سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از چه سرطان‌هایی نترسیم؟

برخی سرطان‌ها هستند که نباید از آنها ترسید، چرا که اگر به موقع تشخیص داده شوند به مراحل درمان پاسخ مثبت می‌دهند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛شاید بزرگترین تصور غلط در مورد بیماری‌ها این باشد که همه سرطان‌ها شبیه به هم هستند و تنها با جراحی درمان می‌شوند‌. در حالیکه بیشتر از صد نوع سرطان وجود دارد که درمان هرکدام به دو عامل بستگی دارد. اول اینکه چقدر آن نوع سرطان شناخته شده باشد و دوم اینکه خود بیمار به چه درمانی پاسخ می دهد.

این تصور که یک بیماری درمان نداشته باشد کمی گیج کننده است زیرا ما در عصر پیشرفت علوم زندگی می‌کنیم و بیماری هایی که تاکنون علاجی نداشته‌اند، حال درمان یافته‌اند. پس بیماران سرطانی هم می‌توانند درمان شوند.

وقتی شنیدید سرطان دارید هول نکنید
محمدرضا قوام نصیری رئیس انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران و عضو کمیته جامع مبارزه با سرطان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در خصوص این که کدام سرطان‌ها درمان آسان تری دارند، می‌گوید: راحت بودن درمان یعنی نوعی از درمان که راحت‌تر قابل انجام باشد و ضمنا عوارض هم نداشته باشد هرچند که درمان سرطان‌ها به هر حال برای بیمار مشکل است ولی به طور کلی بیشتر سرطان‌ها درمان جراحی دارند که البته بسته به عضو درگیر این عمل‌ها سخت یا آسان می شوند.

درمان سرطان تنها با بی حسی موضعی
تصور این که یکی از سرطان ها نیازی به جراحی‌های طولانی مدت نداشته باشد و تنها با  بی حسی موضعی معالجه شود برای خیلی‌ها دور از ذهن به نظر می‌رسد اما رئیس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران در این باره عنوان کرد: سرطان‌های پوست بسیار راحت برداشته می‌شوند، حتی نوعی از سرطان پوست با بی‌حسی موضعی درمان می‌شود و در مقایسه با سرطان‌هایی مثل سرطان معده و سرطان تخمدان در خانم‌ها که با جراحی‌های بسیار وسیع در حفره شکم همراه هستند و عوارض زیادی هم دارند‌، بسیار آسان تر قابل درمان هستند.

وی راجع به روند درمان سرطان‌ها گفت: استفاده از رادیوتراپی، شیمی درمانی و در آخر هم مصرف هورمون اصولا روند طبیعی درمان اغلب سرطان‌ها هستند. 

ترس از این سرطان‌ها را کنار بگذارید
سرطان از ديرباز به عنوان يک بيماری صعب العلاج شناخته شده و همچنان هم در ذهن مردم به عنوان يک بيماری مهلک به شمار می‌رود‌. اين بيماری از سال‌ها قبل چهره خشن خود را در معرض قضاوت و ديد عموم گذاشته و باورها در مورد غير قابل درمان بودن آن قوت گرفته است در حالی که پیشرفت تکنولوژی در این روزها را نباید دست کم گرفت.

عضو کمیته جامع مبارزه با سرطان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی همچنین معتقد است: سرطان پوست که به عنوان سرطانی شایع در بین بانوان و آقایان است درمان راحت‌تری نسبت به سایر سرطان‌ها دارد‌. پس از آن بسته به نوع سرطان و این که کدام عضو بدن درگیر است ممکن است درمان راحت باشد مانند یکی از انواع سرطان‌های دستگاه لنفاوی که در مراحل ابتدایی با پرتو درمانی کاملا قابل معالجه است و احتیاجی به مصرف دارو و شیمی درمانی ندارد.

وی در ادامه بیان کرد: یک نوع از سرطان استخوان هم با رادیو تراپی قابل درمان است. علاوه بر این نوعی از سرطان خون در افراد مسن که برای سلول‌های تک هسته‌ای یا لنفسیت‌ها است با یک نوع داروی خوراکی به صورت طولانی مدت قابل درمان است و عموما بدون هیچ عارضه‌ای معالجه می‌شود.

کدام سرطان‌ها در خانم ها و آقایان شایع است
قوام نصیری با اشاره به آخرین آمار وزارت بهداشت که به سال 88 مربوط است، اظهار کرد: این آمار در سال 91 منتشر و در سال 92 بازنگری شده است. طبق این آمار 90 هزار مورد به بالا در سال، ابتلای جدید به سرطان گزارش شده و سالانه متجاوز از 45 هزار مورد در سال با مرگ و میر همراه است.هم  چنین بر اساس گزارش‌های وزارت بهداشت، در کشور ما خانم ها بیشتر به سرطان سینه و آقایان بیشتر به سرطان معده مبتلا می‌شوند. که متاسفانه اغلب، سرطان معده در مراحل ابتدایی تشخیص داده نمی‌شود  و در مراحل پیشرفته هم درمان آن با مشکل مواجه می‌شود. 

فرض کنید فردی برای نشان دادن جواب آزمایشش به دکتر مراجعه می‌کند و دکترش به او می گوید سرطان داری این جاست که انگار آسمان روی سر فرد فرو می‌ریزد و دنیا برایش به پایان می رسد، اما باید گفت برای درمان سرطان و برگشتن به زندگی نباید ناامید شد چرا که همه سرطان ها شما را به کام مرگ نمی کشاند. پس در مواجه با سرطان ابتدا یادتان باشد که هول نکنید.

گزارش از ریحانه هرندی


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۹
ناشناس
۲۰:۵۲ ۱۶ آبان ۱۳۹۴
واقعا
ناشناس
۱۶:۴۰ ۰۳ آبان ۱۳۹۴
همه دکترها خودشون سرطان دارند