سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

خودکفایی محصولات کشاورزی با احداث گلخانه های صنعتی

توسعه گلخانه های صنعتی در کشور می تواند زمینه افزایش و خود کفایی محصولات کشاورزی را در کشور فراهم کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛  با توجه به شرایط جوی کشور کشت های گلخانه ای در افزایش محصول، کاهش صرفه جویی آب و نیروی انسانی توجیه اقتصادی دارد زیرا همواره استفاده بهینه از منابع آبی در شرایطی که با منابع محدود روبه رو هستیم برای کشور بسیار حائز اهمیت است.

در واقع توسعه گلخانه ها نقش قابل توجهی در کاهش مصرف آب دارد به طوری که با انتقال محصولات آب بری همچون سبزی و صیفی جات به گلخانه ها تا 12 برابر مصرف از منابع آبی کاهش می یابد درحالیکه با انتقال سبزی و صیفی جات از فضای باز به گلخانه های نیمه صنعتی سالانه 3 میلیون لیتر در مصرف آب صرفه جویی شده به گونه ای که مشکلات آبی  در کشوربرطرف  خواهد شد.

همچنین کشاورزی در کشور باید متاثر از تکنولوژی هایی اعم از تاسیس گلخانه ها و بهره وری از آب وخاک باشد تا در آمد حاصل از محصولات برای کشاورزان افزایش یابد اما از طرفی گلخانه ها درمناطق سردسیری کشور شرایط خوبی دارند در حالیکه در  مناطق جنوبی کشور کارایی بالایی ندارد و به همین خاطر باید راهکار دیگری برای جایگزینی این طرح دراین مناطق در نظر بگیریم تا بتوانیم ارزش افزوده محصولات کشاورزی را بالا بریم.

براساس این گزارش؛ تاسیس واحداث گلخانه های صنعتی هزینه زیادی برای کشور دارد که به همین خاطر مورد توجه نیست وما بیشتر به دنبال توسعه گلخانه های نیمه صنعتی هستیم زیرا انتقال کشت محصولات گلخانه ای سنتی به نیمه صنعتی میتواند حدود 40 درصد قیمت تمام شده کشاورزان را کاهش دهد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ تاسیس هر هکتار گلخانه بین 3 الی 5 میلیارد هزینه دارد واز طرفی همواره باید بررسی های لازم را داشته باشیم تا با وجود هزینه های سنگین احداث گلخانه ها ارزش افزوده به دست آمده از محصولات پاسخگوی هزینه ها باشد ودرحالیکه دولت همواره باید 85 درصد هزینه ساخت گلخانه ها را از طریق تسهیلات در اختیار کشاورزان قرار دهد.

البته مدیریت مصرف آب تنها راه افزایش بهره وری در بخش کشاورزی نیست بلکه آماده سازی زمین، استفاده از بذرهای مناسب و مقاوم به خشکی هم می تواند تاثیر بسزایی در افزایش محصولات کشاورزی داشته باشد درحالیکه با توسعه گلخانه های صنعتی میتوان زمینه افزایش و خود کفایی محصولات کشاورزی را برای کشور فراهم کرد.

در این راستا سید راضی نوری نائب رئیس دوم کمسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان در این خصوص اظهار داشت: کشاورزی در کشور ما باید متاثر از تکنولوژی هایی اعم از تاسیس گلخانه ها و بهره وری از آب و خاک باشد تا در آمد حاصل از محصولات برای کشاورزان افزایش یابد.

وی افزود: تاسیس گلخانه ها در برخی ازنقاط کشور همچون مناطق جنوبی کشور کارایی بالایی ندارد وبه همین خاطر باید راهکار دیگری برای جایگزینی این طرح در این مناطق در نظر بگیریم تا بتوانیم ارزش افزوده محصولات کشاورزی را بالا بریم در حالیکه گلخانه ها در مناطق سردسیری شرایط خوبی دارند.

نوری در ادامه بیان کرد: گلخانه ها در کاهش میزان اتلاف انرژی و تبخیر آب تاثیر بسزایی دارد اما مدیریت مصرف آب تنها راه افزایش بهره وری بخش کشاورزی نیست بلکه همواره باید شاخص هایی از جمله آماده سازی زمین، استفاده از بذر مناسب و مقاوم به خشکی ومراحل کاشت، داشت، برداشت را برای کشت محصولات کشاورزی در نظر داشته باشیم.


وی گفت: در واقع احداث گلخانه ها در هر هکتار بین 3 الی 5 میلیارد تومان هزینه دارد واز طرفی همواره باید بررسی های لازم را داشته باشیم تا با وجود هزینه های سنگین احداث گلخانه ها ارزش افزوده به دست آمده از محصولات پاسخگوی هزینه ها باشد و در حالیکه دولت باید 85 درصد هزینه ساخت گلخانه ها را از طریق تسهیلات در اختیار کشاورزان قراردهد.

نائب رئییس دوم کمسیون کشاورزی تصریح کرد: درواقع توسعه گلخانه های صنعتی راه نجات کشور از بحران های کم آبی است وچنانچه قابلیت امکان افزایش تولید محصولات کشاورزی و خود کفایی را نیز همواره برای ما فراهم می کند.


براساس این گزارش؛مدیریت مصرف آب تنها راه افزایش بهره وری در بخش کشاورزی نیست بلکه آماده سازی زمین، استفاده از بذرهای مناسب و مقاوم به خشکی هم میتواند تاثیر بسزایی در افزایش محصولات کشاورزی داشته باشد در حالیکه توسعه گلخانه های صنعتی میتواند زمینه افزایش  وخود کفایی محصولات کشاورزی را برای ما فراهم کند واز طرفی احداث گلخانه ها در برخی از مناطق جنوبی کشور کارایی بالایی ندارد  و به همین خاطر باید راهکار دیگری برای جایگزینی این طرح در نظر بگیریم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.