وی افزود: سطوح زیر کشت گردو در استان بالغ بر 11 هزارو 463 هکتار بوده که دو هزار هکتار باغات جوان و نه هزار و 500 هکتار باغات بارور را تشکیل می دهد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان به جایگاه ایران در سطوح زیر کشت و تولید گردو اشاره کرد وگفت: ایران با 140 هزار هکتار سطوح زیر کشت جایگاه دوم بعد از کشور چین و تولید در جایگاه سوم در دنیا دارا می باشد این درحالیست که از نظر صادرات گردو ایران شرایط مناسبی ندارد و در جایگاه 24 است.
شکوری تصریح کرد: عمدهترین مشکل در صادرات گردو عدم درجه بندی در فرایند فراوری است که کاشت نهال در باغات از بذر باعث عدم یکنواختی تولید محصول می شود.
وی افزود: از راهکارهای افزایش کیفیت گردو، تعویض تاج درختان گردو در باغات استان که بیشتر جوان هستند، اصلاح درختان گردو با روش پیوند، کاشت نهال خارجی در باغ ها به صورت ازمایشی که در صورت سازگاری مو مناسب شناسایی می شود و همچنین اصلاح تراکم کشت درختان است که با همکاری تولید کنندگان باعث افزایش راندمان و کیفیت محصولات میشود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان به برنامه های سازمان برای تولید محصول مناسب اشاره کرد و گفت: درراستای بهبود فرایند فراوری، کاشت یک رقم شاخص در باغ های گردو انجام شده که عملیات مکانیزه داشت و برداشت آن را امکانپذیر و صادرات محصول را فراهم میسازد.
شکوری افزود: گردو علاوه بر ورود به بازار بیشتر در صنایع غذایی و شیرینی پزی مورد استفاده قرار می گیرد.