قدیر قیافه رئیس انجمن سنگ ایران در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ، در خصوص صادرات محصولات و فرآوردههای سنگ آهن در کشور اظهار داشت: در سال جاری صادرات قابل توجهی در این حوزه صورت نگرفته، چرا که اکثر تولیدات در واحدهای مصرف کنندگان داخلی جذب شده است.
وی تصریح کرد: نداشتن صادرات را نباید به گردن کسی بیندازیم، این موضوع به دلیل قیمت تمام شده فوب خلیج فارس است.
قیافه ادامه داد: در طی چند هفته گذشته قیمت سنگ آهن حدود ۳۰ درصد کاهش داشته که این امر در بازار داخلی کشور تاثیرگذار بوده است.
رئیس انجمن سنگ ایران تصریح کرد: برای حضور در بازارهای جهانی باید زیرساختهای موجود در کشور فراهم شده و خود را با دانش و تکنولوژی روز دنیا بروز رسانی کنیم، چرا که در غیر این صورت نمیتوانیم در بازارهای بین المللی حضور گسترده داشته باشیم.
وی ادامه داد: هم اکنون ظرفیت تولید سنگ آهن در کشور ۲۲ میلیون تن است به طوری که میزان تولید در سال جاری نسبت به سال گذشته کاهش داشته، بنابراین تا زمانی که بازار مصرف کننده نهایی مشخص نشود، مشکل در بازارهای رقابتی خواهیم داشت.
رئیس انجمن سنگ ایران با اشاره به تعطیلی بخشی از معادن در کشور اظهار داشت: هم اکنون چندین معدن کوچک و بزرگ به دلیل نبود صرفه اقتصادی در کشور تعطیل شدهاند که از جمله آن ۲۲ معدن در خراسان رضوی تعطیل شده است.
قیافه در خصوص پرداخت حقوق دولتی مردم اظهار داشت: پرداخت حقوق جزء وظایف صنایع و معادن است، چرا که این معادن از اموال عمومی است که باید پرداخت شود.
وی ادامه داد: هم اکنون اکثر کشورها حقوق دولتی را پرداخت میکنند و برای یک دوره خاص معاف از پرداخت حقوق دولتی و بهره مالکانه هستند، در حالی که در کشور ما این موضوع به صورت جدی دنبال نمیشود.
قیافه اضافه کرد: در ابتدای سال جاری با توجه به شرایط سختی کار معدن و سنگ آهن، این انجمن بیانیهای را صادر کرد و در همین راستا شورای عالی معادن و مجلس شورای اسلامی در این مورد رسیدگی لازم را به عمل آوردند، به طوری که هفتاد درصد حقوق دولتی نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرد.
رئیس انجمن سنگ ایران تاکید کرد: اگر دولت برنامهای برای کاهش حقوق دولتی معادن نداشته باشد، با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در حوزه معادن که این صنعت توسعه پیدا کند، موفق نخواهیم شد. باید تمام تلاش خود را انجام دهیم تا زمینه برای پیشبرد اهداف مورد نظر در این صنعت فراهم شود.
قیافه ادامه داد: برای جذب سرمایه گذاری باید قیمت تمام شده را کاهش داد تا بتوانیم سهم خود را در بازار افزایش دهیم. هم اکنون سهم ما در بازار هدف تنها کشور چین است که از ۲۴ میلیون تن تولیدی در کشور ۲۲. ۵ میلیون تن به چین صادر میشود که در مجموع سهم ما در بازار ۱. ۲ درصد است.
وی عنوان کرد: با توجه به قدمتی که ما در سنگ آهن داریم، در یک دوره کوتاه مدت توانستیم ظرفیت ۲۴ میلیون تنی را داشته باشیم، بنابراین اگر زیرساختهای صادراتی در کشور توسعه پیدا کند، میتوانیم حرفی برای گفتن در بازارهای بین المللی داشته باشیم.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/