ناصر نبی زاده افزود: بخش تجربه ها را به عنوان آثاری که میتوانند آینده جریان تئاتر خراسان را رقم بزنند ارزیابی میکنیم و بخش نمایشنامه نویسی را با توجه به کمبود متن های خوب و قوی در کشور اضافه کردیم که امیدواریم در جشنواره های آینده این بخش به صورت مستقل برگزارشود.
وی نکته های شاخص این جشنواره را فراخوان زودهنگام جشنواره در اوایل فروردین و برگزاری اجراهای عمومی همه نمایش ها دانست و افزود: با توجه به تغییر ساختار جشنواره اجراهای خام از بین رفته و آثار باکیفیت تری ارائه میشود.
هیچ کدام از تئاترهای مشهد در سالن اصلی به روی صحنه نمی روند
دبیر اجرایی جشنواره نیز گفت: از بین 83 اثر ثبت شده در دبیرخانه ،9 اثر به بخش اصلی مسابقه و 7 اثر به بخش تجربه ها راه پیداکرده اند که از بین 16 اثر تناسب مناسبی از 10 اثرمشهد و 6 اثر بقیه شهرستان ها وجود دارد.
کیوان صباغ افزود: آثار شهرستان های نیشابور، کاشمر، خواف، تربت حیدریه، تربت جام، و سبزوار قرار است در این جشنواره به نمایش درآیند.
وی همچنین آثار فرستاده شده در بخش نمایشنامه نویسی را 20 اثر عنوان کرد و افزود: از بین این آثار، دو اثر برگزیده میشوند که آثاربرتر ضمن مجوز چاپ،اقدامات لازم برای تولید و به روی صحنه رفتن آن ها انجام میشود.
دبیر اجرایی جشنواره همچنین از نحوه عدالت در سالن های نمایش خبرداد و تصریح کرد: هر نمایش دو اجرا دارد که یکی اکران عمومی است و دیگری مختص داوران و شرکت کننده های جشنواره که امسال هیچ کدام از تئاترهای مشهد در سالن اصلی به روی صحنه نمی روند.
صباغ همچنین به جوایز جشنواره اشاره کرد و افزود: دو اثر برگزیده هرکدام 15 میلیون ریال دریافت میکند و معاونت فرهنگی شهرداری هم به دو اثری که انتخاب میکند تا سقف 5 میلیون تومان کمک های مالی میکند.
وی درباره فروش بلیت و عواید آن گفت: بلیت های جشنواره به صورت اینترنتی 8 هزار تومان و خرید از گیشه 10 هزار تومان است که 40 درصد متعلق به گروهها و 60 درصد متعلق به برگزارکنندگان جشنواره است.
سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد از کمک دو سالن خصوصی به برگزاری این جشنواره اشاره کرد و گفت: در دو سالن استاد انوشیروان ارجمند و شمایل هم تئاترها به روی صحنه میروند.
صدرا مذهب گفت: کارگردانی اختتامیه را بر عهده آقای برجسته گذاشته ایم و با توجه به نزدیک شدن محرم رنگ و بوی محرمی دارد.
مشاور مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همچنین به برگزاری دوره فشرده کارگردانی و بازیگری دکتر قطب الدین صادقی اشاره کرد و افزود: هر روز صبح در طول برگزاری جشنواره کلاس های استاد صادقی برگزار میشود که این کلاس ها برای عموم آزاد است و گروههای شرکت کننده هم میتوانند از این کلاس ها استفاده کنند.
تئاتر های " شرم و دغدغه" ،"سردسیر"،"عطر تقلبی"،" پناهنده"،"اتاق انتظار"،"تب سرد به روی پیشانی داغ" همگی از مشهد و تئاتر اشباح (نیشابور)، طعم شیرین زخم ناسور کژدم سیاه (خواف)، سوفیای من (کاشمر) دربخش مسابقه به رقابت می پردازند.
تئاترهای " قلاده طلا برای یک سگ خانگی"(سبزوار)، "احیا"(تربت حیدریه)، "ما داریم بازی میخوریم"(تربت جام)، "آخرین رویا" و "آن سه نفر" و "روز عزیز مرده" و "برمودا" از مشهد به رقابت در بخش تجربه ها می پردازند.
انتهای پیام/ی