امیرحسین فقیهی فوقتخصصی گوارش در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به اینکه سنگ کیسه صفرا بیشتر از کلسترول ساخته میشود و برخی از مواقع نیز از رنگدانههای صفراوی نیز به وجود میآید، اظهار کرد: سنگهای صفرا در افراد از جنسهای مختلف و بیشتر از کلسترول ساخته میشود و ممکن است برخی از مواقع از ترکیب رنگدانههای صفراوی نیز به وجود آید. کیسههای صفراوی بیشتر در افرادی که دچار بیماری همولیدیا بیماریهای کمخونی مانند تالاسمی هستند، تولید میشود.
وی افزود: در این عارضه به طور معمول گلبول قرمز عمر کوتاه دارد و زود شکسته میشود و از تولید رنگدانههای صفراوی در کبد، سنگ کیسه صفرا تولید میشود.
فقیهی تصریح کرد: سنگ صفرا که از جنس کلسترول است بیشتر در افراد مستعد شامل بانوان، افراد چاق، افرادی که سریع لاغر میشوند، بانوان کمزا و یا آنها که تعداد زایمان آنها بیشتر از حد معمول است، افرادی که سن آنها بالای 40 سال است، کمچربی و یا چربی بالای خونی، مصرفکنندگان داروهای خاص، بانوانی که در هنگام تغییرات هورمونی دچار اختلالاتی در هورمونهای خود میشوند، به وجود میآید.
این فوق تخصص گوارش تأکید کرد: افرادی که پس از خوردن غذاهای چرب احساس درد در قسمت فوقانی شکم، پشت و یا شانه راست دارند، احساس ضعف، سنگینی، سوءهاضمه، ترشح معده و دستگاه گوارش، نفخ کردن، گاز در کبد یا معده، ناراحتیهای خاص، احساس ناراحتی پس از خوردن غذا، این افراد برای اطمینان بیشتر باید به متخصصان مراجعه کنند.
وی در پایان گفت: با توجه به نشانهها و علامتهای مشکوک و مرتبط با احتمال وجود سنگ صفرا در افراد باید به متخصصان مراجعه شود، یا اقدامات اولیه شامل معاینه، تنظیم شرح حال، سونوگرافی و در صورت بروز علائم آشکار انجام آزمایشهای کبدی میتوان از بروز این عارضه آگاه شد.
برخی از موارد اختلالات کبدی و آنزیمهای موجود در کبد نشانههایی برای تولید سنگ صفرا است. اگر این افراد از وجود سنگ در کیسه صفرا اطمینان پیدا کردند باید کیسه صفرا را از بدن به طور کامل تخلیه کنند و فقط سنگ را تخلیه نکنند، اما برخی مواقع عارضههای صفراوی بدون علامت نیاز به درمان خاصی ندارد یعنی نیاز به جراحی و استفاده از دارو ندارد.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/