به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دکتر زالی رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور در همایش نقش جامعه پزشکی در دوران دفاع مقدس با اشاره به حضور 210 پست اورژانس، 840 پست امدادی و بالغ بر 43 بیمارستان تخصصی صحرایی و شبه صحرایی اظهار داشت: این مهم با حرکت هوشمندانه و فنی- مهندسی جهادی اتفاق افتاد.
وی افزود: گمانهزنیها حاکی از این است که در چنین شرایطی بالغ بر 8 هزار عمل بزرگ شفابخش در بیمارستانهای صحرایی انجام شد و بالغ بر 180 هزار خدمت و حدود 100 هزار مداخله در این بیمارستانها صورت گرفت.
وی با بیان اینکه آن چیزی که در تاریخ پزشکی ایران سترگ است، رکوردشکنی است، ادامه داد: آخرین بار در جامعه علمی از نظر «سرعت رسیدگی به شرایط مصدومان» جنگ کره است که رکورد دارد. در حالی که در عملیات موخر دفاع مقدس، رسیدگی به مجروحان به کسری از ساعت، سرعت رسیده است که در اواخر قرن بیستم این یک سرعت رکوردار بود که باید در جامعه علمی آن را مطرح کرد.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی تصریح کرد: این سرعت و دقت نشاندهنده شجاعت و حضور در صحنه جامعه پزشکی است و نکته قابل توجه بحث «بهداشت جنگ» است.
زالی با بیان اینکه در جنگ و رخدادهای غیر طبیعی مشکلات بهداشتی و بیماریهای اپیدمیک وجود دارد؛ خاطرنشان کرد: در هیچ جای جنگ 8 ساله ایران- عراق بیماری اپیدمیکی که از جبهه به پشت جبهه و شهرها منتقل شود، وجود ندارد و این یک دستاورد بزرگی است که کمتر به آن توجه شده است.
وی مواجهه جامعه پزشکی با شرایط جدید را دستاورد دیگری از جامعه پزشکی دانست و گفت: برای درمان مجروحین جنگ یا دانش و مهارت آن قبلاً کسب نشده بود و یا به شکل کلاسیک موجود نبود و یا اینکه اولین بار با این شرایط مواجه میشدند.
وی اضافه کرد: بنا براین نه در کتب پزشکی ما این مستندات موجود بود و نه مهارت کافی برای مواجهه وجود داشت. اما با طراحی تیم پزشکی کشور حرکت ارزندهای در درمان مصدومان شروع شد.
زالی در بخش دیگری از سخنان خود «افزایش توان پزشکی و مهارت تیم جراحی» را از دستاوردهای به یاد ماندنی حضور پزشکان در دفاع مقدس عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: باید به این موارد توجه شود و سکانسی از حضور پزشکان را به تصویر بکشیم و برای پزشکان جوان یادآوری کنیم که چگونه همکاران آنها در جبهههای جنگ ایثارگری کردند.
گفتنی است در این مراسم از محمدحسین بدخش، محمد صاحبالزمانی، فاطمه ناهیدی، محمدرضا ظفرقندی، سید مسعود خاتمی، احمد عبداللهی، شهید حسن رجائیفر که پسر وی به نمایندگی از خانواده تقدیرنامه پدر را به دست گرفت، ایرج حریرچی، محمد جهانگیری، مجید عشقی، محمد رئیسزاده و سایر فعالان در روزهای جنگ تقدیر شد.
انتهای پیام/