سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ازدواج‌های فامیلی و آمار بالای نوزادان عقب‌مانده‌ ذهنی

با وجود اطلاع‌رسانی‌های انجام شده آمار ازدواج‌های فامیلی در ایران بالا است و این امر موجب بالا بودن آمار تولد نوزادان عقب‌مانده‌ی ذهنی است.

مسعود گرشاسبی، رییس ژنتیک ایران در گفت‌و‌گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به بالا بودن ازدواج‌های فامیلی در ایران گفت: با وجود اطلاع‌رسانی‌هایی که در رابطه ازدواج‌های فامیلی و تولد نوزادان عقب مانده‌ی ذهنی در چند ساله‌ی اخیر صورت گرفته اما همچنان آمار ازدواج‌های فامیلی در ایران بالا است.

وی در ادامه افزود: به همین دلیل آمار تولد نوزادان مبتلا به بیماری‌های عقب مانده‌ی ذهنی در ایران نسبت به دیگر کشورها بالا است.

دکتر گرشاسبی با بیان اینکه هزینه‌های درمانی این بیماری بسیار بالا است، گفت: متاسفانه با وجود سرسام آور بودن هزینه‌های درمانی این بیماری اکثر شرکت‌های بیمه هزینه‌ی درمان این نوع بیماری را تحت پوشش قرار نداده‌اند.

رییس انجمن ژنتیک ایران با اشاره به مؤثر بودن آزمایشات ژنتیک قبل ازدواج در کاهش تولد نوزادان عقب مانده‌ی ذهنی گفت: به افرادی که دارای سابقه‌ی بیماری عقب مانده‌ی ذهنی در اقوام درجه 1 و 2 هستند توصیه می‌شود حتماً قبل ازدواج به مشاوره‌ی ژنتیک مراجعه کنند و در صورت نیاز آزمایشات ژنتیکی مورد نیاز را انجام دهند.

دکتر مسعود گرشاسبی با تاکید بر هزینه‌های بالای انجام این آزمایشات ژنتیک خاطر نشان کرد: تحت پوشش قرار دادن این هزینه‌ها توسط شرکت‌های بیمه و سرانجام این آزمایشات ضروری قبل از ازدواج افراد در صورت نیاز تا حد زیادی از تولد نوزادان عقب مانده‌ی ذهنی پیشگیری می‌شود و در نتیجه با کاهش تولد نوزادان عقب مانده‌ی ذهنی، هزینه‌های سرسام‌آور درمان این بیماری نیز کاهش می‌یابد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.