سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در مراسم "بازخوانی اتفاقات 13 آبان و چشم‌انداز روابط ایران و آمریکا" مطرح شد؛

اصغر‌زاده: به صرف رابطه با آمریکا همه چیز گلستان نمی‌شود/زیباکلام: اشغال سفارت آمریکا بزرگ‌ترین ضربه به انقلاب و به منافع ملت بود

مراسم "بازخوانی اتفاقات 13 آبان و چشم‌انداز روابط ایران و آمریکا" در دانشگاه شریف برگزار شد.

به گزارش خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، مراسم "بازخوانی اتفاقات 13 آبان و چشم‌انداز روابط ایران و آمریکا" با حضور ابراهیم اصغرزاده نماینده سابق مجلس و از دانشجویان تسخیرکننده سفارت آمریکا و صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران امروز 10 آبان در سالن آمفی تئاتر مرکزی  دانشگاه شریف برگزار شد.

در ابتدای این مراسم اصغر زاده با اشاره به اتفاقات 13 آبان 58 و اینکه آیا اگر به آن زمان برگردیم باز هم این اقدام را انجام خواهید داد تصریح کرد: طرح این مسئله موضوع سختی است چرا که در اوایل انقلاب دانشجویان با احساس تکلیف  نسبت به رویدادهای انقلاب، دست به اقدامات دانشجویی می‌زدند باید گفت در مورد تسخیر سفارت آمریکا اقدامی بود که در کشورهای غربی نیز اتفاق می‌افتاد و در آن کشورها اعتراضات خود را به سفارت آمریکا اعلام می‌کردند.

وی با اشاره به  تسخیر لانه جاسوسی و رابطه ایران و آمریکا اظهار داشت:  در آن زمان با توجه به اقدامات آمریکا در پذیرش شاه مخلوع و  اقدامات ایلات متحده در 28 مرداد اقدامی بود که به نظر بنده آن زمان از آمریکا یک طلب داشتیم و ما با تسخیر لانه جاسوسی ترس خود را به آمریکا در مقابل اقداماتش رساندیم اما این را باید گفت که در روابط با آمریکا در آینده نباید گروگان گذشته باشیم.

اصغر زاده در مورد اثرات تسخیر لانه جاسوسی  در روابط ایران با غرب تصریح کرد: در یک دوره ایی از زمان احساس مردم ایران به آمریکا منفی نبود اما باید گفت دلیل تسخیر لانه جاسوسی آمریکا پذیرش شاه توسط آمریکا و دلیل دیگر مذاکره مرحوم بازرگان با دولت آمریکا بود.

این فعال اصلاح‌طلب تاکید کرد:  در مورد پذیرش شاه توسط آمریکا این گمان بود که با این اقدام آمریکا خواهان بازگرداندن سلطنت‌طلبان به ایران و توقف انقلاب بودند و دیدار مرحوم بازرگان با برژنسکی یکی از دلایل دانشجویان برای تسخیر لانه جاسوسی بود و این اقدام را نادرست می‌دانستیم.

در ادامه این نشست صادق زیباکلام در مورد این که آیا اگر سفارت امریکا تسخیر نمی‌شد ممکن بود باعث کودتای آمریکا پس از انقلاب شود اظهار داشت: مسئله تسخیر لانه جاسوسی به نظر به جهات آن پرداخته نشده است.

وی افزود: باید گفت آیا آمریکا ستیزی اساساً جزء اهداف انقلاب بوده و انقلابیون این مسئله را جزئی از هدف‌های انقلاب می‌دانستند که پاسخ من به این مسئله منفی است و اساساً مسئله آمریکا جزء اهداف انقلابیون نبوده است و حال باید پرسید اگر جزء اهداف نبود چرا سفارت به اشغال درآمد و چرا آمریکا ستیزی از 13 آبان به جریان اصلی در سیاست تبدیل شد.

زیبا کلام اضافه کرد: در این مورد باید گفت شعارهای انقلاب، شعارهای آزادی، استقلال و دموکراتیک بوده است و نمی‌توان گفت که هدف اصلی آمریکا ستیزی بوده است و به نظر اهداف انقلاب تحت شعاع مسئله مبارزه با آمریکا قرار گرفته است و این که بعد از 36 سال مرگ بر آمریکا بدل به گفتمان اصلی شده است ناشی از  همان تسخیر لانه جاسوسی می‌باشد.

زیباکلام در ادامه با اشاره به تأثیرات آمریکا ستیزی در ایران اظهار داشت: در چند سال گذشته هیچ واقعه‌ای مانند آمریکا ستیزی منافع ملی ما را  زیرسوال نبرده است واشتغال سفارت آمریکا بزرگ‌ترین ضربه به انقلاب و به منافع ملت بود.

 در بخش دوم این مناظره سوالی درباره چشم انداز رابطه ایران و آمریکا با توجه به مذاکرات هسته‌ای، مطرح شد که اصغرزاده در پاسخ به این سوال اظهار کرد: جریان اصلاح طلب با وجود اینکه بعد از سال 88 به شدت دچار محرومیت شد اما در سال 92 نیز پای ورقه آقای روحانی را امضا کرده است. اصلاح طلبان از حرکت روحانی در سیاست خارجی دفاع می‌کنند و الان هم پشت سر برجام ایستاده‌اند اما معتقدند نباید درباره رابطه با آمریکا استفاده ابزاری صورت گیرد.

وی ادامه داد: از طرفی نباید فکر کنیم که به صرف رابطه با آمریکا همه چیز گلستان می‌شود. کشورهایی مثل پاکستان و عربستان هم با آمریکا روابط خوبی دارند اما شرایط آنچنان مطلوبی ندارند. از سوی دیگر نگاه مطلق به سمت روسیه نیز اشتباه است بلکه باید با هر دو طرف رابطه برقرار کرد.

اصغر زاده افزود: ما به این دلیل به همکاری و تعامل با دنیا و حمایت از دولت و برجام معتقدیم چون اگر برجام متوقف شود و تندروها به قدرت برسند کشور دچار جنگ می شوند. زیرساخت آشتی با دنیا، آشتی ملی در داخل است و البته قرار نیست وقتی می‌گوییم نباید در زمینه رابطه با آمریکا ایدئولوژیک برخورد شود این منظور را در نظر داشته باشیم که همه چیز را در رابطه با آمریکا رها کنیم. دولت آقای روحانی را در تعامل با دنیا باید حمایت کرد اما این به معنی فروختن منافع ملی‌مان نیست.

در ادامه صادق زیباکلام با بیان این عقبه که برجام آغاز پایان مرگ بر آمریکا است، افزود: معتقدیم یک تغییر عمده نسلی اتفاق افتاده است. نسل دوره ما زمانی که بهمن آمریکا ستیزی به راه افتاد همه آمریکا ستیز شدند و به جز مهندس بازرگان که کنار ایستاد، بقیه همه آمریکاستیز بودند. فضای مجازی و اینترنت خیلی به آگاهی نسل جدید کمک کرده است. نسل ما ساده انگارانه می‌اندیشید.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: این تهمت است که به ما می‌گویند شما معتقدید اگر توافق در رابطه با آمریکا به وجود بیاید همه چیز گلستان می‌شود، ما کی چنین حرفی زدیم؟ خیلی از کشورها با آمریکا رابطه دارند و مشکل توطئه سیاسی و اقتصادی هم دارند، مثل خیلی از کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین که پس از سالها پیشرفتی نداشتند.

وی با بیان اینکه از نظر اقتصادی برجام هیچ چیز را حل نخواهد کرد و قرار هم نبود حل کند، اضافه کرد:‌ برجام فقط می‌تواند مقداری شرایط را بهتر کند و برخی سنگ‌هایی که به پای‌مان بسته شده بود باز خواهد شد. ما یک اقتصاد فاسد و ناکارامد دولتی داریم که تا زمانی که این اقتصاد هست چیزی زیادی عوض نخواهد شد. باید ببینیم کشورهای موفقی مثل ترکیه و برزیل چه کردند و گرنه قرار نیست برجام معجزه‌ای کند.

در ادامه اصغرزاده در تائید صحبت‌های زیباکلام گفت:‌ من حرف آقای زیباکلام را در این زمینه قبول دارم اما فساد را فقط اقتصاد دولتی نمی دانم. یک سوم اقتصاد ایران زیر زمین است و اگر برجام منابع مالی ما را بازگرداند بخش زیادی از منابع به همان جا خواهد رفت. بنابراین تا آقای روحانی برای شفاف سازی اقتصادی کاری نکند اتفاق خاصی هم نخواهد افتاد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.