سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

میزان افزايش وزن مادران در دوران بارداري چقدر باید باشد؟

دوران بارداری دوره بسیار مهم‌است اگر مادر تغذیه نامناسبی داشته باشد کودکی که متولد می‌شود سالم و قوی بوده و هزینه درمانی کشور پایین می‌آید.

دکتر تیرنگ نیستانی در گفتگو با خبرنگار كلينيك گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران گفت:خانم‌های بارداری که به طور مناسب وزن نمی‌گیرند قطعاً نشان دهنده‌ی عدم دریافت کالری به تعداد مناسب است که اگر کالری درست نگیرد، سایر مواد مغذی نیز به بدن نمی‌رسد.

وی ادامه می‌دهد: اگر بیمار وزن نمی‌گیرد اول باید ارزیابی شود که مشکل از کجاست؟ ممکن است بیمار مشکل فشار خون، قند، یبوست و ... داشته باد. اگر فرد سالم باشد ولی اشتهایی به دلیل تغییرات هورمونی باشد در خیلی از مواقع می‌تواند سوپ غلیظ، سبزیجات پخته با روغن زیتون استفاده کند.

وی معتقد است نوع غذا به ذائقه‌ی مادر مرتبط است. بسیاری از مادران به عنوان مثال کباب را نمی‌توانند تحمل کنند و بهتر است این گونه غذاها داده نشود. توصیه می‌شود غذاها آب‌پزو بخارپر باشد که شامه را تحریک نکند.

فعالیت مادران باردار
گاهی مادران باردار بسیار کم فعالیت می‌کنند اما بهتر است که تحرک معمول را داشته باشند و حتی ورزش‌هایی را که مخصوص این دوران است، انجام دهند.

مکمل‌ها
برای مادران قبل و بعد از بارداری مکمل اسیدفولیک تجویز می‌شود. در خانم‌هایی که کمبود آهن دارد ممکن است مکمل‌های آهن قبل از آبستنی تجویز شود و اگر هموگلوبین خون کم باشد اجازه آبستنی نمی‌دهند بسیاری از اطبا مولتی ویتامین تجویز می‌کنند اما در صورت رعایت یک رژیم درست، نیازی به مولتی ویتامین نیست.

جوانه گندم آری یا نه؟
وی گفت: کالری جوانه گندم به خاطر نشاسته است اما تا حرارت داده نشود این نشاسته جذب نمی‌شود و به لحاظ وزنی به مادر کمک نمی‌کند اما جوانه گندم دارای ویتامین‌های C, B, E  می باشد.

تهوع صبحگاهی
در بسیاری از مواقع خانم‌ها تهوع صبحگاهی دارند. بهتر است زمانی که حالت تهوع دارند مایعات نخورند و مواد غذایی خشک مثل یک تکه نان می‌تواند به آن‌ها کمک بیشتری کند.

کسانی که اولین بارداری‌شان است تهوع و استفراغ دارند و بوی غذا آن‌ها را اذیت می‌کند برای این افراد تمهیدات ویژه‌ای داریم. بعضی از مکمل‌ها هست که می‌تواند بر تهوع و استفراغ فائق بیایند و سعی می‌کنیم داروی دیگری ندهیم.

بهتر است غذا مواد تحریک کننده و بوهای تند نداشته باشد. حجم غذا کم باشد از لحاظ کالری و مواد مغذی غنی باشد.

تعداد افزایش وزن دوران بارداری با وزن پیش از بارداری منادر و سن او ارتباط دارد یعنی اگر بخواهیم مادر باردار افزایش وزن داشته باشد باید عوامل را بررسی کنیم. اگر خانمی قبل از بارداری وزن کمی داشته در دوران بارداری مجاز است تعداد بیشتری وزن بگیرد.

خانم‌هایی که در ماه سوم به بعد سونوگرافی می‌کنند و معلوم می‌شود باردارند به خصوص در کسانی که با LVF باردار شده‌اند، تعداد افزایش وزن می‌تواند بیشتر باشد.

انتهای پیام/

برچسب ها: بارداری ، وزن ، کودک ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
سعادتی
۰۷:۵۶ ۱۸ شهريور ۱۳۹۴
با سلام: خط اول متن که درون کادر گذاشته شده اشتباه است، مادرانی که تغذیه نامناسب داشته باشند کودک متولد شده سالم و قوی است؟!!!!!