دکتر شمس علی رضا زاده سرپرست پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: ما از سال 86 در این پژوهشکده به صورت مشترک در سه مرکز دانشگاه علوم پزشکی تهران،بیمارستان بقیهالله و دانشگاه پزشکی شهید صدوقی یزد مطالعات خود را در خصوص بیماریهای مرتبط با دیابت و عموما بیماریهای متابولیک همچون افرادی که چربی بالای خون و کلسترول دارند انجام دادیم.
وی ادامه داد: مطالعات اولیه ما بر روی برخی از گیاهان در فاز حیوانی مورد آزمایش قرار گرفت که تاثیرات قابل توجهی از خود نشان داد، بنابراین مطالعات را در جهت بهرهبرداری در فاز مطالعات بالینی انجام دادیم.
رضازاده بیان کرد: پس از مطالعات مختلف از خار مریم که خاصیت آنتی اکسیدان و محافظت از کبد داشت مورد استفاده قرا رگرفت.
وی در خصوص مجهول بودن دیابت از بیماریهای دیگر گفت:همان طور که میدانید دیابت با افزایش قند خون فرد همراه است پس ما در سه گروه عصارهی خار مریم را مورد مطالعه قرار دادیم.
سرپرست پژوهشکده گیاه دارویی جهاد دانشگاهی ادامه داد: گروه اول افراد دیابت نوع دو با قند خون بالا بودند که بعد از استفاده از این دارو به میزان 30 درصد با کاهش قند خون مواجه شدیم.
وی افزود: در گروه دوم مصرف و مقاومت انسولین در فرد بالا بود که متوجه شدیم به میزان 20 درصد میزان ترشح قند خون کاهش یافت.
رضازاده تصریح کرد: گروه سوم بیمارانی بودند که به لحاظ ژنتیکی در خانوادههایی مستعد دیابت نوع 2 بودند که اثر کاهندگی قند خون و هموگلوبین مشاهده شد.
وی اظهار کرد: ما با جمع بندی این سه طرح پژوهشی به این نتیجه رسیدیم که 300 میلی گرم عصاره استاندارد معادل 240 میلی گرم سیلی ارین است که به عنوان یک فرآورده مفید میتواند برای بیماران دیابتی نوع 2 تاثیر بسزایی داشته باشد.
وی در پایان گفت: ما در پایان سال 93 این مطالعات و آزمایشها را به صورت حیوانی و بالینی به پایان رساندیم و از امروز به بازار توزیع در داروخانهها عرضه میشود.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/