سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آنچه از دنیای بیهوشی و داروهای بیهوشی در اتاق عمل نمی‌دانید

بسیاری از کارشناسان درمانی معتقدند، داروی بیهوشی ˈهالوتانˈ می‌تواند عوارض جبران ناپذیری بعد از عمل جراحی برای بیمار به وجود آورد، تا آنجا که ممکن است بیمار بعد از عمل جراحی به هوش نیاید یا مشکلات کبدی شدیدی برای وی داشته باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امروزه با وجود ترکیب دارو‌های مختلف برای بیهوش کردن افراد در عمل جراحی اما متأسفانه این داروی بیهوشی دلهره‌آور و موجبات ترس بیماران را فراهم نموده است.

امروزه با وجود مدرنیته بودن جامعه پزشکی اما هنوز مسئله وحشتناک داروی بیهوشی و عوارض آن چنان ترسی دامن افرادی که را‌هی اتاق عمل را گرفته که بعد از این افراد آنقدر که نگران بیهوش شدن هستند که یک وقت بیدار نشده و به دنیا ابدی بروند، دل نگران خود عمل جراحی نیستند.

در عصر تکنولوژی مدرن، علم پزشکی بسیار پیشرفت کرده اما هنوز متأسفانه دانشمندان پزشکی دنیا هنوز ماده‌ای بی‌ضرر را برای بیهوش کردن بیماران در اتاق عمل پیدا نکرده‌اند و این مسئله سبب نگرانی و استرس افراد در اتاق جراحی شده است زیرا که بعد از عمل علاوه بر طی کردن دوران نقاهت با عوارض داروی بیهوشی باید دست و پنجه نرم کنند.

افشار متخصص بیهوشی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به عوارض شایع بیهوشی اظهار داشت: داروهایی که در کشورمان مورد استفاده قرار می‌گیرد یکی از بهترین‌های حال حاضر دنیا بوده و کمترین عوارض را برای بیماران داخلی اتاق عمل به همراه دارد و در کشورمان با بالارفتن علم بیهوشی، چند دارو را با هم ترکیب می‌کنند و به عنوان بیهوشی به بیمار تزریق کرده تا عوارض آن به حداقل ممکن برسد.

بیهوشی خوابی فارغ از دنیا
وی بیان کرد: بیهوشی یک اقدام هدفمند است که یک پزشک متخصص بیهوشی آن را انجام می‌دهد و به مراحل زیر دسته‌بندی می‌شود.

1-  کاهش سطح هوشیاری در بیمار

2- ایجاد حالت بی دردی که در این حالت بیمار در وضعیت کم هوشیاری، قرار دارد ولی اعصاب فرد بیمار حس دارد.

3- فراموشی لحظات جراحی که در آن بیمار از زمان جراحی چیزی به یادش نمی‌ماند.

4- بی‌حسی موضعی است که در آن اعصاب حسی بسیار موقتی است با توجه به مقدار داروی استفاده شده می‌تواند مدت زمان مختلفی داشته باشد.

تفاوت داروهای بیهوشی قدیم با جدید
تفاوت آنها با نسل‌های قبلی این است که اثرات بهتر و عوارض کمتری دارند. هالوتان داروی قدیمی‌تری است که سال‌ها از آن استفاده می‌شد و به نسبت داروهای نسل‌های قبل‌تر از خودش یعنی اتر و... داروی مناسب‌تری بود. هرچند که امروزه نسل‌های جدیدتر داروهای استنشاقی بیهوشی نیز آمده اند از جمله سووفلوران و دسفلوران که باز هم از لحاظ اثرات و عوارض و... نسبت به داروهای قبلی بهتر هستند

بیهوشی برای شش مشکل آفرین می شود!
این متخصص افزود: عوارض ماده بیهوشی بستگی به شرایط فیزیکی و جسمانی بدن بیماران متفاوت است که برخی از آن عوارض سریع برطرف می‌شود. ولی دسته‌ای دیگر تا بلندمدت گریبان‌گیر افراد است.

افشار ابراز داشت: بعضی از بیماران نسبت به داروهای بیهوشی آلرژی داشته و بعد از به هوش آمدن ترشحاتی در ریه در واکنش به ماده بیهوشی ریخته می‌شود که به شش‌ها آسیب جدی می‌رساند.

داروی بیهوشی یخچال طبیعی بدن
وی ادامه داد: از دیگر عوارض داروهای بیهوشی داشتن حالت استفراغ و تهوع است، که این مسئله دارد به امری عادی تبدیل می‌شود که البته باید متذکر شویم که این عارضه با مصرف داروی ساده برطرف می‌شود.

این متخصص بیهوشی اضافه کرد: در زمان بعد از عمل جراحی وقتی که افراد به هوش می‌آیند، دچار یک درد خاصی شده که این امر به دلیل کلریدهای داروهای بیهوشی است که با مرور زمان و صبوری بیماران حل می‌شود.

CCL4 فراموشی می‌آورد
به طور کلی داروهای بیهوشی به خاطر داشتن عوارض، باید فرد سابقه بیماری خود را به پزشک متخصص بیهوشی گزارش دهد، زیرا این دارو بر بیماران کبدی، ریوی، دیابت و حتی افسردگی اثر بسیار بدی می‌گذارد.

افشار تصریح کرد: اگر داروی بیهوشی به صورت استنشاقی مصرف شود، لوله‌های تنفسی آن سبب ایجاد عفونت‌های ریوی می‌شود.

وی در پایان گفت: داروهای بیهوشی به شدت فشار خون را کاهش می‌دهد و سبب بروز اختلالات حافظه می‌شود.

بسکی متخصص تغذیه با اشاره به عوارض داروهای بیهوشی اظهار داشت: داروهای بیهوشی در افراد‌ یک نوع سیری کاذب را ایجاد می‌کند و سبب ضعیفی بدن و سیستم ایمنی افراد شده و این امر باعث کم شدن توان و مقاومت افراد در برابر بیماری‌ها می‌شود.

پرزهای معده از بین می‌رود
وی بیان کرد: کلریدکربن دیواره و پرز معده را از بین می‌برد و سبب بروز بیماری‌های دستگاه گوارش می‌شود به طوری که این بیماری سبب می‌شود هضم غذا به خوبی انجام شود.

بسکی در پایان گفت: داروهای بیهوشی تعادل آنزیم‌های خون را برهم می‌زنند و سبب دفع بی‌جا و بی‌موقع املاح و ویتامین‌ها می‌شود.

گفتنی است: با آن که داروهای بیهوشی از منظر مواد تشکیل دهنده آن پیشرفت کرده است اما متأسفانه از زمان تزریق آن بر بدن بیمار باعث ایجاد عوارض و سایت‌های بدنی می‌شود و بعضی از این عوارض بسته به نوع داروی بیهوشی استفاده شده تا مدت‌های طولانی گریبانگیر افراد بوده و این نقطه ضعف داروهای بیهوشی است.

گزارش از حمید جنیدی

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۴۸ ۲۵ بهمن ۱۳۹۶
باتشکر از سایت ومطالب خوبتووووووووووووون
ناشناس
۲۳:۴۸ ۲۵ بهمن ۱۳۹۶
باتشکر از سایت ومطالب خوبتووووووووووووون