سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سوالاتی که برای اجرای برجام باید پاسخ داده شوند

"هنوز سوالاتی درخصوص نحوه نظارت بر ایران، کیفیت برداشته شدن تحریم‌ها و جدیت برخورد با نقض توافق وجود دارد. اختلاف بر سر آنها می‌تواند باعث درگیری و تاخیر در اجرای توافق شود. البته انتظار نمی‌رود که این مسایل توافق را بشکنند."

به گزارش گروه  وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، روزنامه لس‌‌آنجلس تایمز (LOS ANGELES TIMES) در یادداشتی به بررسی روند اجرایی توافق هسته‌ای و سوالاتی که بر سر راه انجام تمام و کمال آن قرار دارد پرداخت و مدعی شد هنوز مسایلی وجود دارد که طرفین بر سر آن توافق ندارند و احتمال بوجود آمدن نارضایتی است.
 
 
در ابتدای این گزارش آمده که توافق هسته‌ای ایران به طور رسمی از روز یکشنبه 25 مهر (فردا) روند اجرایی شدن خود را درپیش می‌گیرد، آمریکا و کشورهای اروپایی حاضر در مذاکرات نیز در قبال متوقف شدن برنامه هسته‌ای ایران، اقداماتی را انجام خواهند داد که طی تقریبا نیم سال آینده تحریم‌ها بطور کامل برداشته شود.
 
 
لس‌آنجلس تایمز نوشت: " بنظر می‌رسد دولت‌های ایران و آمریکا به تبعیت از توافق پایبند هستند. ولی هنوز سوالاتی درخصوص نحوه نظارت بر ایران، کیفیت برداشته شدن تحریم‌ها و جدیت برخورد با نقض توافق وجود دارد. اختلاف بر سر آنها می‌تواند باعث درگیری و تاخیر در اجرای توافق شود. البته انتظار نمی‌رود که این مسایل توافق را بشکنند."
 
 
این روزنامه در ادامه به تشریح سه سوال اساسی درباره توافق هسته‌ای و روند اجرایی کردن پرداخت و آنها بصورت ذیل دسته‌بندی کرد:
 
نظارت: "ایران، اداره ناظران هسته‌ای سازمان ملل و آژانس اتمی بین‌المللی انرژی هسته‌ای باید بر سر جزییات نحوه دسترسی و نظارت بازرسان بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران مانند غنی‌سازی اورانیوم باهم کنار بیایند. برجام درباره بسیاری از جنبه‌ها روشن است ولی به گفته کارشناسان غربی برخی از مسایل هستند که فقط با وضع محدودیت‌های جدید قابل برطرف شدن هستند."
 
 
"آژانس اتمی ممکن است نظارت‌های سفت و سختی را خواستار شود که ایران هم احتمالا به برخی از گام‌های آن مبنی بر حفظ استقلالش اعتراض خواهد کرد. انتظار می‌رود که ایران به مراکز هسته‌ای کلیدی‌اش دسترسی دهد؛ اگر ایران فریبکاری کند قدرت‌های جهانی به شدت واکنش نشان خواهند داد."
 
 
تحریم‌ها: "آمریکا و اروپا متعهد شده‌اند که تحریم‌ها اقتصادی، بازرگانی و انرژی خود را در ازای اقداماتی از سوی ایران مانند جمع کردن تعداد زیادی از سانتریفیوژها و تغییر ماهیت راکتور آب سنگین اراک،‌ لغو کنند. ولی اینکه چه مقدار از این تحریم‌ها باقی خواهند ماند هنوز نامشخص است."
 
 
"اتحادیه اروپا و ایالات متحده تحریم‌ها خود بر سر مسایل حقوق بشر و حمایت از تروریسم را حفظ خواهد کرد و حتی تهدید کرده است که محدودیت‌ها جدیدی را در صورت مشاهده استفاده ایران از نایب‌های جنگی وضع خواهد کرد. اما اینکه اروپا چگونه قوانین آن را تعیین می‌کند هنوز نامشخص است."
 
 
" دو طرف هنوز بر سر محدودیت‌ها روی تجارت سلاح‌های عادی اختلاف دارند. ایران گفته از آنها تبعیت نمی‌کند و اوباما آزمایش موشکی را نقض تحریم‌ها خواند زیرا توانایی حمل کلاهک هسته‌ای را داشت. با این عدم قطعیت تجارت بین‌المللی خود را از معامله با ایران عقب نگه داشته است."
 
 
جریمه‌ها (نقض توافق): " قدرتهای جهانی و ایران هنوز درباره شدت جریمه‌های شکستن توافق به اجماع نرسیده‌اند. البته این مسئله با گذر زمان معین خواهد شد، زمانی که ادعاهای نقض توافق به کمیته مشترکی از ایران و شش قدرت جهانی و اتحادیه اروپا ارسال شود."
 
 
" برخی از متحدان امریکا مانند اسراییل نگرانند که شش قدرت جهانی حاضر در این کنگره برای وضع محدودیت‌های جدید بر ایران بخاطر ترس از برهم خوردن توافق، بی‌میل باشند. ریچارد نفیو اما در این باره می‌گوید بهتر است گفته نشود آمریکا چه جریمه‌هایی را در نظر خواهد گرفت. ابهام، ارزش بازدارندگی دارد!"

منبع:جام نیوز
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.