سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نیویورک‌تایمز گزارش داد:

دورویی اوباما درخصوص حل بحران سوریه

نیویورک‌تایمز با تحلیل و بررسی اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا درخصوص حل بحران سوریه، رویکرد وی نسبت به این امر را ریاکارانه خواند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ نیویورک‌تایمز در گزارشی دورویی "باراک اوباما،" رئیس‌جمهور آمریکا در خصوص بحران سوریه را تحلیل کرد. در ابتدای گزارش آمده است: سال 2008 که اوباما به سمت ریاست جمهوری آمریکا انتخاب شد، وعده داد راه حلی برای از بین بردن شکاف‌های سیاسی پیدا کند؛ اما گذر زمان مشخص کرد که وی نیز مانند همتایان سابق خود نگرشی کاملاً قطبی دارد. بحث‌ها برای حل بحران مهاجران سوری گواهی بر رویکرد و نگرش وی است.

جنگ داخلی سوریه یکی از وسیع ترین بحران‌های مهاجرت را از جنگ جهانی دوم تاکنون رقم زده است. اوباما به دولت خود دستور داد تا سال 2016، 10 هزار پناهجو را بپذیرد؛ اما حملات تروریستی پاریس که به قربانی شدن بیش از 130 نفر منجر شد، جمهوری خواهان را به توقف این فرایند واداشت. در واقع آنها از اینکه تروریست‌ها در میان پناهجویان پنهان شده و وارد کشور شوند، واهمه دارند. اوباما به جای متقاعد کردن منتقدان خود، آنها را به تمسخر گرفت: " آن‌ها از بیوه‌ها و یتیمان می‌ترسند." این در حالیست که مقامات اطلاعاتی آمریکا پیش از این اعلام کرده بودند که پنهان شدن تروریست‌های داعش در میان پناهجویان از "مهمترین نگرانی" آن‌هاست.

آنچه نظر اوباما را نسبت به جمهوری خواهان توهین آمیز جلوه می‌دهد، دورویی وی است. به نظر می‌آید رئیس‌جمهور آمریکا فرصت‌هایی را در اختیار داشته است که می‌توانسته از غرق شدن سوریه در این بحران انسانی جلوگیری کند.

اوباما در سال 2012 برنامه‌های مسلح کردن معارضان سوری را رد کرد. این در حالیست که دیگر مقامات آمریکایی از جمله رئیس "سیا" این برنامه ها را تأیید ‌کردند. وی همواره از اعزام نیرو به سوریه امتناع کرده است. حتی مناطق پرواز ممنوع را هم اعلام نکرد.

نگارنده ادعا می‌کند اوباما برای دستیابی به توافق هسته‌ای با ایران از انجام اقدامی جدی در سوریه، کناره گرفت. در واقع وقتی اوباما حزب مخالف خود را "بی عاطفه" می خواند، توجه به سمت خودش و اقداماتی که باید انجام می‌داد (و نداد) جلب می‌شود. ناتوانی اوباما برای تعامل سازنده با حزب مخالفش نه تنها فرهنگ سیاسی ما را ارتقاء نداد بلکه به تضعیف آن نیز کمک کرد.

نگارنده در پایان نتیجه می‌گیرد: بنابر تحقیقات انجام شده، 79 درصد آمریکایی‌ها این کشور را از نظر سیاسی، بیش از پیش دوقطبی می‌دانند. در دوره ریاست اوباما اعتماد به دولت به پایین‌ترین حد خودش (طی نیم قرن گذشته) رسیده است. همچنین ایمان به دموکراسی در میان مردم آمریکا رو به زوال است.

انتهای پیام/

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.