سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

به منظور گسترش زبان فارسی در جهان انجام شد؛

بررسی همکاری‌های مشترک میان بنیاد سعدی و یونس امره ترکیه

در راستای آموزش و گسترش زبان فارسی در جهان و بررسی همکاری‌های مشترک آموزشی، معاون امور بین‌الملل بنیاد سعدی با رئیس دفتر موسسه یونس امره ترکیه در تهران، در محل بنیاد سعدی دیدار کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی؛ در این دیدار سیدمحمدرضا دربندی، معاون امور بین‌الملل بنیاد سعدی ضمن تشریح وظایف و فعالیت‌های بنیاد سعدی و نمایندگی‌های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، آمادگی بنیاد را برای همکاری‌های فرهنگی، آموزشی با موسسه یونس امره اعلام کرد.
 
وی ضمن پیشنهاد بازدید از موسسه یونس امره توسط کارشناسان بنیاد سعدی به منظور آشنایی بیشتر با منابع آموزشی و کمک آموزشی، روش‌های تدریس و فضاهای آموزشی و همچنین تخته‌های آموزشی هوشمند، اظهار داشت: استفاده از تخته‌های هوشمند در مدارس ارمنستان، یکی از تجربه‌های موفق بنیاد سعدی در آموزش زبان فارسی است که تجربیات خود را در این زمینه به موسسه یونس امره انتقال خواهیم داد.

معاون امور بین‌الملل بنیاد سعدی همچنین پیشنهاد برگزاری همایش‌های مشترک پیرامون چهره‌های شاخص ادبی ایران و ترکیه همچون یونس امره و سعدی یا یونس امره و شهریار را مطرح کرد. همچنین پیشنهاد شد همکاری مشترکی میان موسسه یونس امره و بنیاد سعدی در برگزاری برنامه‌های مشترک فرهنگی ویژه دانشجویان ترک تحصیل در ایران و دانشجویان ایرانی محصل در ترکیه، انجام شود.

شامیل اوچال، رئیس موسسه یونس امره ترکیه در تهران نیز ضمن معرفی موسسه متبوعش و فعالیت‌های آن در راستای آموزش زبان ترکی، گفت: موسسۀ غیردولتی یونس امره با هدف معرفی زبان، فرهنگ، هنر و تاریخ کشور ترکیه، در سال 2009 تاسیس شده و تاکنون 38 نمایندگی در خارج از ترکیه راه‌اندازی کرده است که دوره‌های آموزش زبان ترکی، اجرای پروژه‌های علمی و فعالیت‌های فرهنگی و همچنین برگزاری دوره‌های تابستانی، با هدف ایجاد زمینه برای افزایش مناسبات فرهنگی، از جمله برنامه‌های برگزار شده در این مراکز است. 

وی با بیان اینکه موسسه یونس امره از حمایت‌های مادی و معنوی دولت ترکیه بهره‌مند می‌شود، از دیگر فعالیت‌های فرهنگی، هنری انجام شده در نمایندگی‌های یونس امره در خارج از کشور را «برگزاری سمینارهای فرهنگی- ادبی، دوره‌های آموزش خوشنویسی، گفتگو با نویسندگان و شعرا، اجرای کنسرت موسیقی، تئاتر و شب شعر» برشمرد.

شامیل اوچال با اشاره به تاسیس دفتر تهران موسسه یونس امره در سال 2012، ادامه داد: در ابتدای تاسیس دفتر، انتظار پذیرش 800 دانشجو در سال را داشتیم که در حال حاضر به دلیل محدودیت مکانی 550 دانشجو را در سال پذیرش می‌کنیم.

وی با توضیح برنامه‌های انجام شده در دفتر تهران یونس امره، گفت: آخرین برنامه برگزار شده در ایران، جشنواره جوایز ترکی، در موسسه لغت‌نامه دهخدا بود و برای مهرماه امسال نیز برنامه هفته فرهنگی ترکیه در دست برنامه‌ریزی است که با همکاری نهادهایی چون موسسه حکمت و فلسفه ایران از دهم تا چهاردهم مهر در تهران برگزار می‌شود.

رئیس موسسه یونس امره در تهران با اشاره به اینکه در این موسسه منابع آموزشی با توجه به نیاز زبان آموزان طراحی می‌شود، ادامه داد: طراحی کتاب‌های هماهنگ با تخته‌های هوشمند از جمله برنامه‌های ما در موسسه است که در آینده نزدیک و با ورود تجهیزات لازم، تولید خواهد شد. 

شامیل اوچال، با اشاره به دوره دانش‌افزایی زبان فارسی که هشتادودومین دروه‌اش اخیرا در ایران برگزار شد، افزود: مشابه چنین دوره‌ای، یکی از کارهای جدیدی بود که امسال یونس امره در قالب جشن زبان ترکی برگزار کرد و از سراسر جهان زبان آموزان ترکی به کشورمان آمدند؛ از ایران هم 25 نفر از ترکی آموزان برتر و برگزیده در این دوره حضور داشتند.

شامیل اوچال که دارای مدرک دکترای فلسفه و مترجم برخی آثار استاد مطهری و دکترشریعتی به زبان ترکی است، در بخش دیگری از سخنانش گفت: در نخستین سفری که در سال 1987 میلادی به ایران داشتم موفق به ملاقاتی با حضرت امام‌خمینی(ره) شدم و همچنین با برخی مسئولین از جمله دکترحدادعادل نیز که کتاب فرهنگ برهنگی وبرهنگیِ‌فرهنگی ایشان را مطالعه کرده بودم، ملاقات داشته‌ام. 

رئیس موسسه یونس امره در تهران، در پایان این دیدار، ضمن ابراز امیدواری در خصوص همکاری‌های پیش رو با بنیاد سعدی، از این بنیاد برای شرکت در برنامه هفته فرهنگی ترکیه دعوت به عمل آورد.

گفتنی است؛ موسسه یونس امره ترکیه، متولی آموزش و گسترش زبان ترکی در جهان است که دفاتر نمایندگی خود را در کشورهای مختلف از جمله ایران راه‌اندازی کرده و فعالیت‌های موثری در امر آموزش و گسترش زبان داشته است.


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.