به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ؛حسین مسگرانی افزود: پیشینه تئاتر سیستان و بلوچستان بسیار مطلوب بوده به طوری که در حوزه تئاتر آیینی اساتید برجسته و تاثیرگذار استان در سطح ملی و بین المللی شاخص بودند.
وی تصریح کرد: این درخشش تا سالهای 80 تا 82 ادامه داشت اما از دهه 80 به بعد شاهد افت در حوزه تئاتر استان بودیم و از آن پس افت و خیزها در فعالیت هنرمندان ادامه داشت.
وی اظهار داشت: هم اینک گروه های نمایشی خوبی در سطح زاهدان وجود دارد اما تئاتر در شهرستان ها تقریبا جایگاه چندانی ندارد و تنها در سه شهرستان زابل، ایرانشهر و چابهار تا حدودی این هنر فعال است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان گفت: این اداره کل در قالب یک برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت توجه جدی به حوزه تئاتر را در دستور کار قرار داده که در این زمینه مهمترین مساله آموزش است.
مسگرانی ادامه داد: در این راستا با انتخاب یک نفر مسئول در مرکز استان برای تئاتر شهرستان ها بنا داریم زمینه را برای ارتباط مستمر گروه های مختلف نمایشی شهرستانی و آموزش آنان در ادارات هر شهرستان فراهم کنیم.
وی گفت: همچنین اجرای عمومی یکی دیگر از برنامه های این اداره در راستای گسترش تئاتر در استان است به طوری که با تفاهمنامه با معاونت هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از سالن های این اداره به نام فرهنگسرای جوان با تجهیز یک سری از امکانات و همکاری انجمن هنرهای نمایشی تبدیل به تئاتر شهر خواهد شد.
وی با بیان این که تئاتر هنری پرهزینه است؛ از استانداری، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و شهرداری ها خواست این هنر را مورد حمایت جدی قرار دهند تا درسیستان و بلوچستان شاهد اجرای مختلف تئاتر باشیم.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان با اشاره به برگزاری بیست و پنجمین جشنواره تئاتر استانی گفت: هم اینک این جشنواره با نمایش هشت اثر در دو محل تالار زنده یاد فاضلی فرهنگسرای جوان و سرسرای نمایش اشراق مجتمع فرهنگی هنری زاهدان در حال برگزاری است.
مسگرانی ادامه داد: با توجه به فرارسیدن ماه محرم در این جشنواره علاوه بر این آثار، هنرمندان تعزیه خوان استان نیز چندین اجرا خواهند داشت.
انتهای پیام/ ا