به گزارش خبرنگار
باشگاه شبانه باشگاه خبرنگاران جوان، دیوالی یک جشنواره 5 روزه است که هرسال در فصل پاییز (ماه اکتبر یا نوامبر) میلیونها نفر از سراسر دنیا در آن شرکت میکنند. روز دقیق آن با توجه به تقویم قمری هندوها تعیین میشود و امسال نیز این جشن یازدهم نوامبر برگزار خواهد شد. ویژگی خاص این جشن آتشبازی و برگزاری مهمانیهای خانوادگی است. در طی این چند روز مردم خانههایشان را با شمع، چراغهای رنگارنگ تزیین میکنند، با برنج و یا پودرهای رنگارنگ روی زمین تابلوهای رانگولی نقاشی میکشند، به یکدیگر و نیازمندان شیرینی و هدیه میدهند و دعا میخوانند.
هندوها، سیخها و جینها این مراسم را به پاسداشت پیروزی روشنی بر نور و پیروزی خیر بر شر جشن میگیرند. درواقع این جشن مصادف با سال نوی هندوها و کنایهای از پالایش درونی و شروعی جدید است. البته هر یک از پیروان به دلایل شخصی این مراسم را برگزار میکنند، هرچند بسیاری از مردم دیوالی را به یاد افسانهای مربوط به 1500 سال پیش از میلاد مسیح جشن میگیرند؛ افسانهی بازگشت «لُرد راما» و همسرش «سیتا» به قلمرو پادشاهیشان در شمال هند پس از شکست «راوانا» فرمانروای اهریمنان.
ناگفته نماند عید دیوالی را با نام «ناراک چاتورداسی» نیز میشناسند. روزی که در آن اهریمن «ناراکاسورا» میمیرد. این جشن تا پنج روز ادامه دارد. در روز پنجم یا «بهرارتی دوج» خواهران، برادرانشان را به مهمانی دعوت و غذای موردعلاقه آنها را تهیه میکنند. آیین روز پنجم بر حمایت و پشتیبانی برادران و وظیفه آن ها در قبال خواهرانشان تأکید دارد و در مقابل خواهران برایشان درود میفرستند و دعا میکنند.
لازم به ذکر است رانگولی به نقوش سنتی گفته میشود که هندوها در اعیاد و مناسبتها روی زمین ترسیم میکنند.
انتهای پیام/