زارعی مشاور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص شایعترین اختلالات مغز و اعصاب بیان کرد: با توجه به اینکه بیماران سکته مغزی اکثر تختهای نورولوژی بیمارستان ها را اشغال کرده اند، میتوان گفت این بیماری شایعترین اختلال مغز و اعصاب در بخش بستری است.
وی ادامه داد: از بین مراجعه کنندگان به بخش سرپایی بیمارستانها و مراکز درمانی نیز میتوان گفت که میگرن در بین بیماران سرپایی شیوع زیادی دارد.
زارعی در خصوص اهداف نقشه برداری از مغز عنوان کرد: اصلیترین هدف از تحقیقات نقشه برداری مغز، پیش بینی ابتلا به بیماریهایی نظیر آلزایمر، صرع و پارکینسون در افراد است. برخی از بیماریها مانند موارد نام برده به صورت ارثی است که این تکنولوژی میتوان تشخیص آن ها را از سالها قبل از بروز بیماری دارد.
وی افزود: در مورد بیماری های غیر ژنتیکی نیز در حال تحقیق هستیم که بتوانیم با استفاده از علائم و متدهای تحلیلی آنها را پیش بینی کنیم.
مشاور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اظهار کرد: این تکنولوژی به بیماریهای خاصی محدود نمیشود بلکه در امور تشخیص و درمان بیماریهای مختلف موثر است. انتخاب این که در هر بیماری از چه تکنولوژی استفاده شود با تشخیص پزشک مربوطه انجام میشود.
وی در پایان تاکید کرد: نقشه برداری مغز به تکنولوژی تحلیل عملکرد ساختار مغز اطلاق میشود وقتی بدانیم در حالت عادی مغز چگونه عمل میکند در هنگام بیماری نیز به راحتی میتوانیم تغییرات را متوجه شویم.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/