دکتر علی باجلان روانشناس در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص آسیبهای ذهنی و روانی که ممکن است از سوی والدین به فرزندان تحمیل شود، گفت: خیلی از رفتارهای والدین موجب آسیب ذهنی و روانی به فرزندان میگردد و فرزندان بدون آنکه بخواهند از نظر ذهنی و روانی درگیر میشوند.
وی افزود: یکی از رفتارهایی که والدین در مقابل کودکان انجام میدهند، خشونت است که با تکرار این رفتار در مقابل آنها، این خود به یک اختلال رفتاری در کودک تبدیل خواهد شد و موضوع دیگر که اخیرا خیلی شاهد آن هستیم، تشکیل تیمی از فرزندان برای والدین در زمان درگیری و مشاجره آنها است که فرزندان به عنوان واسطه بین والدین قرار میگیرند که میتواند پیامدهای ناگواری را به همراه داشته باشد.
باجلان در خصوص تاثیر طلاق عاطفی بر فرزندان عنوان کرد: در زمان طلاق عاطفی پدر و مادر یعنی زمانی که والدین دائما در حال مشاجره و دعوا هستند، فرزندان بدون آنکه بخواهند درگیر مسائل و مشکلاتی میشوند که نه دوست دارند که خود را درگیر آن کنند و نه متناسب با سن آنهاست، بنابراین این کودکان هستند که بزرگترین آسیب را از نظر ذهنی و روانی متحمل خواهند شد.
وی در ادامه تاکید کرد: والدین باید مواظب رفتارهای عاطفی خود نیز باشند و حریمی برای خود و فرزندان خود قائل باشند، چراکه این مسائل روند رشد طبیعی فرزندان را مختل میکند و موجب بلوغ زودرس او میگردد و در نتیجه دچار افسردگی، پرخاشگری، اضطراب، استرس، نگرانی و کاهش اعتماد به نفس خواهد شد. این حریمها در گذشته بیشتر از سوی والدین مراعات میشد، اما در حال حاضر به دلیل بیمبالاتی برخی والدین و تماشای سریالهای غیراخلاقی در حضور کودکان، موجب آسیب به ذهن و روان کودک میشود، چرا که کودک قدرت هضم این مسائل را ندارد و برای او مشکلات روحی، ذهنی و جسمی مثل اختلال در خواب، ضعف بدنی، استرس، اضطراب و ترس را به دنبال خواهد داشت.
باجلان در پایان گفت: مشاجره و درگیری والدین در حضور فرزندان موجب درگیری کودک در این اختلافات میشود که در نتیجه آن کودک از دوران کودکی خود چیزی نمیفهمد که این خود به یک خلاء در وی تبدیل میگردد و موجب میشود فرد در سنین بزرگسالی رفتارهای بچهگانه از خود بروز دهد که این نیز مشکلات و تبعات دیگری به همراه دارد.
انتهای پیام/