به گزارش حوزه
سیاست خارجی گروه
سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "سیدکمال خرازی" رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در دیدار با هیأت پارلمانی انگلیس که به ایران سفر کرده است، دو توصیه راهبردی ضدتروریستی ارائه کرد: جلوگیری از ترویج وهابی گری در غرب و قطع کمک برخی کشورهای منطقه به گروههای تروریستی.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: غربیها لازم است که اتباع خود را با اسلام واقعی آشنا کنند و اجازه ندهند گروههای افراطی با کمک برخی کشورهای منطقه در آن کشورها فعالیت داشته باشند.
وی در دیدار عصر روز شنبه خود با کریسپین بلانت رئیس کمیته روابط خارجی مجلس انگلیس و تعدادی دیگر از نمایندگان پارلمان این کشور در محل شورای راهبردی روابط خارجی ادامه داد: برای مقابله با تروریسمی که اروپا هم با آن روبروست، ابتدا باید کمکهای مالی و تسلیحاتی کشورهای معلوم منطقه که ظاهرا عضو ائتلاف هم هستند، به این گروهها قطع شود.
خرازی ادامه داد: راهبرد برخی کشورها برای آموزش و ترویج وهابیگری نیز باید متوقف شود. این راهبرد با تاسیس مدارس مروج وهابیگری در کشورهای مختلف دنبال شده است.
رئیس شورا با بیان اینکه جوانان کشورهای مختلف به ویژه کشورهای فقیر در این مدارس شستشوی مغزی میشوند، تصریح کرد: بسیاری از فارغ التحصیلان این مدارس تحت تاثیر وهابیگری قرار میگیرند، به طوری که امروز گروههای تروریستی از بوکو حرام در غرب آفریقا تا ابوسیاف در خاور دور و جبهه التحریر در آسیای مرکزی و جبهه النصره و داعش در خاورمیانه تحت تاثیر این افکار هستند.
خرازی با تاکید بر اینکه کشورهای غربی چشم خود را بر این فعالیتها بستهاند، گفت: این قبیل فعالیتها منطقه را به سوی بی ثباتی سوق داده است و در عین حال، سایر مناطق دنیا از جمله اروپا را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
توصیه راهبردی دیگر وی در این دیدار، توجه به این نکته بود که عملیات تروریستی اخیر در اروپا نباید به سختگیری علیه مسلمانان ساکن کشورهای غربی به ویژه اروپایی منجر شود، زیرا در این صورت با تشدید بدبینی و نفرت، جوانان بیشتری توسط گروههای تروریستی جذب خواهند شد.
رئیس شورا در بخش دیگری از دیدار، با انتقاد از سیاستهای دوگانه غرب در منطقه به ویژه در موضوع یمن گفت: متاسفانه غرب به جای حمایت از انقلاب مردم یمن از یک سو در برابر کشورهایی که به تروریستها کمک میکنند، سکوت کرده است و از سوی دیگر، از کشورهایی که تحت عنوان ائتلاف عربی به مردم بی دفاع یمن، حمله میکنند، حمایت میکند.
خرازی با اشاره به اینکه مداخله نظامی روسیه در سوریه به دعوت دولت دمشق صورت گرفته است، گفت: روسها از فعالیت تروریستها در منطقه پیرامونی روسیه نگران هستند و تاکنون نیز فعالیتهای ضدتروریستی آنها باعث شده است که ارتش سوریه و نیروهای مردمی، مناطق بیشتری را از تسلط تروریستها خارج سازند.
همچنین در این دیدار، هیأت پارلمانی انگلیس از توافق هستهای ایران و 1+5 ابراز خشنودی و اظهار امیدواری کرد که این توافق بتواند در توسعه روابط ایران با کشورهای غربی موثر افتد.
در پایان دیدار، نمایندگان مجلس انگلیس به توضیح مطالبی درباره سیاستهای دولت این کشور پرداختند و با اشاره به اینکه انگلیس سعی دارد تجربه تلخ گذشته مبنی بر دخالت نظامی در منطقه را تکرار نکند، اظهار داشتند که با سفر به ایران و دیگر کشورهای منطقه در پی آشنایی بیشتر با ریشههای توسعه تروریسم داعش در منطقه و راهکارهای جلوگیری از گسترش آن هستند.
انتهای پیام/