سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همدان؛

بازدید 600 هزار نفر از غار علیصدر همدان + تصاویر

معاون گردشگری شرکت سیاحتی علیصدر همدان خبر داد: امسال 600 هزار نفر از غار علیصدر بازدید کردند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛مسعود ملکی گفت:  به طور میانگین روزانه بین دو تا 12 هزار نفر در شش ماه اخیر از غار علیصدر بازدید کرده‌اند که بازدیدها در تعطیلات به بیشترین میزان رسیده است.

وی همچنین به کاهش بازدید از غار علیصدر در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خبر داد و افزود: این کاهش به علت رکود اقتصادی بوده و با توجه به کاهش گردشگری در سراسر کشور بازدید از غار علیصدر نیز به تبع آن با کاهش مواجه بوده است که امیدواریم با بهبود روند اقتصادی، تعداد بازدیدکنندگان از مراکز گردشگری افزایش یابد.



معاون گردشگری سیاحتی شرکت علیصدر با اشاره به پارکینگ‌های تازه تأسیس در این محوطه اظهار کرد: این پارکینگ‌ها مکملی برای ادامه فعالیت‌ها بودند.



ملکی از ساخت پارکینگ در مجموعه  تفریگاه غار علیصدر خبر داد و اظهار داشت: با ساخت این پارکینگ جدید مشکل پارکخودروها به خصوص در روزهایی که بیشترین گردشگران را داریم بر طرف شده است.



مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان گفت: بیشترین میزان بازدیدکننده از مناطق گردشگری استان همدان امسال نیز همچون سال های گذشته بعد از آرامگاه بوعلی سینا  به غار زیبای علیصدر اختصاص دارد.



ریحان سروش مقدم با اشاره به  وجود غارعلیصدر به عنوان جذابترین غار آبی جهان در محدوده جغرافیایی شهرستان کبودرآهنگ یک ظرفیت برای استان همدان به شمار می رود افزود: هر ساله افزون بر 700 هزار گردشگر داخلی و خارجی از غار علیصدر به عنوان یکی از پدیده های شگفت انگیز جهان بازدید می کنند.



غار علیصدر در سال های 1341 و 42 توسط تعدادی از کوه نوردان و غار نوردان گروه سینای همدان شناسایی شد و قایقرانی در این غار با وسایل ابتدایی در سال 46 با تعریض دهانه غار امکان پذیر شد.



نام این غار منحصر بفرد برگرفته از نام روستای علیصدر است که طی سالیان گذشته علی سد و علی سرد نیز گفته می شده است.



بر اساس تحقیقات و مستندات موجود بخش های ورودی غار در دوره صفویان مورد استفاده مردمان آن زمان قرار می گرفته به طوری که از مدخل ورودی به عنوان پناهگاه و از آب آن به صورت آب انبار برای مصرف کشاورزی استفاده می شده است.



دمای تقریبا ثابت داخل غار حدود 16 درجه و دمای آب 12درجه سانتیگراد ثابت است و PH آب تقریبا خنثی است و عمق دریاچه بین نیم تا 14متر اندازه گیری شده است.



سختی آب غار علیصدر بالا است و از نوع آهکی است و به همین لحاظ استفاده از آن برای آشامیدن توصیه نمی شود، علیصدر غاری زنده است که هیچ گونه گاز سمی در آن وجود ندارد و به علت جریان دایمی هوا در محدود غار، تنگی نفس در آن احساس نمی شود همچنین به علت عدم وجود نور خورشید هیچگونه حیات جانوری در این غار دیده نشده است.



تاکنون 3/11 کیلومتر از مجموع دهلیزهای این غار در مراحل مختلف شناسایی و حدود 2/3 کیلومتر آن مورد بازدید علاقمندان قرار می گیرد.


کشف لایه زیرین این غار توسط  گروه  کوه نوردی سینا ی همدان به سرپرستی مرحوم محمد طاهر همایونی و مرحوم یوسف نجایی ، عین الله بختیاری و عباس رئوفی در سال 1342 انجام شد.



عباس رئوفی  یکی از این کاشفان  این غار در گفتگو با خبرنگار ما گفت: ما با ورود به غار علیصدر و افتادن اتفاقی یک سنگ صخره ای به درون آب مسیر آب زیرین این غار را شناختند و با استفاده از وسایل ابتدایی مانند نردبان و کلکی های ساده و وابتدایی 3 کیلومتر از این مسیر را شناسایی کردند.



وی افزود : در صد سال گذشته، اهالی ده با هدایت آب نهر سراب به غار علیصدر، از آن به عنوان مخزن و سدی برای استفاده در فصل گرما بهره می‌برده‌اند و همین موضوع باعث شده بود تا سطح آب در قسمت شرقی غار تا ارتفاع ۲٫۲۰ متر یعنی تا نزدیکی دهانه ورودی غار بالا بیاید و امکان دسترسی به غار را تا سالها غیر ممکن کند.



وی با بیان اینکه با وقوع زلزله مخرب فارسینج در ۲۲ آذر ۱۳۳۶، و ایجاد شکاف در کف غار ، طی ۶ سال یعنی حدود سال ۱۳۴۲ سطح آب غار علیصدر به ارتفاع طبیعی خود رسید افزود: از آن پس ورود به غار میسر گشت و به تدریج پای کوهنوردان به درون غار باز شد و ما موفق به شناختن این غار شدیم.



رئوفی افزود: بعدها هم ما به همراه گروه های غار نوردی ایرانی و آلمانی برای شناسایی قسمت های ناشناخته غار علیصدر رفتیم و به همراه مرحوم نجایی در نخستین کلاس سنگ نوردی و مربیگری کوهنوردی کشور شرکت کردیم.

انتهای پیام/ز
برچسب ها: همدان ، غار ، بازدید ، علیصدر ، نفر
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.