودند که 2 تا 3 سال کار کردند و هیئت جذب، عملکرد آن‌ها را ضعیف ارزیابی کرد و ما به آن‌ها 6 ماه زمان دادیم تا خود را نشان دهند و دچار مشکلی در آینده نشوند و ذکر این نکته ضروری است که اخراجی در کار نبوده است.

حرف هایی که با هم یک جور در نمی آیند
رضا دشتی یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت در خصوص اخراج اساتید می‌گوید: من در سال 90 اقدام به ثبت نام کردم و در مصاحبه عمومی و علمی دانشگاه علم و صنعت پذیرفته شم ولی اخیرا بر خلاف تمام قوانین با ما قرار داد 6 ماهه بستند و هنوز تکلیف ما مشخص نیست. 

دشتی ادامه می‌دهد: دانشگاه علم و صنعت روال قانونی جذب را قبول ندارد و جذب من بعد از 20 سال که گروه استاد جدید جذب نکرده است، باعث شد که به گروه بر بخورد و حتی از من آزمون کتبی که عرف نیست، نیز اخذ کردند و شاید به همین دلیل است که به دنبال حذف من هستند.

وی درباره بسته شدن قرار داد می‌گوید: الان شما اگر بخواهید با یک کارگر هم قرار داد امضا کنید حداقل به او 1 سال تضمین کار می‌دهید اما متاسفانه با ما که استاد دانشگاه هستیم، چنین رفتاری نشد و با ما قرار داد 6 ماهه منعقد کردند که توهین بسیار بدی به ما بود و شاید به خاطر این که ما وابسته به سازمانی نیستیم، آنقدر اذیتمان می‌کنند. 

اخراج اساتید، آری یا خیر؟
دکتر زاهدی، عضو کمیسیون آموزش مجلس در این خصوص گفت: ما با نشستی که با وزیر محترم علوم ،‌دکتر فرهادی داشتیم، این اطمینان را به ما داد که مشکلی در کار نیست و علی رغم قرار دادهای 6 ماهه مشکلی به وجود نخواهد آمد و برخی از این اساتید مجوز هیئت علمی را نداشته‌اند که باید هر چه زودتر این کار را انجام دهند. 

زاهدی همچنین توضیح داد: اخراج این اساتید اصلا به علت‌های سیاسی و مشکلات مربوط به آن نبوده است و تمام این موارد شایعات کذب است. 

به هر حال نکته‌ای که وجود دارد تا چند ماه دیگر امکان اخراج تعداد زیادی از اساتید جوان و خوب کشورمان وجود دارد و مطابق صحبت‌های معاونان وزارت علوم ما با وجود کمبود نیرویی که داریم اخراج این اساتید نیز به این مشکل دامن می‌زند پس باید فکری اساسی، هر چه زودتر برای این مشکل شود تا تعدادی از افراد فرهیخته این جامعه بیکار نشوند.


گزارش از علی محمودی


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.



انتهای پیام/ 


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۴۳ ۲۵ آذر ۱۳۹۴
نباید از دانشگاه های معتبر استادی اخراج بشه بالاخره توانایش رو داشته که بره در چنین دانشگاهی تدریس کنه واقعا مشخص نیست تو این مملکت چی میگذره چرا باید این اتفاقات بیفته واقعا این ظلم نیست استادی با اون توان علمی از یک دانشگاه معتبر اخراج شه اما اساتید برخی دانشگاه های غیر معتبر که فقط اسم استاد رو یدک می کشند تدریس کنند و مشکلی نداشته باشند ، به خدا این ظلمه
ناشناس
۱۲:۵۸ ۲۵ آذر ۱۳۹۴
متاسفانه مردم از درون دانشگاه ها خبر ندارند. من خودم دانشجو علم و صنعت بودم، استاد پروژم بعضی از مفاهیم مربوط به دوران مدرسه رو هم بلد نبود . زبان انگلیسی هم در سطح بسیار پایین. حالا فکر کنید یه همچین آدمی 30 سال قرار باشه برای جوونای مردم تدریس کنه
ناشناس
۱۲:۳۹ ۲۵ آذر ۱۳۹۴
در هیچ جای جهان امنیت شغلی به معنای "استخدام" برای اساتید وجود ندارد. این عملکرد خود استاد در انجام پروژه های صنعتی است که برای او امنیت شغلی می آورد
ناشناس
۱۱:۵۲ ۲۵ آذر ۱۳۹۴
باید با وزرا و روسای دانشگاهها هم قرارداد یک ساله بسته و حقوق یک میلیونی بدهند تا بفهمند طعم تلخ بلاتکلیفی و دلهره و فقر را.
ناشناس
۱۰:۴۹ ۲۵ آذر ۱۳۹۴
من عضو علمی پیام نور هستم و به قول همکارانم بجای اینکه درفکر علم و پژوهش باشیم دائم به این فکر میکنیم که ایا قرارداد ما تمدید میشه یا خیر
همه فکر و ذکر ما امنیت شغلی شده نه علم و دانش
ناشناس
۱۰:۴۳ ۲۵ آذر ۱۳۹۴
با احترام در حال حاضر ما دانشجویان دکترای زیادی داریم که بیکارند همه آنها هم برای درس خواندن زحمت زیادی کشیدن و لایق خدمت در پست استادی در دانشگاه ها هستند اما تعداد بسیار زیادی از اساتید با عمر بسیار بالا 60 سال در دانشگاه هستند که پیر شده و باید استراحت کنند باید تمهیداتی بیندیشیم تا این اساتید محترم به استراحت پرداخته و جای خود را به مغز جوان بدهند بالاخره نباید اینقدر فکر جیب پیران بود یک کمی هم باید فکر شغل نیروهای تحصیکرده جوان بود. ما که الان در دانشگاه هستیم کمبود نیروهای فکری جوان به شدت احساس می شود.
ناشناس
۰۹:۵۵ ۲۵ آذر ۱۳۹۴
بذار بفهمن بیکاری یعنی چی همشون سر و ته یه کرباسن برن مسافر کشی خب ماکه فوق لیسانسیم مسافر کشیم دکترا داشتن هم که چیزی نیس بخوان پز بدن یا ژست الکی بگیرن
ناشناس
۰۹:۰۸ ۲۵ آذر ۱۳۹۴
همین عدم تضمین شغلی برای برخی دانشگاه ها باعث شده به هر طریقی برای گرفتن و رضایت دانشجو متوسل بشن و نمره های الکی و نتیجش ی نسل بی سواد
ناشناس
۰۸:۵۴ ۲۵ آذر ۱۳۹۴
اساتید واعضای هیت علمی دانشگاه آزاد هیچ تضمین شغلی ندارد به جز مرکز استانها در شهرهای دیگر این دانشگاه به شدت با کمبود دانشجو مواجه هست و چون درامد آن از دانشجوهاست حتی در بعضی شهرها دانشگاه توان پرداخت حقوق اعضای هیت علمی خود را نیز ندارد وبا روند کاهش دانشجو که هر سال کمتر میشود همه ی دانشگاه ها به جز مراکز استانها،اساتیدشان تضمین شغلی ندارد و اکثرا با 7یا8سال سابقه کار به عنوان عضو هیئت علمی به صورتی پیمانی یک ساله با آنها قرداد بسته می شود
ناشناس
۰۷:۵۵ ۲۵ آذر ۱۳۹۴
مگه استاد هم بی پول میشه ؟ چطور اینهمه درس خونده نمیتونه یه ممر درآمد توپ برا خودش درس کنه ؟ حالا اگه بی سواد بود میگفتیم عقلش نمیرسه یه کار برا خودش دست و پا کنه ولی استادا چرا ؟