سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شهرکرد؛

سلامتی با تغذيه سالم، تحرك بدني و ورزش و عدم استعمال دخانيات

با اصلاح شيوه زندگي از ابتلا به ۸۰ درصد بيماريهاي قلبي و عروقي، ديابت نوع ۲ و ۴۰ درصد سرطان ها جلوگيري كنيد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد؛ كارشناس تغذيه معاونت بهداشتي این دانشگاه گفت: با تغذيه سالم، تحرك بدني و ورزش و عدم استعمال دخانيات مي توان از ۸۰ درصد بيماريهاي قلبي و عروقي ، ديابت نوع ۲ و همچنين ۴۰ درصد سرطانها مانند سرطانهاي دستگاه گوارش جلوگيري كرد.

بهمن فروزنده با اشاره به اهميت ميوه و سبزي ها در هرم غذايي و نقش آنها در حفظ سلامتي افراد بيان داشت: اگر چه مصرف ميوه و سبزي ها به افراد توصيه مي شود اما نكته حائز اهميت ديگر در اين زمينه رعايت بهداشت و سلامت اين مواد است.

وي افزود: يخچال از جمله محيط هاي مناسب براي نگهداري مواد غذايي و دور نگه داشتن ميوه و سبزي ها از شرايط فساد است اما بايد براي نگهداري ميوه ها در يخچال توجه داشت كه هوا در اطراف همه قسمت هاي ميوه جريان داشته باشد بنابراين نبايد ميوه ها را داخل كيسه نايلوني در يخچال گذاشت.

فروزنده اضافه كرد: براي نگهداري سبزي ها بعد از پاك كردن، شستن و ضدعفوني كردن، آنها را داخل پارچه تميز پيچيده و بعد داخل يخچال بگذاريد.

به گفته وي، مصرف خام ميوه و سبزي ها تا حد ممكن، موجب مي گردد حرارات بويژه اگر طولاني مدت باشد موجب از بين رفتن ويتامين هاي ميوه ها و سبزي ها نشود.

فروزنده همچنين توصيه كرد: سالادي را كه با وعده هاي غذايي مصرف مي كنيد با فاصله كمي از سرو غذا آماده كنيد زيرا ويتامين هاي موجود در اجزاي آن در معرض هوا تخريب مي شوند.

وي افزود: استفاده از چاشني هايي مانند آب ليمو، آب نارنج، آب غوره و روغن زيتون براي سالاد بسيار بهتر از استفاده از سس هاي مايونز است.

وي، در خصوص استفاده از سس هاي مايونز گفت: اين سس ها حاوي مقدار زيادي چربي هستند كه مي توانند موجب اضافه وزن و چاقي شوند اين در حالي است كه مي توان سس سالاد را در منزل با مخلوط كردن مقداري ماست كم چرب ، آب ليمو يا آب نارنج يا سركه، كمي فلفل و روغن زيتون تهيه كرد.

وي با بيان اينكه، جوانه ها غني از ويتامين ها به خصوص ويتامين ث و املاح هستند به افراد توصيه كرد: از جوانه غلات و حبوبات مانند جوانه گندم و ماش همراه سالاد استفاده كنند.

فروزنده به اين نكته هم اشاره داشت كه افراد بايد از مصرف مقادير بيش از اندازه فيبر در يك وعده غذايي بپرهيزند چرا كه باعث دفع كلسيم، آهن، مس ، منيزيم، روي و سلنيوم مي شود.

وي خاطرنشان كرد: با افزايش مقدار فيبر رژيم غذايي بايد آب بيشتري هم نوشيد.


انتهای پیام/گ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.