سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بحث جنگ با داعش در نشست عمومی سازمان ملل به بن‌بست خورد

کشورهای درگیر در جنگ با داعش به علت داشتن اهداف متعدد، کارایی لازم را در مبارزه با این گروه تروریستی ندارند.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آسوشیتدپرس، هفتادمین نشست عمومی سازمان ملل متحد درحالی در آستانه آغاز شدن است که بحث جنگ با داعش به علت داشتن اهداف متعدد کشورهای درگیر، به بن بست رسیده است.

یک سال از اظهار نظر رییس جمهور آمریکا درباره تشکیل ائتلاف بین‌المللی جنگ علیه داعش می‌گذرد. علارغم هزینه‌های میلیارد دلاری و هزاران بمباران هوایی، این حملات تاثیر کمی بر قدرت داعش گذاشته است. سرزمین‌های تحت‌ کنترل داعش در سال اخیر، دستخوش تغییر اندکی شده است. در مقابل، خلافت خودخوانده داعش توانسته است به حملات خود ادامه دهد و مواضع استراتژیک خود را در سوریه و عراق حفظ کنند. همچنین داعش در کشورهای دیگر همچون لیبی، شبه‌جزیره سینا در مصر و افغانستان گسترش یافته است.

ائتلاف ضد داعش موفقیت‌های محدودی نیز داشته است. سلسله عملیات هوایی به رهبری آمریکا در دی‌ ماه سال گذشته به نیروهای کرد سوریه در حفظ شهر استراتژیک و مرزی کوبانی کمک کرد و سبب تصرف شهر تل ابیاد در تابستان گذشته شد. این موفقیت‌ها، در مقابل هزینه‌های هنگفت نظامی ائتلاف ناامید کننده است.

جنگ با داعش نیازمند همکاری کشورهای مختلف است؛ اما مشکلاتی چون افزایش نگرانی‌ها درباره بحران مهاجران سوری و گزارش‌هایی مبنی بر برنامه‌ریزی داعش برای حمله به کشورهای اروپایی، سبب نگرانی برخی کشورها برای فعالیت بیشتر در ائتلاف ضد داعش شده است. 

مسئله دیگر در بحث جنگ علیه داعش، فقدان هماهنگی میان کشورهای درگیر است. روز شنبه فرانسوا اولاند، رییس جمهور فرانسه، اعلام کرد جت‌های جنگنده این کشور نخستین حملات هوایی را علیه مواضع داعش در سوریه انجام دادند. پیشتر فرانسه حملات هوایی را تنها در عراق انجام می‌داد. فرانسه و آمریکا بارها بر براندازی حکومت اسد تاکید کرده‌اند.

روسیه نیز به کمک هواپیماهای جنگی، تانک و موشک و دیگر تجهیزات نظامی وارد درگیری‌ها با داعش در سوریه شده است. روسیه در پاسخ به تلاش‌های غرب برای براندازی حکومت دمشق تاکید کرده که هدفش کمک به استقرار حکومت بشار اسد است. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، انتقادات تندی علیه حمایت‌های نظامی آمریکا از داعش مطرح کرده است و آن را غیرقانونی و بی‌فایده می‌داند.

فقدان هماهنگی و داشتن اهداف متعدد، در عمل بحث مبارزه با داعش را به بن بست رسانده است. در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، وزیر خارجه آمریکا در دیداری که با همتای روس خود داشت، بر لزوم هماهنگی در حملات علیه داعش تاکید کرد.

یکجانبه‌گرایی واشینگتن و متحدانش سبب شده هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات آمریکا از سیاست‌های این کشور علیه داعش انتقاد کنند. این انتقادات زمانی افزایش یافت که یکی از ژنرال‌های آمریکایی از نابودی تعداد زیادی از معارضان مسلح آموزش دیده و مورد حمایت آمریکا به وسیله القاعده خبر داد.

ارتش آمریکا به تازگی اعلام کرد 70  معارض آموزش دیده به وسیله این کشور از طریق ترکیه به سوریه بازگشتند. این تعداد مرتبط با 5400 شبه نظامی مسلح است که آمریکا با بودجه 500 میلیون دلاری، آموزش آن‌ها را برای براندازی حکومت اسد برنامه‌ریزی کرده است.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.