به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ نادر آهنگر معاون فنی مرکز بهداشت مازندران، با بیان اینکه چاقی به معنای تجمع غیرطبیعی چربی در بدن است، اظهار کرد: چاقی بیشتر در جوامع در حال افزایش دیده میشود.
وی، با اشاره به اینکه براساس آمار در کل جهان یک میلیارد نفر دچار اضافه وزن و چاقی هستند که از این میان 300 میلیون نفر چاق هستند و ادامه داد: 11 درصد جمعیت زیر 20 سال کشور چاق هستند که احتمال چاقی آنان در بزرگسالی 40 درصد است و این موضوع سبب کاهش اعتماد به نفس، افسردگی، سرخوردگی و بیماریهای روحی و روانی آنان میشود.
معاون فنی مرکز بهداشت مازندران شیوع چاقی و اضافه وزن در مازندران را 54,4 درصد عنوان کرد و گفت: مازندران رتبه اول چاقی را در کشور دارد.
وی، با اشاره به اینکه شیوع چاقی در کودکان و نوجوانان رو به افزایش است، تصریح کرد: نرخ چاقی زنان 61.8 درصد و مردان 47,1 درصد است و این موضوع به این معناست که چاقی زنان در مازندران بیشتر از مردان است.
آهنگر با بیان اینکه پرحجمخوری در مازندران بسیار شایع است، گفت: مردم استان علاقه بسیاری به مصرف غذاهای پرحجم، شور و پرچرب دارند و این موضوع یکی از علل چاقی محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه مصرف نوشابههای گازدار یکی از علل چاقی است، افزود: 3,4 درصد مردم کشور هر روز نوشابه مصرف میکنند.
معاون فنی مرکز بهداشت مازندران با اشاره به اینکه مصرف روغن جامد با اسید ترانس بالا در مازندران 86 درصد است که از علل چاقی محسوب میشود، ادامه داد: همچنین کمتحرکی یکی دیگر از علل چاقی در مازندران به شمار میرود.
وی با بیان اینکه چاقی در بزرگسالی خطر ابتلا به فشار خون و سکته مغزی را افزایش میدهد، ادامه داد: افراد چاق دو برابر افراد عادی دچار فشارخون و یا سکته مغزی میشوند.
معاون فنی مرکز بهداشت مازندران تصریح کرد: در مردان میانسال چاق کمتر از 45 سال سکته قلبی دو برابر شایع است.
آهنگر خاطرنشان کرد: روزانه 16 مورد مرگ بر اثر بیماریهای قلبی در مازندران داریم که یکی از عوامل خطر آن چاقی محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه ابتلا به بیماریهای کبدی و نارسایی کبدی در افراد چاق بیشتر است، گفت: سنگ کیسه صفرا در زنان میانسال چاق بیشتر شیوع دارد.
معاون فنی مرکز بهداشت مازندران با بیان اینکه بیماریهای مفاصل نیز در افراد چاق بیشتر مشاهده میشود، اظهار کرد: سرطانهای کلیه و روده بزرگ نیز در افراد چاق شایعتر است.
آهنگر تصریح کرد: مهمترین راهکار در مقابله با چاقی اصلاح عادات غذایی است که باید از کودکی آغاز شود و باید آموزشهای لازم همگانی شود.
وی در پايان بر کنترل عرضه مواد غذایی مخاطرهآمیز از جمله چیپس، پفک و فستفودها تاکید کرد.
انتهای پیام/