به گزارش
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛مجید رضازاده معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور پیش از ظهر امروز (چهارشنبه)در حاشیه همایش ملی "شهروند نابینا،جامعه بینا" اظهار کرد: امسال با توجه به بودجهای که دولت در اختیار بهزیستی قرار داده است برنامههای گسترده و منسجمی هم از لحاظ کمی وهم از لحاظ کیفی برای پیشگیری از معلولیتها در کشور اجرا میشود.
وی با بیان اینکه ارائه مشاوره ژنتیک در سالهای گذشته فقط در هنگام بارداری و بعد از ازدواج انجام میگرفت، تصریح کرد: با توجه به اهمیت موضوع امسال پایلوت دوم که مشاوره و غربالگری ژنتیک از دوران دبیرستان آغاز شده است.
معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در ادامه به آموزشهای پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر نیز پرداخت و افزود: آموزشهای پیشگیری از سوءمصرف مواد مخدر اجتماع محور شده است و این آموزشها در محل های کار، محلات، مهد کودکها نیز صورت میگیرد.
رضازاده بیان کرد: درمان اعتیاد در مراکز سرپایی و اقامتی کوتاهمدت، بلندمدت و میانمدت انجام میشود و در حال حاضر 500 مرکز سرپایی ترک اعتیاد با مجوز در کشور فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه بیش از یکهزار مرکز اقامتی میانمدت نیز در کشور خدمات ارائه میدهند، تاکید کرد: امسال به دلیل عوارض و مشکلاتی که در این مراکز وجود داشت، دستورالعملهای جدیدی صادر شد که تا دو ماه آینده به آنان ابلاغ میشود.
رضازاده افزود: چارچوب قوانین مراکز میان مدت و مباحث درمانی اصلاح شده و در تلاش هستیم مراکز میان مدت به سمت مراکز TC پیش رود.
وی با اشاره به طرحهای توانمندسازی در مراکز ترک اعتیاد بیان کرد: بیش از 600 هزار نفر تا کنون از این مراکز خدمات دریافت کردهاند و برنامههای مختلفی برای توانمندسازی افراد معتاد و بازگشت آنان به خانواده و اجتماع و ایجاد اشتغال و مسکن در دست اجرا است.
معاون پیشگیری سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: توقف 9 ماهه صدور مجوز مراکز میانمدت به دلیل تغییر ساختار این مراکز بود و پس از اصلاح و دستورالعمل جدید تا دو ماه آینده مجددا صدور مجوز برای این مراکز شروع میشود.
رضازاده با بیان اینکه اعتیاد ناشی از بیساختاری و بیقانونی است، اضافه کرد: فرد معتاد نمیخواهد در چارچوب قانون باشد و مراکز TC راهی به سمت ساختارمندی و درمان این افراد است.
وی ادامه داد: کمپها یا با مجوز بهزیستی و یا بدون مجوز بهزیستی به فعالیت مشغول هستند و مراکز دارای مجوز هم ممکن است دارای اشکالات و ایرادتی مانند عدم استفاده از نیروی متخصص، پزشک و روانشناس باشند طی این فرصت زمان مناسبی بود که به رفع ایرادات بپردازند و برخی از مراکز که تعداد آنان نیز زیاد است غیرقانونی فعالیت میکنند که این مراکز باید بوسیله اماکن و نیروی انتظامی بسته شود.
رضازاده همایش ملی شهروند نابینا، جامعه بینا را در نوع خود بدیع و نو عنوان کرد و گفت: برگزاری چنین همایشهایی نشان از سطح علمی بالا و تغییر نگرش عمومی مردم به فرد نابینا دارد و فرصت مناسبی برای ارائه توانمندیها و ظرفیتهای بالایی این افراد است.
انتهای پیام/