سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ایندیپندنت: حملات پاریس، نقش ایران را در مبارزه با داعش پررنگ کرده است

حملات تروریستی پاریس موجب شد ایران فرصت ملحق شدن به جمع ائتلاف بین‌المللی را برای مبارزه با داعش به دست آورد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان ؛ پایگاه اینترنتی ایندیپندنت در گزارشی به قلم "کیم سنگوپتا" نوشت: حملات تروریستی پاریس و درخواست "فرانسوا اولاند،" رئیس جمهور فرانسه، برای متحد شدن علیه داعش، به ایران این فرصت را داد تا به جمع مبارزان با این گروه تروریستی ملحق شود و در کنار دیگر قدرت‌های نظامی در سوریه و عراق، نقشی بین المللی ایفا کند.

ایندیپندنت در ادامه مدعی شد: برخی منابع دیپلماتیک فاش کردند، ایران مایل است برای مبارزه با داعش به جمع ائتلاف بین المللی ملحق شود و حضور خود در منطقه را پررنگ‌تر کند. ایران همیشه تلاش می‌کرد در نبردهای نظامی نیز مشارکت داشته باشد؛ اما به دلیل روابط سرد دیپلماتیک با کشورهای غربی نمی‌توانست این کار را به شکل قانونی و تایید شده از سوی غرب انجام دهد. حملات جمعه شب پاریس موجب نزدیک‌تر شدن روسیه، فرانسه و آمریکا به یکدیگر شد بطوریکه هر سه کشور پذیرفتند با اتحاد علیه داعش، این گروه تروریستی را نابود کنند. در این شرایط که روسیه و آمریکا در انجام عملیات نظامی مشترک به توافق رسیده‌اند، ایران هم بهترین فرصت را به دست آورد تا حضور نظامی خود در سوریه و عراق را توجیه کرده و آن را در سایه اتحاد بین‌المللی پیش برد.

ایندیپندنت در ادامه این گزارش نوشت: "فرانسوا اولاند،" رئیس جمهور فرانسه، پس از کشته شدن دست‌کم 132 نفر در حملات پاریس اعلام کرد این کشور با داعش وارد جنگ شده است. "حسن روحانی،" رئیس جمهور ایران، نیز در تماس تلفنی با همتای فرانسوی خود تاکید کرد مبارزه با تروریسم و نابودی داعش به یک اصل برای جامعه جهانی تبدیل شده است. وی ضمن ابراز همدردی با مردم فرانسه از آمادگی کامل کشورش برای مبارزه با داعش خبر داد.

روابط تهران و پاریس در چند سال گذشته به سردی کشیده شده بود؛ اما حسن روحانی در مسیر بهبود این روابط قدم برداشته و قرار بود پس از یک دهه سفری رسمی به ایتالیا و فرانسه داشته باشد؛ اما این سفر به دلیل حملات تروریستی پاریس لغو شد. مقامات فرانسوی اعلام کردند به زودی برنامه دیگری برای میزبانی از رئیس جمهور ایران تنظیم خواهند کرد.

در پی امضای توافق هسته‌ای ایران، این کشور فرصت یافت در چالش‌های منطقه‌ای و جهانی مشارکت بیابد. کشورهای غربی با حضور ایران در حل و فصل چالش‌های جهانی موافقت کردند و در اقدامی بی‌سابقه خواستار حضور این کشور در مذاکرات صلح سوریه شدند. "فیلیپ هاموند،" وزیر امور خارجه انگلیس، نیز از همکاری تهران و لندن برای مبارزه با داعش خبر داد و گفت: هر دو کشور دیدگاهی مشترک درباره تهدیدات تروریستی داعش دارند.

زمانیکه فرانسوا اولاند از همه کشورهایی که مایل به جنگیدن علیه داعش هستند خواست، مبارزات خود را تحت یک ائتلاف مشترک سازماندهی کنند، به ایران نیز برای حضور در این ائتلاف چراغ سبز نشان داده شد. مقامات روسیه تایید کردند برای مبارزه با داعش در سوریه و عراق، تبادلات اطلاعاتی با ایران انجام می‌دهند و از کمک آژانس‌های اطلاعاتی ایران در این زمینه بهره می‌برند. مسکو با ذکر این موضوع بر نقش کارساز و مهم ایران برای مقابله با داعش تاکید کرد و دور از ذهن نیست اگر در آینده‌ای نه چندان دور، ایران را در صف ائتلاف بین‌المللی علیه داعش و در جبهه‌های نبرد ببینیم.

انتهای پیام/

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.