سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشهد؛

مباحث علمی، ایران را در دنیا صاحب کرسی کرده است/ کویر لوت به زودی ثبت جهانی می شود

رئیس مرکز اسناد، موزه و کتابخانه مجلس شورای اسلامی گفت: آنچه که ایران را در نیا صاحب کرسی کرده است مباحث علمی و پیشرفت های علمی در حوزه های گوناگون خصوصا حوزه های فرهنگی و تاریخی است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمد رضا مجیدی رئیس مرکز اسناد، موزه و کتابخانه مجلس شورای اسلامی و سفیر و نماینده سابق ایران در یونکسو در اختتامیه دومین همایش ملی باستان شناسی ایران که با حضور چهره های نامدار باستان شناسی کشور در سالن همایش های موزه بزرگ خراسان در مشهد برگزار شد افزود: آنچه که اهمیت دارد این است که بدانیم ایران دارای یک سابقه تاریخی و فرهنگی درخشان است و خوشبختانه یافته های باستان نشاسی در این حوزه کمک فراوانی کرده است.

سفیر و نماینده سابق ایران در یونسکو با اشاره به ظرفیت های کشورمان در حوزه میراث فرهنگی ملموس و ناملموس یادآورشد خوشبختانه ده اثر از ایران به عنوان میراث فرهنگی ناملموس ثبت شده است.

رئیس مرکز اسناد، موزه و کتابخانه مجلس شورای اسلامی افزود: در حال حاضر نیز در خوزه میراث فرهنگی آثار بسیار خوبی به ثبت جهانی رسدیه و اخیرا پرونده کویر لوت نیز در دست تهیه است وبا توجه به بازدید ارزیابان یونسکو از کویر لوت در ایران این کویر نیز به زودی ثبت جهانی می شود.

وی به ارزش کاوش و نقش و اهمیت کاوش های باستان شناسی در یک محوطه تاریخی اشاره کرد و افزود: زمانی که شهر سوخته سیستان ثبت جهانی شد استمرار کاوش های یکی از ابزارها و دلایل ثبت جهانی این اثر بود.

محمد رضا مجیدی با اشاره به انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017 میلادی خاطر نشان کرد: این یک فرصت بسیار مناسب برای معرفی ظرفیت های فرهنگی، تاریخی و جاذبه های گردشگری مشهد و خراسان به نمایندگی از ایران به جهانیان است.

فعالیت های باستان شناسی در شرق کشور گسترش یابد

رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور هم در این همایش با اشاره به اهمیت فعالیت های باستان شناسی در شرق کشور و در مناطقی مانند خراسان گفت: فعالیت های باستان شناسی در شرق کشور باید بیش از پیش گترش یابد.

سید محمد بهشتی افزود: خراسان در طول تاریخ همواره منطقه مهمی بوده است و از ارزش و اعتبار بالایی برخوردار است و خوشبختانه در حال حاضر نیز منطقه خراسان همچنان به عنوان یک منطقه مهم در حوزه فرهنگی و تاریخی مطرح است.

وی با اشاره به احداث موزه بزرگ خراسان در مشهد افزود: من از تمامی فعالان و دست اندر کارانی که این موزه را اتمام و افتتاح کردند تشکر می کنم چراکه واقعا این ظرفیت در استان خراسان رضوی وجود دارد و جای خالی این موزه بزگر احساس می شد.

بهشتی با بیان اینکه فعالیت های باستان شناسی در کشور از حدود 100 سال پیش از غرب کشور آغاز شد گفت: بعد از غرب کشور این فعالیت ها به مرکز و رفه رفته به منطقه شرق کشور رسدی برای همین است که در باستان شناسی اطلاعات اندکی در خصوص شرق کشور مطرح است بنابراین ضرورت دارد تا فعالیت های باستان شناسی در شرق کشور نیز گسترش یابد.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور درادامه گفت: یکی از موضعاتی که اکنون از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است توجه به اخلاق حرفه ای در باستان شناسی است به جوانان باید با توجه به حضور باستان شناسان برجسته و پیشکشوت اخلاق حرفه ای را در این رشته رعایت کنند.

همچنین حمیده چوبک رئیس پژوهشکده باستان شناسی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور نیز با اشاره به اهمیت برگزاری این گونه همایش ها گفت: جامعه باستان نشاسی نیازمند برگزاری هرچه بیشتر این گونه همایش هاست و در بهمن ماه سال جاری نیز گردهمایی و جلسه ای با حضور تمامی گزوه های باستان نشاسی برگزار می شود.

وی افزود: تداوم این همایش ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و باید به تعریف جامعی از باستان شناسی ملی برسیم.

وی گفت: توچه به آموزش و افزایش ارتباط با جوامع دانشگاهی و مراکز علمی و مشارکت دانشگاهیان در مدیریت سایت هایی که در اخیتار دارند می تواند به توسعه باستان شناسی کمک کند.

وی با اهمیت باستان شناسی و میراث فرهنگی گفت: مطمئنا زمانی سرمایه گذاری در حوزه گردشگری نتیجه مطلوب می دهد که سرمایه گذاری در حوزه میراث فرهنگی نیی به خوبی انجام شده باشد

گردشگری فرهنگی و تاریخی در مشهد باید گسترش یابد

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی در ادامه همایش با اشاره به اهمیت و نقش باستان شناسی و کاوش های باستان شناسی گفت: باستان شناسی دریچه ای به تاریخ و ایجاد یک پل از گذشته به زمان حال است.

حسین زارع صفت افزود: کاوش های باستان شناسی نقش بسیار مهمی درشناسایی هویت هر منطقه دارد و خوشبختانه در این خصوص تلاش های بسایر زیادی شکل گرفته است.

وی با اشاره به شناسایی 2200 اثر و محوطه تاریخی در خراسان رضوی گفت: خراسان در حقیقت یک موزه بزرگ است و پیش بینی می شود شناسایی آثار تاریخی جدید در استان به 10 هزار اثر نیز برسد.

زارع صفت با اشاره به اینکه باستان شناسی می تواند دریچه ای جدید به فرهنگ و تاریخی و تمدن باز کند گفت: یافته های باستان شناسان می تواند راهگشای بسیاری از برنامه ریزی ها باشد.

وی با بیان اینکه پژوهش و کاوش در منطقه خراسان نقش بسیار بالایی دارد اضافه کرد: خراسان قابلیت این را دارد که به منطقه آزاد علمی تبدیل شود.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی در ادامه گفت: کاوش هایی صورت گرفته درمحوطه تاریخی توس، شادیاخ و تپه دامغانی در سبزوار مهمترین و جدیدترین کاوش هایی است که در استان صورت گرفته است.

وی خاطر نشان کرد: بر اساس سابقه فرهنگی و تاریخی استنان گردشگری فرهنگی و تاریخی در مشهد در کنار گردشگری زیارتی باید گسترش یابد.

گفتنی است: در پایان این همایش از تعدادی از باستان شناسان برجسته وپیشکسوت تجلیل و قطعنامه پایانی دومین همایش ملی باستان شناسی ایران توسط حسن هاشمی دبیر علمی این همایش قرائت شد.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/س

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.